fbpx
Lectii invatate in 2021

Ce lucruri extraordinare am invatat in anul 2021

Așa ca la sfârșit de an, vrea să-ți prezint câteva lucruri pe care le-am învățat. Am învățat aceste lucruri, prin faptul că am făcut o retrospectivă a anului prin care am trecut. În acest timp, am observat lucrurile care s-au întâmplat, le-am analizat și am tras o concluzie din ele.

Doar în acest fel poți să spui că ajungi să acumulezi experiență, altfel, ai doar experiențe, dar fără experiență.

În noul an, pot să aplic toate aceste lucruri și să merg la un nivel mai înalt, datorită lucrurilor învățate. Vezi o scurtă prezentare mai jos.

1. Confuzia este bună

Recent, am trecut printr-o perioadă în care pot spune că eram confuz. Aveam prea multe lucruri de făcut și nu știam pe care să mă concentrez și la care să renunț. Apropo, erau lucruri bune.

Deci, nu vorbim despre lucruri în care îți pierzi timpul. Erau lucruri importante pentru mine, dar se pare că nu erau cele mai importante.

Așa că, această perioadă de confuzie, m-a făcut să-mi aduc aminte de faptul că, dacă ești ocupat, nu înseamnă că ești și productiv neapărat. Sunt două lucruri distincte!

Din acest motiv, a trebuit să-mi iau timp, să mă analizez foarte bine și să-mi dau seama ce vreau. Este foarte bine să faci lucruri importante, dar care sunt cele mai importante?

Asta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o și eu…

Dacă ar fi să alegi un singur lucru în detrimentul tuturor celorlalte, ce ai alege?

A fost destul de dificil inițial. Asta, atât timp cât am privit doar la suprafață. În momentul în care m-am dus în profunzime, în inima mea și am făcut o introspecție, am știu clar care este acel lucru.

Momentele de confuzie te ajută! În acel timp, îți dai seama cine ești, raportat la cine ai crezut că ești.

Confuzia te ajută să conștientizezi ce este cu adevărat foarte important pentru tine. În acea etapă, îți dai seama care îți sunt valorile. Acele momente, te fac să conștientizezi care sunt lucrurile, care sunt în plus și să scapi de ele.

Totuși, confuzia nu este atât de rea precum pare. Trebuie doar să-i vezi beneficiile.

2. Dacă te concentrezi pe multe lucruri, iți vei diminua randamentul

Acum la sfârșit de an, am putut să mă uit la lucrurile pe care mi le-am propus și să văd unde mă situez în raport cu ele.

Am fost foarte satisfăcut în anumite domenii, pentru că am realizat de două ori mai mult, dar în alte domenii, am fost suprins. Am fost uimit pentru că rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor.

Și nu, așteptările mele nu au fost prea mari pentru mine. Sunt sigur de asta, pentru că mă cunosc.

Problema a fost că m-am concentrat pe prea multe lucruri, după cum spuneam mai devreme și mi-am pierdut atenția.

Când îți pierzi focusul și ești concentrat pe prea multe lucruri, automat și randamentul pe care îl dai este diminuat.

Pentru noul an, mi-am stabilit să abordez o altă strategie pentru a realiza mult mai multe lucruri. Am să mă ocup de un singur domeniu o singură dată, pentru o anumită perioadă de timp, iar apoi altul și tot așa.

3. Când îți setezi obiective, ajungi mai departe decât cel care nu are nici un obiectiv

Pot spune cu sinceritate, că nu mi-am realizat toate obiectivele propuse. La fel de sincer, pot afirma că nu sunt dezamăgit, pentru că totuși am realizat mai bine de jumătate din ele.

Oricum, surprinzător este, că dacă îți vei seta obiective și le vei scrie, vei realiza mult mai mult decât cel care nu își setează nici un obiectiv.

Oamenii care nu au obiective, merg în toate direcțiile. Așa dar, cel mai bun mod ca să ai o direcție, este să îți stabilești obiective.

4. Cel mai important lucru fizic, este familia

După doi ani în care, cel mai apropiat om mi-a fost soția mea, îmi dau seama cât este de importantă familia.

Prietenii sunt buni! Amicii, colegii, toți sunt ok, doar că familia nu o poate înlocui nimeni. Când ceilalți sunt cu treburile lor, îți mai rămâne Dumnezeu și familia.

5. Ai nevoie de obiective pentru toate ariile vieții

De ceva timp, am început să-mi setez obiective pe diferite arii ale vieții. Mai exact, am mers pe toate cele șapte domenii și mi-am setat obiective.

Este foarte important acest lucru! Dacă nu faci așa, îți vei concentra toată atenția pe lucrurile care sunt în valorile tale cele mai mari, dar vei omite celelalte arii.

Am văzut oameni, care sunt foarte duhovnicești, dar la capitolul fizic și financiar, sunt total pe lângă. Am văzut cealaltă parte, în care, financiar stau foarte bine, dar spiritual, familial, deplorabil.

Acesta este motivul, pentru care, consider că ai nevoie de obiective în toate ariile, ca să ai stabilitate.

O casă stabilă nu stă pe un singur stâlp sau pilon. În același fel, o viață stabilă nu se construiește pe un singur domeniu, ci pe toate ariile.

6. Sănătatea este esențială

Într-o lume în care, oamenii sunt tot mai înfricați din cauza acestei epidemii, sesizăm cât este de important să fim sănătoși.

Până la urmă, poți să ai toți banii din lume, poți să fii cât de celebru vrei, poți să ai orice status îți dorești, dar dacă nu ai sănătate, nu te poți bucura cu adevărat de viață.

Acesta este motivul pentru care, în tot tumultul vieții, este necesar să introduci și grija pentru propria ta sănătate. Chiar este un must alimentația potrivită și antrenamentele regulate.

7. Dacă vrei să faci bani dintr-un lucru, tratează-l ca pe o afacere, nu ca pe un hobby

În acest an am făcut lucruri de care sunt pasionat, dar în același timp, lucruri din care fac și bani.

Provocarea prin care am trecut, a fost că am tratat aceste lucruri ca pe un hobby și nu ca pe o afacere. În momentul în care, faci lucrurile ca un hobby, nu o să-ți dai toate silințele.

Atunci când ști, că trebuie să faci un lucru și pentru alții și că lucrurile respective îți aduc și bani, începi să faci aceleași lucruri, dar la un alt nivel.

8. Nu lua decizii finaciare de unul singur

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru finanțele tale, este să faci alegeri bazat pe sfatul mai multor oameni.

Știu că de obicei noi avem tendința să credem că știm cel mai bine cum sunt lucrurile, dar important este să vezi și alte puncte de vedere. Mai ales, că în anumite circumstanțe, poți să fii înșelat de emoțiile tale, pentru că adesea noi facem alegeri bazat pe acestea.

9. Este esențial să-ți cunoști nivelul la care te afli

Anul acesta am avut o oportunitate de a avea o anumită colaborare, din care, aș fi făcut niște bani foarte ușor. Timpul pentru care trebuia să fiu implicat era foarte puțin, deci, era excelent.

Provocarea a fost, că eu m-am văzut mult mai sus de nivelul la care ar fi trebuit să mă văd în acel domeniu și am cerut mult mai mult decât au fost dispuși să ofere.

Datorită faptului că eu nu mi-am înțeles nivelul în acel domeniu, în cele din urmă, nu am mai bătut palma pentru acea colaborare.

10. Oamenii sunt cea mai importantă investiție

Adesea m-am uitat după lucruri, în care să-mi investesc banii, până când am înțeles că cea mai bună investiție este în oameni.

Cu cât ajuți mai mulți oameni, cu atât mai bine.

Noi suntem ridicați prin faptul că-i ajutăm pe alții să se ridice. – Zig Ziglar

11. Uneori oportunitățile sunt chiar sub ochii tăi

Stăteam într-o zi și făceam un brain storming, adică, încercam să găsesc mai multe soluții sau răspunsuri la o anumită provocare. Spre surprinderea mea, mi-am dat seama de acest adevăr:

Am înțeles că oportunitățile sunt sub ochii tăi.

Adesea oportunități pe care le așteptăm, sunt exact în locul în care ne aflăm, dar trebuie să săpăm puțin după ele.

Dacă vrei să-ți crești finanțele, nu căuta alte domenii, ci caută exact în domeniul în care ești deja. Adesea, vei găsi oportunități ca să faci lucrurile diferit, poate mai bine și în felul acesta vei progresa.

Poate în domeniul spiritual sau relațional, trebuie doar să te analizezi și să vezi ce ai putea să faci diferit pentru următorul nivel.

12. Comoditatea poate să te coste

În acest an am observat, că din cauza comodității, îți poți strica imaginea, poți să pierzi financiar, oportunități și multe alte lucruri pe lângă acestea.

Acesta este motivul pentru care te încurajez să lași comoditatea deoparte și să faci lucrurile cât poți tu de bine și să mergi o milă în plus.

Însuși Domnul Isus spunea la un moment dat, că atunci când cineva îți cere să mergi o milă, tu să alegi să mergi două.

Când alegi să mergi o milă în plus, vei vedea că vei ieși în evidență. Oamenii vor sesiza lucrul acesta, șeful tău, prietenii tăi, chiar Dumnezeu.

Concluzie

Acum că ai citit toate aceste lucruri, te provoc să analizezi, care este domeniul în care poți aplica aceste lucruri. Ba chiar, te provoc să-ți faci o retrospectivă și tu.

Citește alte articole

Articole pe domeniul financiar, domeniul dezvoltării personale, domeniul spiritual, supranatural sau relații și rezumate de cărți.

Vezi mai mult..
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?