fbpx

Schimbarea

Imi doresc ca prin aceste cateva gânduri pe care le împărtășesc să fii stimulat să-ți dorești să stai în prezența lui Dumnezeu și să conștientizezi cum se poate produce schimbarea în viața ta.

Nu sunt sigur dacă tu, la fel ca și mine, crezi că scopul principal al credincioșilor este asemănarea cu Cristos.

In Antiohia oamenii care Îl urmau pe Cristos au fost numiți pentru prima dată creștini pentru că se asemanau atât de mult cu Cristos încât oamenilor li se părea că-L vad chiar pe El.

De aici vine acest nume! Asta înseamnă că dacă vrei să te numești în acest fel, este nevoie să cauți să semeni cu El tot mai mult și există un singur mod prin care te poți schimba în asemanare cu El.

Cum poți să te asemeni cu El?

Vreau să utilizez o imagine de zi cu zi prin care să înțelegi cum se realizează această asemanare cu Cristos.

Imaginează-ți că tu îți petreci un anumit timp cu cineva în fiecare zi. Cred că îți poți da seama ce se va întâmpla. Probabil o să începeți să vă asemănați cât  de repede ca și mod de gândire, gesturi, atitudini și ști de ce? 

Pentru că o relație adevarată tot timpul va lăsa o amprentă în viața ta. Pornind de la această imagine, vreau sa te gândești cum ar fi să stai în prezența lui Dumnezeu în fiecare zi? Cu siguranță viața ta s-ar schimba tot mai mult, până acolo că ai ajunge să te asemeni cu El.

Acesta este modul principal prin care poți să experimentezi schimbarea și să trăiești o viață din abundență. Nu mă poți cunoaște pe mine dacă nu ai sa-ți petreci timpul cu mine. La fel stau lucrurile și pe plan spiritual. Nu-L vei cunoaște niciodată pe Dumnezeu dacă nu-ți petreci timpul cu El. Este un lucru să cunoști despre Dumnezeu, dar cu totul altceva să-L cunoști pe El în mod personal.

Îmi pare rau daca nu ai înțeles până acum frumusețea de a sta în prezența Lui. David omul lui Dumnezeu spune:

Psalmul 16:11b DCC “înaintea feței Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice în dreapta Ta”.

În alt context David îi cere Domnului să nu-l îndepărteze de fața Lui.

David este doar unul dintre oamenii care au înțeles ce beneficii poate avea partașia cu Dumnezeu. El s-a îndrăgostit de frumusețea lui Dumnezeu, de prezența Sa și asta l-a tranformat într-un om după inima lui Dumnezeu.

Un alt exemplu ar fi Saul, care, înainte de întâlnirea cu Cristos era un ucigaș, după ce s-a întâlnit cu Acesta, a fost schimbat în apostolul Pavel.

Moise a fost un ucigaș, dar după ce s-a întâlnit cu Dumnezeu a fost schimbat într-un eliberator. Mai mult, Dumnezeu a scris prin intermediul său primele cinci cărți ale Vechiului Testament.

Noi astăzi avem avantaje mult mai mari decât David, având în vedere că noi suntem templul lui Dumnezeu – 1 Corinteni 3:16; 6:19. Astăzi poți avea o relație cu El oriunde, oricând. El așteaptă să-I vorbești, vrea să-și împărtășească inima cu tine. 

Oamenii care au stat cu Dumnezeu în părtășie L-au cunoscut pe El si au fost tranformați, pentru că prezența lui Dumnezeu te schimbă. Nu poți rămâne la fel după ce-ți petreci timpul cu El. 

2 Corinteni 3:18 DCC Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.

Concluzie 

Schimbarea începe din interiorul tău spre exterior. Așadar, lasa-L pe Duhul Sfant să-ți tranforme viața. Permite-I să te modeleze! El nu te va forța să faci asta, nici să ai partașie cu El.

Apocalipsa 3:20 DCC El stă la ușă și bate! Duhul Domnului așteaptă invitația ta, să-I spui să intre să aibe partașie cu tine și tu cu El. 

În acel loc al partașiei vei învăța să auzi vocea Lui, vei vedea frumusețea Lui, Il vei cunoaște și te vei putea asemana tot mai mult cu El, pentru ca El să se vada în tine . 

Decizie personală 

Până la urmă, decizia îți aparține. După cum am spus, El nu te forțează să-L cauți, dar dacă o vei face, vei experimenta viața din abundență pe care nu o poți experimenta nici unde altundeva.

Rugăciune 

Doamne, vreau să te rog să ma ajuți să te caut și să-mi permiți să te văd pe Tine pentru a fi transformat în asemănare cu Tine prin intermediul Duhului Sfânt. Amin! 

elefant.ro%20

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?