fbpx
Cheia Ca Sa-Ti Transformi Viata

Cheia Ca Sa-Ti Transformi Viata La 180 De Grade

Am observat că lumea se împarte în două mari categori: Oamenii care trăiesc viața exact așa cum vine și nu fac nimic ca să o schimbe din diferite motive și cei care o trăiesc intenționat.

Pentru mulți viața se întâplă pur și simplu. În schimb, alții determină viața să se întâmple.

Dacă este să pui toate lucrurile cap la cap și să te întrebi de unde pornește totul, ce ai zice?

Până și Dumnezeu când a creat pământul a spus să fie și a fost. Dar înainte să rostești cuvântul ce este? Gândul sau ideea, nu?

Aceasta este cheia despre care o să vorbim astăzi. Cred că există mai multe chei de geneul acesta, dar o să le abordăm în articolele următoare, până atunci, să ne concentrăm pe acest aspect.

Dacă vrei să îți explici viața, atunci poți să te gândești la acest proces foarte ușor.

La început ai un gând, după care apare o emoție, după care, o să și verbalizezi acel lucru (dacă ești extrovertit, dacă nu, sari peste acest pas). Mai apoi, apare acțiunea, care este urmată de un rezultat, iar în cele din urmă un obicei și așa ți-ai făcut o viață.

Așa-i că-i ușor procesul dacă îl analizezi?

Ok, acum că ai aici întreg sistemul, vreau să te întreb: Ce ar trebui să schimbi ca să ai o viață diferită?

Nu știu ce ai răspuns, dar există oameni care vor să schimbe acțiunea. De exemplu, au problemă de greutate și ei lucrează la partea de acțiune. Se gândesc ei, că trebuie să facă ceva diferit. Și au dreptate, nu zic că nu ar trebui să facă ceva diferit. Dar cu o schimbare de acțiune, nu o să schimbi lucrurile, decât pe termen scurt.

Gândește-te câți oameni nu ai văzut care s-au apucat să slăbească poate, și apoi i-ai văzut revenind la aceeași greutate, iar unii, chiar mai mult.

Unde a fost provocarea?

Majoritatea din ei, au încercat să schimbe lucrurile prin puterea voinței. Iar aceasta este un mușchi, dar destul de slab. Te ajută pentru câteva săptămâni, maxim, dar apoi te lasă.

Din acest motiv, trebuie să lucrezi la altceva.

Cel mai bun exemplu, ca să înțelegi acest concept, este să te gândești la sămânța semănată și agricultura.

Dacă arunci în pământ o sămânță de roșie, nu o să te aștepți să ai cartofi sau castraveți, nu? Normal că nu, că înțelegi un principiu, care este biblic și acesta. În Geneza 1:11, Dumnezeu a spus, „fiecare să pom să facă rod după soiul lor”.

Este o lege naturală, dar și una spirituală în același timp. Legile naturale reflectă legile spirituale. Din acest motiv, același principiu se aplică și în cazul nostru.

Mintea ta este ca o grădină, iar gândurile tale sunt precum o sămânță. Așa că, dacă îți dorești să crească altceva în această grădină, seamănă altceva. Nu-i complicat deloc!

Revenind la punctul de unde am plecat, ca să vezi o schimbare în viața ta, este necesar să schimbi gândurile tale. Altfel spus, schimbă-ți mintea sau modul în care gândești.

Acesta este secretul schimbării în viață. Până și oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu, au înțeles acest concept și au scris cărți cum ar fi: „De la idee la bani” , „Gândește și vei fi bogat„, „Schimbând gândirea îți schimbi viața” și multe altele.

Dar înainte să se fi gândit vreun filozof la aceste lucruri, le-a verbalizat Dumnezeu însuși prin oamenii Lui.

Sincer să fiu, tare cred că mulți din cei care au scris aceste lucruri, s-au inspirat din Scriptură. Chiar se știe despre câțiva din ei că au fost credincioși.

Doar gândește-te la spusele lui Solomon.

Proverbe 4:23 VDC Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții!

Traducere vestea bună din limba engleză spune – GNT „Ai grijă cum gândești pentru că viața ta este modelată de gândurile tale.

Asta da adevăr profund!

M-am uitat uitat în limba ebraică, ca să văd care este înțelesul și ce am descoperit, m-a uimit dea dreptul. Traducerea ar fi: Mintea ta determină sezoanele vieții. Iar literal ar fi: Mintea determină primăvara din viața ta.

Practic, ce vrea să spună Solomon, este că tu poți să alegi cum îți trăiești viața. Tu alegi care sunt rezultatele vieții tale. Cu alte cuvinte, dacă este frumoasă viața ta sau urâtă, tu alegi.

Știu că unii oameni care vor citi aceste cuvinte, vor fi revoltați, pentru că nu vor să-și asume eșecul sau falimentul din viața lor. Mulți oameni caută scuze și dau vina pe soartă, pe dracu, familie, trecut, traume, ghinion ș.a.m.d.

Adevărul real este, că tu ești responsabil pentru viața ta. Până când nu ai să fii rea cu tine și nu ai să accepți responsabilitatea rezultatelor tale și a vieții, vei rămâne în același ciclu vicios.

Oamenii care se victimizează nu vor schimbări, ei vor să li se „lingă rănile”. Vor atenția altora prin compasiune și de multe ori lucrul acesta devine o capcană pentru creșterea și eliberarea lor.

Dar tu, nu ești parte din acești oameni dacă citești astfel de articole și ai ajuns până aici. Tu vrei mai mult și ești dispus să faci ceva ca să ai mai mult și să fii mai mult și chiar să oferi mai mult.

Ideea e în felul următor. Dacă te consideri credincios, dar nu îți schimbi modul de gândire în mod constant, iar viața ta arată la fel de rău ca și acum cinci ani, tu nu ai împlinit cuvintele Domnului Isus, care a spus:

Matei 3:2 Pocăiți-vă căci Împărăția lui Dumnezeu este aproape.

Termenul din limba gracă este „metanoia”, care se traduce prin schimbarea minții.

Dacă și-a început lucrarea cu această afirmație, trebuie să fi știut El de ce.

Nu te mai chinui să schimbi lucruri la viața ta. Strădania împotriva păcatului este irelevantă fără schimbarea minții. Odată ce schimbi modul de gândire și înțelegi lucrurile în felul în care Biblia le expune, vei birui păcatul cu ușurință.

Apostolul Pavel o spune astfel:

Romani 12:2 ȚNu vă conformaţi acestui veac, ci lăsaţi-vă transformaţi prin reînnoirea gândirii voastre, ca să puteţi discerne voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută şi desăvârşită.Ț

Prin reînnoirea gândirii sau schimbarea modului în care gândești, viața ta se va transformă.

Apropo, până să schimbi modul de gândire actual, ai să întâlenști niște întărituri care s-au format acolo. Să nu te intimideze lucrul acesta. Trebuie doar să le dărâmi. Vezi articolul despre întăriturile de la nivelul minții.

Concluzie

Adevărul este că dacă vrei să-ți schimbi viața, ai mult de muncit cu tine și la tine. Important este doar să accepți acest proces și să începi cât mai repede.

Video – Schimbarea minții

Cheia Ca Sa-Ti Transformi Viata
Spread the love

2 thoughts on “Cheia Ca Sa-Ti Transformi Viata La 180 De Grade”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?