Am observat că acesta este unul din trendurile anului 2021 și nu numai, ci continuă să crească și pentru 2022. În cele ce urmează, am să-ți prezint câteva idei despre cum poți să faci bani online, dar fără investiții.
Este important să înțelegi că o investiție tot trebuie să fie, și anume investiția de timp.
Cel puțin 10 din aceste metode le practic și eu și chiar funcționează. Dacă vrei să ajungi să câștigi foarte bine în unul din aceste domenii, este imperios să-ți dai toate silințele să crești și să faci lucrurile cu excelență.
- Youtube
- Blog
- E-book
- Cursuri
- Marketing Afiliat
- Dropshipping
- Ghost writer (scriitor pentru cineva)
- Google Ads
- Copywritier
- Video editing
- Creezi site-uri
- Facebook Ads
- Vinde domenii
- Editare foto
- Creator de conținut
- Influencer
- Manager online
- Aplicații
- Translator
- Vinde lucrurile vechi
- Asistentă online
- Social media administrator
- Comerț online
- Google AdSense
- Podcast
- Abonamente
- Coaching
- Editare texte
- Donații personale
- Vinde poze
- Sondaje
- Creează logo-uri
- Jocuri
- Freelancing
- Oferă meditații
- Testează site-uri și aplicații
- Învață marketing
- SEO
- Strânge donații
- Creează-ți propriile produse
- Concluzie
- Ascultă conținutul articolului pe youtube
40 de metode
Youtube
Poate te-ai gândit la un moment dat că ai putea să-ți faci un canal de youtube și mai apoi să-l monetizezi, bineînțeles, dar în același timp, poate te-ai gândit că e cam târziu să faci asta.
Să știi că este foarte mult potențial pe youtube și oamenii îl folosesc în fiecare zi. Youtube este al doilea cel mai mare motor de căutare existent în momentul de față, așa că, poți să fii printre cei care creează conținut, nu doar între cei care consumă.
Dacă îți place să vorbești în fața camerei sau vrei să faci vlog sau ai diferite idei pentru videoclipuri, unele în care nici măcar să nu te vezi, atunci este timpul potrivit să începi această călătorie.
Posibilitățile de monetizare sunt multiple, dar trebuie să începi cu începutul și anume, să faci primul video.
Cei de la youtube te plătesc după ce ai 1000 de abonați și 4000 de ore de conținut vizualizat. Știu pare destul de mult, dar dacă ai o motivație puternică și ești perseverent, se poate.
Oricum, nu trebuie să aștepți până ești acceptat de youtube ca să monetizezi canalul. Poți să faci lucrul acesta mult mai devreme, prin diferite forme.
Blog
Blog-ul se referă la acel site personal, unde scri cu regularitate. Un mod mai ușor de a-l descrie, nu cred că găsesc.
Deci, dacă îți place să scrii sau dacă vrei să oferi oamenilor informații pe un anumit domeniu, dar nu ai vrea să te faci public, în sensul de a fi văzut, atunci poți să încerci această metodă.
În cazul unui blog, este foarte important să-ți alegi o nișă potrivită cu care rezonezi și în același timp, ca la oricare altă idee de afacere, trebuie să fii perseverent.
Odată început în acest domeniu, vei putea să găsești diferite posibilități să-ți monetizezi blog-ul.
E-book
Un e-book este o carte digitală, în cazul în care nu ști acest lucru deja.
Eu am publicat până în prezent 2 e-book-uri, și mai lucrez la cel puțin alte 2, 3, dar sunt sigur că acestea nu sunt toate pe care le voi publica. Spun asta, pentru că este destul de natural pentru mine să scriu și în același timp, mi se pare o posibilitate să ajungi la oameni pe care nu i-ai putea întâlni niciodată.
Când vine vorba de e-book-uri, sunt de diferite dimensiuni, începând cu 10 pagini, până la 300 de pagini. Deci, nu te gândi că nu ai ce să scri, pentru că tu nu ești un expert în vreun domeniu, nici măcar nu-i necesar.
Dacă ești în fața unora cu 1, 2 pași, atunci sigur ai ce să-i înveți pe aceștia.
Așa dar, dacă ai cunoștințe într-un anumit domeniu și vrei să le împărtășești prin scris și vrei să faci și un venit, atunci aceasta este modalitatea perfectă pentru tine.
Iar dacă consideri că nu ști să scri, dar ai prefera această modalitate, vreau să-ți spun că soluții se găsesc. Sunt oameni care își oferă serviciile de scris contra cost.
Cursuri
Această metodă seamănă foarte mult cu cea în care trebuie să scri un e-book, doar că în acest caz poți să vorbești. Bineînțeles, există diferite tipuri de cursuri, în care le poți face sub formă de grupuri online, sub formă de e-mail-uri și multe altele.
Oricum, vreau să-ți spun că se estimează că în 2025, această industrie va fi cea mai mare din întreaga lume. Așa că, poate este momentul potrivit și pentru tine ca să intri în ea.
Eu am lansat deja 3 cursuri, iar în două din ele îți explic în detaliu și te învăț cum să faci două din metodele specificate în acest articol. Mai exact, te învăț pas cu pas cum să faci un site și cum să practici marketingul afiliat ca și model de afacere.
Marketing Afiliat
Acest model de afacere, constă în promovarea produselor sau serviciilor altora, în schimbul unui comision. Comisionul este prestabilit de deținătorii produselor, iar la fiecare vânzare făcută, tu primești un comision.
Avantajul acestui model de afacere, este că nu trebuie să ai nici un produs fizic, nu este necesar să-ți bați capul cu depozitarea produselor, nici măcar cu distribuirea acestora.
Toate aceste lucruri le face site-ul pe care îl promovezi.
Cum funcționează acest sistem? Să spunem că intri pe magazinul meu de produse natur și alegi să cumperi un supliment alimentar, atunci, vei fi redirecționat pe site-ul al cărui produs este și achiziționarea o vei face de acolo. După ce ai cumpărat de la ei de pe site, prin intermediul unui sistem, ei vor vedea că acel client a cumpărat datorită promovării mele și voi primi comisionul prestabilit.
Dropshipping
În cazul acestui sistem, lucrurile stau aproape asemănător ca și în cazul marketingului afiliat, doar că, tu ești cel care stabilește suma de bani pe care clientul o plătește pe produs, iar tu rămâi cu diferența.
Cu alte cuvinte, dacă vinzi o pereche de adidași cu 200 de lei, dar cel de la care iei marfa îți cere 100 de lei, tu rămâi cu 100 de lei.
Și în cazul acestui model de afacere, nu trebuie să te ocupi de depozitare sau transport, pentru că toate aceste lucruri le va face site-ul cu care colaborezi.
În dropshipping, tu ai un magazin de exemplu, iar eu vin să cumpăr de pe site-u tău. După ce adaug produsul în coșul de cumpărături și comand, tu vei primi banii de la mine, dar nu tu îmi vei trimite produsul.
Tu vei fi nevoit să trimiți comanda asociatului sau firmei cu care lucrezi, iar ei se vor ocupa de transport.
Ghost writer (scriitor pentru cineva)
Spuneam mai devreme că dacă vrei să scri un e-book, nu e necesar să ști să scri, pentru că sunt oameni specializați în așa ceva, și sigur te vor ajuta, contra unei sume de bani, bineînțeles.
Poate ești chiar tu care are abilități de scriere și nu vrei să creezi conținut de nebun în fiecare weekend sau lună, așa că poți să scri pentru alții, care îți vor da conținutul sau cel puțin ideile principale, iar tu să trebuiască să le dezvolți.
Google Ads
Această modalitatea este pentru cei care vor să se situeze în categoria oamenilor care vor să facă marketing sau vor să știe să facă reclame pe google contra cost.
Dacă ai să cauți acum pe google un anumit lucru, vei vedea că în primele trei căutări, vor apărea niște rezultate, care au în dreptul lor niște inițiale micuțe. Mai exact, vei vedea scris AD mic.
Asta înseamnă că acele rezultate pe care tu le-ai găsit sunt promovate prin intermediul google ads, adică cineva plătește ca să apară acolo în căutări.
Acesta este un skill pe care poți să-l dezvolți și să știi că sunt foarte multe firme mici și freelanceri, care caută astfel de servicii.
Copywritier
Aceasta este o altă abilitate de a scrie, dar nu una normală. Cu alte cuvinte, nu trebuie să scri blog sau e-book, ci trebuie să știi să scri texte care vând.
Adică, este necesar să ai capacitatea să te pui în papucii clienților și să le înțelegi modul de gândire și felul în care comunică, astfel încât, să vorbești pe înțelesul lor și să te adresezi exact nevoii sau dorinței pe care o au.
Cu cât ști să scri mai bine sau să convingi mai mulți oameni prin textele pe care le scri, cu atât vei fi cotat ca fiind un copywriter mai bun și vei face mai mulți bani.
Video editing
Dacă îți place să te uiți la video-uri sau îți place această latură de video, atunci poți să înveți să editezi video pentru alte persoane și să faci bani din asta.
Să știi că este o nișă destul de cunoscută și căutată.
Creezi site-uri
Aceasta este o abilitate foarte bine plătită! Să știi că poți să ajungi să faci și o mie și ceva de euro, în România făcând un singur site.
Eu am învățat să fac asta în perioada pandemiei și să știi că produce roade acest skill. Chiar am făcut un curs pe acest domeniu, după cum ți-am spus.
Există mai multe genuri de site-uri, dar după ce înveți, tu hotărăști pe ce nișă te specializezi. Dacă vrei, poți să faci blog-uri, magazine, site-uri de prezentare și multe altele.
Important este să vrei să înveți și să fii gata să aplici ceea ce înveți.
Facebook Ads
Când vorbim de facebook ads, ne referim la reclamele plătite pe facebook și poate să fie și pe instagram în acealși timp.
Această abilitate este foarte căutată în zilele noastre, pentru că afacerile în mediul online au explodat.
Practic, în momentul în care ști să faci facebook ads foarte bine, poți să ajungi la oamenii pe care ți dorești cu ușurință și să le vinzi produsele de care au nevoie.
Recent urmăream un curs de facebook ads și Frank Keren, autorul cursului spunea că un 1$ investit în facebook ads, îți poate aduce 10$ înapoi.
Asta bineînțeles, dacă ști să faci asta, altfel, ajungi să pierzi banii.
Vinde domenii
Această tehnică, este foarte folosită de oamenii care au de obicei legătură cu domeniul de e-comm. Fiind în domeniu, ei știu cam ce se caută și ce s-ar putea vinde.
Oricum, lasă-mă să-ți explic cum funcționează. Domeniu este numele pe care tu îl vezi acum sus, adică – VIATADINABUNDENTA.RO.
Tu ai posibilitatea să cumperi astfel de domenii la un preț foarte mic, de 10-20$ și mai apoi să le vinzi la prețuri mai mari.
Cu cât un domeniu conține un nume mai dorit, cu atât cineva va fi dispus să dea mai mulți bani pentru el. Ideea e că nu pot să existe dublură la domenii cu aceeași terminație. De exemplu 2 site-uri cu numele viatadinabundenta.ro. Poate să existe cu .com sau org sau net și multe alte terminații.
Pentru această tehnică, trebuie să faci puțin research că să identifici posibilele nevoie pe viitor și în același timp, să fii creativ.
Editare foto
Ești pasionat de poze? Atunci acest lucru este pentru tine!
Sunt foarte multe persoane, care își fac poze, mai ales pentru Instagram și tot felul de rețele de socializare și au nevoie de câteva retușări la poze, iar tu poți să fii omul cheie.
Da, este atât de simplu!
Am văzut persoane care caută editare pentru niște poze de familie și multe alte exemple de genul acesta. Deci, dacă îți place domeniul acesta, caută să-l monetizezi.
Creator de conținut
Acest domeniu este puțin mai complex, pentru că trebuie să fii mai creativ, dar nu este cu neputință. Dacă te străduiești puțin, poți să faci conținut pentru diferite firme, freelanceri sau influenceri, depinde de categoria de oameni cu care vrei să lucrezi.
De exemplu, dacă vrei să creezi conținut pentru un articol, poți să iei de la 100 de lei, până la câteva mii de euro.
Influencer
Un influencer este o persoană care are influență foarte mare, cred că este foarte evident. Asta nu înseamnă că influența lui e neapărat pozitivă, dar este urmărit de foarte muți oameni.
Acești pot să fie oameni care scriu, care fac video, care au foarte mulți urmăritori pe o rețea de socializare și pot să facă bani într-o multitudine de feluri.
Manager online
Un manager online se poate ocupa de planul și programarea tuturor postărilor tale și a conținutului pe diferite platforme.
Am văzut că în State sunt foarte căutate astfel de persoane și bănuiesc că din ce în ce mai muți sunt și în România deja, pentru că acest domeniu a crescut.
Aplicații
Dacă ai cunoștințe de programare sau dacă vrei să înveți, atunci această metodă ți se potrivește.
Poate dacă faci deja asta, te gândești că nu ești atât de ingenios ca să creezi o aplicație. Părerea mea este, că nu trebuie să fii vreun geniu, ci pur și simplu să încerci lucruri mici. Poți de exemplu să faci o aplicație de gestionare financiară sau ceva care să te ajute să-ți prioritizezi ziua și să o vinzi sau să soliciți un abonament infim și să ai foarte mulți abonați.
Translator
Sunt foarte multe persoane în ziua de astăzi, care au nevoie de un translator online. Cei mai mulți, caută să își traducă cărțile, e-book-urile, articolele în diferite limbi și multe alte lucruri.
Așa că, dacă cunoști o anumită limbă foarte bine, te încurajez să faci acest lucru.
Vinde lucrurile vechi
Dacă ai lucruri prin casă, de care nu mai ai nevoie, atunci te încurajez să cauți prin garaj, beci și dulapuri și să vinzi acele lucruri.
Uneori nici nu ști câți bani se pot ascunde printre acele lucruri.
Indiferent de lucrurile pe care vrei să le vinzi, ai posibilitatea să folosești platforme precum olx, ebay, dacă vrei să vinzi la nivel internațional, ș.a.m.d.
Asistentă online
În ziua de astăzi oamenii sunt foarte ocupați, iar din acest motiv, unii apelează la servicii de specialitate pentru un asistent online. În ce constă acest lucru?
Un asistent online, se ocupă de programul unei persoane, de întâlnirile acesteia și lucruri de genul acesta. Practic, este același lucru ca și în domeniul fizic, doar că o faci în mediul online, cu cineva cu care poate nu o să te vezi niciodată fizic.
Social media administrator
Un astfel administrator, se ocupă de tot ce înseamnă postările tale, creerea de conținut pentru platformele tale de social media și multe altele.
Acest gen de persoane sunt foarte căutate și în România deja, așa că te încurajez să cauți să aprofundezi puțin acest domeniu.
Poți să îți alegi o anumită platformă, dacă ești mai familiar cu una anume sau poți să faci asta pe mai multe platforme în același timp.
Ai posibilitatea să începi acest gen de afacere foarte ușor. Poți să faci la început doar cu un singur client, iar cu timpul, poți să ajungi să faci lucrul acest full time, cu 5-10 firme în același timp.
Comerț online
Comerț-ul online este foarte dezvoltat în ziua de astăzi. Mai ales în ultimul an, de când cu pandemia, a explodat comerțul.
Poți să faci comerț în diferite feluri, după cum am precizat mai devreme ca și afiliat, cu sistemul de dropshipping, dar poți și să ai propriul tău stoc de produse și să vinzi mai departe.
Există posibilitatea să vinzi internațional prin Amazon sau în țară prin eMag sau chiar să-ți faci propriul tău magazin de produse.
Când vorbim de comerț, ai alternativa de a crea un business în jurul unui singur produs sau în jurul unei nișe anume sau dacă nu, poți să faci vânzare sub formă unui mall online.
Google AdSense
Google AdSense este un mod eficient prin intermediul căruia poți să câștigi niște bani, oferind spațiul digital, pe care tu îl ai. Cei de la google vor folosi acel spațiu să afișeze reclame, care să corespundă nevoilor oamenilor, care îți vizitează site-ul.
Te încurajez să folosești această tehnică, doar dacă ai o audiență foarte mare. Motivul este că suma oferită per reclamă este mică, iar dacă audiența ta este mică, nu vei face nici cine știe ce bani, dar îi vei și deranja poate cu acestea.
Podcast
În ultimul timp, este un trend care crește în România pentru podcast-uri. Dacă ști că ai o înclinație pentru a vorbi și un anumit domeniu de interes, s-ar putea să te intereseze.
Oricum, când vorbim de acest gen de afacere, poți să te concentrezi pe interviuri, pentru că în felul acesta nu vei fi nevoit să creezi conținut personal. Ori de câte ori iei un interviu, vei putea oferi conținutul celorlalți audienței tale.
Abonamente
Știu că această metodă nu intră neapărat în categoria de cum să îți crești veniturile prin creșterea veniturilor, dar și dacă scazi cheltuielile, tot va fi o creștere.
Așa dar, te încurajez să vezi dacă nu cumva ai abonamente pe care nu le mai folosești, dar le plătești.
Acele abonamente la care te-ai abonat, zicându-ți că ai să-l folosești, dar ai uitat de el. Chiar dacă este o sumă mică, nu contează. Acei bani pot să stea mai bine la tine în buzunar, decât în buzunarul altuia.
Coaching
Dacă ai expertiză într-un anumit domeniu, atunci te încurajez să ți-o oferi contra cost.
Oamenii caută să stea de vorbă cu un expert, care să le spună ce să facă, cum să facă lucrurile, ca să meargă pe calea mai ușoară și să nu mai dea cu capul.
Nu te gândi că trebuie să fii expert în sensul de 20 de ani experiență pentru a oferi consultanță. Poți să îți alegi nișa și îți poți selecta inclusiv categoria de oameni. Să presupunem că ești în partea de start-up a unei afaceri, după 2-3 ani și ai ajuns să faci ceva bani. Atunci, ai posibilitatea să te adresezi la cei care sunt sub tine din punct de vedere al câștigurilor și să le oferi consultanță.
Editare texte
Dacă îți place să scri și mai ales, dacă ai noțiuni de gramatică, atunci poate acest domeniu poate să fie de interes pentru tine.
Există oameni, care caută zilnic freelanceri, care să le editeze textele. Fie că vorbim de articole, cărți, e-book-uri ș.a.m.d.
Donații personale
Dacă ești blogger, vlogger sau creator de conținut pe vreo platformă de social media, atunci poți să le soliciți oamenilor care te urmăresc să te susțină prin donații de diferite feluri.
Poți să le soliciți o mică donație lunară sau să doneze o singură dată. Important este să le ceri să facă asta, altfel, puține sunt persoanele care se vor sesiza să facă asta pentru susținere.
Mai ales în România, unde, încă nu există o cultură foarte dezvoltată pentru a susținerea muncii altora. Momentan este o mentalitate de consum, dar fără să răsplătim pe cei care creează pentru noi.
Sperăm că o să se schimbe acest lucru cât de curând.
Vinde poze
Dacă ești fotograf sau dacă îți place să faci poze, atunci ai posibilitatea să le comercializezi.
Te încurajez să cauți site-uri, care fac lucrul acesta și în felul acesta, vei face și bani și ceea ce îți place.
Poate la început vei primi câțiva bani pe o poză, cum ar fi 1-10$, dar e un început bun. Trebuie doar să înțelegi cum funcționează procesul, iar mai apoi vei putea să ajungi să faci mult mai mult.
Sondaje
Există diferite site-uri care te plătesc ca să completezi diferite sondaje.
La început, este necesar să-ți faci un cont și să specifici clar care sunt interesele tale și ei o să-ți ofere chestionare pe acele domenii.
De foarte multe ori îți vor pune câteva întrebări înainte de a-ți da libertatea să completezi un chestionar, iar în felul acesta te vei califica sau nu pentru el.
Sondajele se dau în funcție de sex, regiune, țară, vârste.
Nu te aștepta să faci milioane din metoda asta, dar poți să faci ceva bani de buzunar, dacă ai ceva timp liber.
Creează logo-uri
Un alt domeniu în care există foarte multă solicitarea în ziua de astăzi, este această piață de logo maker.
Deci, dacă îți place să stai puțin în fața unui PC și ești și puțin creativ, atunci te încurajez să încerci acest domeniu.
Jocuri
Dacă îți plac jocurile pe calculator sau pe telefon, atunci vreau să-ți spun că există posibilitatea să câștigi de pe urma acestora.
Această industrie a gameing-ului, a crescut enorm de mult în ultima perioadă. Ba chiar, există jocuri care sunt considerate sporturi pentru olimpiadă, dacă îți vine să crezi.
Oricum, sunt foarte multe jocuri în care poți să faci bani, dacă asta voiai să auzi.
Deci, dacă ești un fan al jocurilor, atunci te sfătuiesc să faci un mic research și să vezi care sunt jocurile din care poți să faci bani.
Știu că pe când mă jucam eu, puteai să faci bani din Metin, Dota, WOW. Astăzi nu mai știu!
Freelancing
Când vorbim de freelancing, ne putem referi la cam toate metodele menționate în acest articol.
Indiferent de skill-ul sau abilitatea pe care o ai, poți să mergi pe site-uri cum ar fi, fiver, upwork, kwork și să-ți înregistrezi acolo profilul și să începi să-ți vinzi serviciile.
Oferă meditații
Revenim la cunoscătorii de limbi străine și nu numai, ci și la cei care au o înclinație pentru a preda.
Dacă ști o altă limbă sau stăpânești vreo materie foarte bine, atunci poți să oferi meditații online. Am o prietenă care face lucrul acesta și este posibil. Mai ales în această perioadă, în care, accesul a fost destul de restricționat, puteai liniștit să oferi meditații de acasă pe net.
Testează site-uri și aplicații
Da, am ajuns și aici!
Există site-uri care te plătesc, doar pentru a testa alte site-uri și aplicații.
Poți practic doar să stai întins pe canapea și să testezi un site, să vezi cum arată, cum funcționează, iar pe baza modului în care tu navighezi pe el, ei își pot crea o idee, dacă este bine structurat sau nu.
Învață marketing
Această metodă, este una din cele mai căutate abilități pe care le poți învăța în viața ta. Marketing-ul, vânzările, comunicarea și networking-ul sunt abilitățile, care te vor ajuta în viață, indiferent de ce faci.
Tot timpul va exista nevoia aceasta de marketing, iar cei ce o stăpânesc foarte bine, vor fi foarte căutați și foarte bine plătiți.
SEO
SEO este prescurtarea de la „search engine optimization” sau se poate traduce prin „optimizare pentru motoarele de căutare”. Cu alte cuvinte, ca să fiu mult mai explicit, acest SEO, se referă la modul prin care poți să crești cantitatea și calitatea traficului primit pe un site în mod organic (fără să plătești), prin motoarelor de căutare.
Strânge donații
Există posibilitatea să strângi donații pentru diferite fundații, ca te vor plăti ca să faci asta. Avantajul? Tu ajuți o cauză în care crezi și în același timp primești bani ca să faci asta.
Pe lângă asta, există și avantajul că tu nu încerci să vinzi nimic practic, dacă te temi de vânzări, ci doar vrei să faci bine unei cauze, iar oamenii care rezonează cu acea cauză, vor dona.
Creează-ți propriile produse
Dacă ești o persoană foarte îndemânatică și lucrezi cu mâinile, atunci poți să îți faci propriile tale produse și să le vinzi.
Am văzut că în perioada sărbătorilor, multe persoane creează lucruri decorative, alții fac cercei, mărțișoare și multe alte lucruri de felul acesta.
Concluzie
Știu că a fost destul de lung acest articol, dar am vrut să-ți prezint toate aceste metode una după alta ca să vezi ce ți se potrivește și ce nu.
Avantajul acestor modalități de a face bani online, este că nu trebuie să fii full-time în ele. Cu alte cuvinte, tu poți să ai un job la care să lucrezi 8 h, iar mai apoi să te ocupi de una din aceste metode, în timpul tău liber.
Nu te gândi că cineva s-a născut învățat ca să facă aceste lucruri. Poate există oameni care au predispoziții pentru anumite abilități menționate în acest articol, dar cu siguranță, toți trebuie să învățăm.
Așa că, te provoc să alegi cel puțin una din tehnicile menționate și să înveți cum se face și în același timp să te specializezi pe ea.
Ascultă conținutul articolului pe youtube
Fi parte din comunitate