fbpx

Pot Demonii Din Viata Cuiva Sa Te Atace Daca Te Rogi?

Imi este dat adesea, sa vad oameni care, nu vor sa se roage pentru alte persoane, pe motiv ca nu sunt pregatite si s-ar putea sa sara demonii pe el.

Acest subiect este vechi, de cand m-am intors la Dumnezeu. Cu toate astea, tot exista persoane, care nu stiu ce sa creada. De fapt, foarte multi cred ca o sa sara demonii pe ei si o sa-i bata, daca se roaga pentru cineva.

De unde vine „teologia” asta?

Daca citesti aceste randuri, se prea poate sa fii credincios si interesat de acest subiect. Deci, sunt sigur ca ai auzit de episodul cu fii lui Sceva.

De aici a iesit aceasta invatatura distorsionata, iar astazi vreau sa o analizam, ca sa vedem cat este de reala.

Faptele Apostolilor 19:13 „Nişte exorcişti iudei, care umblau din loc în loc, au încercat să cheme Numele Domnului Isus peste cei ce aveau duhuri rele, zicând: „În Numele lui Isus, pe Care-L predică Pavel, vă poruncesc să ieşiţi!“ 

v.14 Cei ce făceau lucrul aceasta erau şapte fii ai lui Sceva, un preot conducător iudeu. v.15 Dar duhul cel rău le-a răspuns: „Pe Isus Îl cunosc, şi pe Pavel îl ştiu, dar voi cine sunteţi?!“ 

v.16 Şi omul în care era duhul cel rău a sărit asupra lor, i-a biruit pe toţi şi i-a bătut în aşa fel încât au fugit din casa aceea goi şi răniţi.”

Chiar te incurajez sa citesti si tu contextul, ca sa ai o intelegere mai mare asupra textului, desi, consider ca aceste versete sunt suficiente.

Fii Lui Sceva Erau Sau Nu Credinciosi?

Acest lucru trebuie sa fie primul aspect, la care ne raspundem. Poate ai sa te intrebi, dar ce relevanta are si de unde pot deduce asta?

Vreau sa stii si sa intelegi, ca daca esti credincios si crezi in Domnul Isus Cristos, in tot ce a facut El, esti nascut din nou.

Efeseni 1:13 „Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit”

Daca esti nascut din nou, inseamna ca tu esti o faptura noua si ai fost stramutat din imparatia intunericului, in Imparatia lui Dumnezeu. Cand erai in imparatia lui satan, erai robul sau, deci, nu aveai cum sa ai autoritate asupra lui.

In momentul in care ai devenit o fiinta noua si ai fost stramutat in Imparatia Luminii, automat, ai iesit de sub autoritatea pacatului si a lui satan si esti sub o noua autoritate. Acum esti sub autoritatea lui Dumnezeu si esti rob al neprihanirii.

Iti spun acum unde vreau sa ajung cu toata aceasta explicatie.

In acest moment ca si credincios, tu ai autoritate asupra demonilor. Acesta este dreptul tau ca si fiu al lui Dumnezeu.

Luca 10:19 „Iată că v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii și peste toată puterea vrăjmașului: și nimic nu vă va putea vătăma.”

Normal, termenul in limba greaca din acest verset pentru putere, este „exousia”, care se traduce prin autoritate. Asta inseamna ca El, ti-a dat AUTORITATE peste puterea celui rau.

Poate nu te-ai convins, asa ca iti mai dau un exemplu.

Marcu 16:17 „Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi în limbi noi, 

v.18 vor lua în mână şerpi, dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma, îşi vor pune mâinile peste bolnavi şi bolnavii se vor însănătoşi.””

Despre cine vorbeste? Cei ce vor crede, nu? Tu esti parte din cei ce cred, daca te consideri nascut din Dumnezeu.

Concluzie

Ce putem deduce din acest pasaj, este ca fii lui Sceva nu erau credinciosi. Ei nu umblau cu Isus, pentru ca daca ar fi facut-o, nu ar fi spus despre Isus pe care il propovaduieste Pavel.

Un credincios vorbeste despre Isus Cristos si tot ce a facut acesta in viata lui. Din cate inteleg eu, ei incercau doar sa urmeze o formula magica, dar fara sa aiba o relatie personala cu Isus. Lucru pe care il are orice credincios regenerat.

Aceasta aberatie teologica, a tinut credinciosii legati din realizarea mandatului pe care l-au primit, si anume, sa-i elibereze pe cei legati.

Frica nu este de la Dumnezeu, ci de la diavol. Un credincios plin de Duhul Sfant, este plin de indrazneala si curaj.

Apropo, un lucru pe care vreau sa-l mentionez in incheiere. Nu „pregatirea” ta, este cea care iti da autoritate asupra demonilor, ci cunoasterea autoritatii pe care o ai.

Nu poti sa mergi sa te lauzi cuiva vreodata si sa spui ca datorita faptului ca te-ai rugat tu sau ai postit, Dumnezeu a vindecat sau a eliberat pe cineva. Acestea sunt lucruri pe care trebuie sa le faci, ca si disciplina a vietii de credinta, dar credinta si cunoasterea ADEVARULUI, va produce rezultatele.

Inca un lucru, te rog sa nu accepti niciodata argumente de genul „unui frate i s-a intamplat”, pentru ca noi ne conducem viata dupa ce spune Scriptura, nu dupa experientele oamenilor.

Pentru mai multe articole de acest fel, vezi…

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?