fbpx

Cine trebuie să vestească Evanghelia?

Introducere

Singurul mod prin care cineva poate să ajungă să fie iertat de păcate, este prin faptul că aude Evanghelia și mai apoi crede în ea.

Romani 10:9 VDCC “Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.”

v.10 “Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,”

Dacă acesta este modul prin care oamenii pot fi iertați și astfel ajung să aibă viață veșnică, întrebarea este: Cine este responsabil ca să spună Vestea Bună?

Romani 10:14 VDCC “Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor?

v.15 Şi cum vor propovădui, dacă nu sunt trimişi? După cum este scris: „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!”

În cele ce urmează, vreau să ne uităm la câteva idei care circulă printre noi ca și credincioși și să le comparăm cu ceea ce Biblia spune.

Idei nefondate | mit-uri

Adesea întâlnesc oameni care spun: “Eu nu am un dar de a vorbi!”. Cu alte cuvinte vrea să transmită ideea că dacă nu are acest dar, nu este nici responsabilă să spună altora despre Cristos…

Unii afirmă: “Aceasta este treaba slujitorilor, a păstorilor, a evangheliștilor, sub nici o formă a mea.”

Alții spun că ai nevoie de o chemare specială pentru a face asta, iar ei oarecum sunt scuzați deoarece “nu au această chemare”.

Mai există și categoria celor introvertiți, care bineînțeles, nu vorbesc de obicei prea mult și cei care nu știu ce trebuie să spună, pentru că nu au studii și nici pregătire.

Există chiar un citat foarte bun, dar scos din context adesea pentru a sprijini această idee că nu trebuie să vorbești despre Cristos.

Predică Evanghelia și dacă este nevoie folosește și cuvinte.

Mulți afirmă că faptele lor sunt suficiente și că așa transmit ei Vestea Bună, dar nici unde în Scriptură nu spune că prin fapte spunem Evanghelia.

Dacă te-ai regăsit într-o categorie din cele menționate mai sus, vreau să îți spun că acestea nu sunt argumente care vin din Scriptură, ci invenții și scuze omenești.

Dar nu-i nici o problemă, tocmai acesta este și motivul pentru care abordăm un astfel de subiect ca să nu mai existe nici un dubiu și nici o confuzie.

Ce spune Biblia

Biblia, mai ales Noul Testament este plin de imperative pentru chemarea de a vesti Evanghelia.

Matei 28:19 VDCC “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

v.20 Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Amin.

În cele de mai sus a vorbit însuși Isus, iar acele cuvinte sunt la fel de valabile și astăzi după cum au fost atunci pentru ucenici. Asta dacă te consideri un urmaș al Său.

Dacă ai să privești cu atenție, acestea nu sunt opționale, ci obligatorii. Isus nu spune: Dacă vrei, dacă ai darul vorbirii sau dacă ești extrovertit, spune-le altora Vestea Bună.

El a facut această afirmație sub formă de poruncă!

2 Corinteni 5:17 VDCC “Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

v.18 Şi toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos şi ne-a încredinţat slujba împăcării;

v.19 că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.

Dacă până acum ai crezut că ai nevoie de o chemare specială pentru a spune altora despre Cristos, pasajul anterior ar trebui să te convingă că ai deja o astfel de chemare.

Odată ce L-ai întâlnit pe Cristos cu adevărat și viața ta a fost transformată, ai acest mandat din partea lui Dumnezeu de a spune altora despre El.

Concluzie

După cum ai văzut în cele scrise fiecare dintre noi are această responsabilitate de a spune alora Vestea Bună.

Indiferent că ai sau nu darul de a comunica, ai sau nu studii teologice sau dacă ești sau nu un slujitor ordinat, tu trebuie să spui Evanghelia pentru că viețile oamenilor din jurul tău depind de acest lucru.

Decizie personală

Acum că ști adevărul, nu mai ai nici o scuză pentru a nu mărturisi despre Cristos, dar până la urmă, tu alegi!

Rugăciune

Tată în numele lui Isus mă rog să îmi dai capacitatea să mărturisesc altora despre Tine și te mai rog să îmi dai oportunități să fac acest lucru. Amin!

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?