fbpx
Cum Am Reusit Sa-Mi Gasesc Chemarea Sau Scopul?

Cum Am Reusit Sa-Mi Gasesc Chemarea Sau Scopul?

Cred că această întrebare este una din cele mai des întâlnite întrebări în mediul evanghelic: Care este chemarea mea? Care este scopul meu?

Am auzit această întrebare de nenumărate ori. Nici nu pot să spun numărul, că probabil depășește câteva sute de ori. Asta nu înseamnă că este un lucru rău. Este chiar de dorit să-ți cunoști darurile, chemarea și scopul vieții, ca să poți sluji altora și să fii cât mai eficient.

Din păcate sunt oameni care s-au născut și au murit în același fel în care s-au născut. Sper ca tu să nu fii unul din acei oameni. De fapt, cred că dacă deja citești un articol de genul acesta și ești dornic să faci ceva, e clar că viitorul tău va fi diferit.

Cea mai importantă zi a vieții, după cea în care vii pe lume și ziua în care te naști din Dumnezeu, este ziua în care afli și de ce te-ai născut.

Deci, dacă nu ști care este scopul tău, atunci acesta ar trebui să fie scopul tău, ca să afli care este. Știu că este un joc de cuvinte, dar chiar asta este adevărul.

Probabil ai auzit lucrul acesta și tu de nenumărate ori, că este necesar să știi de ce ești pe acest pământ. Probabil că încă nu ști sau cel puțin crezi că ști și te gândești că acest articol îți poate confirma, dacă este sau nu așa.

Atunci, îmi doresc ca aceste lucruri să fie o binecuvântare pentru tine și să producă lumină în viața ta, astfel încât să-ți cunoști chemarea.

Eu am să-ți prezint câteva idei prin care poți să-ți afli chemarea sau scopul, dar mai apoi este responsabilitatea ta ca să faci puțină cercetare. Știu că de multe ori oamenii nu își prea iau timp să lucreze cu ei, așa că, dacă ai nevoie de ajutorul meu, aș fi onorat să fiu alături de tine. (îți ofer o sesiune de mentorare gratuit)

Spun asta pentru că mi-am stabilit ca și obiectiv pentru acest an să ajut 100 de oameni să-și afle scopul vieții.

Asta nu înseamnă că odată ce crezi că ști care este acesta, o să și rămână doar atât ca și dimensiune.

Cu siguranță perspectiva pe care o ai în momentul de față, este limită, ca și a mea de altfel. Vreau să spun că, cu cât va trece timpul mai mult, iar tu ai să crești și ai să te dezvolți pe toate planurile, probabil că viziunea pe care o ai se va expanda.

O imagine clară a acestui lucru, este chiar părintele Avraam. El s-a uitat la țara Canaan de pe un munte și a văzut o parte din acel teritoriu, pentru că ochii tăi pot să perceapă doar până la o anumită distanță. Dar apoi, Dumnezeu i-a spus să meargă și să exploreze țara, și în felul acesta a putut vedea mai mult.

Acesta este și principiul care se aplică la viața noastră.

Stând cu Dumnezeu în comuniune, vei întrezări părți din ceea ce poate să fie scopul tău. Dar în măsura în care ai să începi să funcționezi în el. Practic, să pășești în toate acele lucruri pe care le vedeai la început, vei putea să vezi și mai departe. Iar în felul acesta, tot ce ți se părea altădată imposibil, o să ți se pară mic și o să vrei ceva mai mare.

Așa lucrează Dumnezeu cu noi și este frumusețe în acest proces de umblare cu El.

Tehnici sa-ti afli scopul vietii:

Care sunt darurile cu care Dumnezeu te-a înzestrat Dumnezeu?

Fiecare dintre noi se naște cu cel puțin un dar. Deci, sigur tu nu ești o excepție. Dumnezeu a pus ceva în tine, care este extrem de benefic pentru oamenii din jurul tău.

1 Petru 4:10 Ca nişte buni administratori ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare să slujească pe alţii potrivit cu darul pe care l-a primit! 

v.11 Dacă cineva vorbeşte, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu! Dacă cineva slujeşte, să slujească după puterea pe care o dă Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu să fie slăvit în toate, prin Isus Cristos, a Căruia este slava şi puterea, în vecii vecilor! Amin.

De obicei acest lucru poate să pară ceva nesemnificativ pentru tine, pentru că a intervenit legea obișnuinței. Cu alte cuvinte, tu nu ști, că ști. Pentru tine este normal să: vorbești foarte bine în fața oamenilor, să-i încurajez pe alții, să fii generos, să-i ajuți pe alții, să faci calcule matematice extraordinare ș.a.m.d.

Poate chiar ai ureche muzicală și cânți extraordinar sau poate ai capacitatea să-i conduci pe ceilalți, poate îți place să administrezi lucrurile sau ești un foarte bun organizator.

Sigur ai înțeles ce vreau să spun. Sigur ești bun la ceva anume, iar oamenii din jurul tău au un folos din lucrul acesta.

Apropo, dacă vrei să afli mai multe despre darurile naturale, îți recomand cursul pe care l-am creat și în care explic mult mai multe daruri și principii general valabile despre scop. Vezi detalii…

Ce spun oamenii din jurul tau despre tine?

Uneori, oamenii din jurul tău pot vedea lucruri pe care tu nu le vezi. Exact ce discutam la punctul anterior. Atunci când tu devii prea obișnuit cu cine ești și faci atât de natural lucrurile, încât nimic nu ți se mai pare anormal.

Asta până când, nu vine cineva și îți spune că el este exact opusul a ce faci tu și ar vrea să facă lucrurile respective.

În termeni de specialitate, aceste omiteri se numesc puncte oarbe sau lucruri de care tu nu ești conștient.

Pentru că există astfel de lucruri în viețile noastre adesea, este important să ai relații cu oameni de calitate, care să vorbească în viața ta. Aceste relații te vor ajuta „să nu derapezi de la drum și să o iei pe arătură”, dar îți vor aduce mereu aminte la ce ești bun și vor încuraja potențialul din tine.

Dacă nu ai astfel de relații, atunci trebuie să îți faci rost, neapărat.

Un exercițiu excelent pe care îl poți face, ca să vezi care îți sunt darurile, este să-i întrebi pe oamenii din jurul tău.

Eu am făcut lucrul acesta în diferite perioade ale vieții, în mod repetat.

Am luat o foaie de hârtie și m-am dus la anumite persoane și i-am rugat să-mi răspundă la câteva întrebări simple, cum ar fi:

  • Care este un atribut care îți vine în minte atunci când te gândești la mine?
  • Atunci când stai în preajma mea, ce îți iasă în evidență din viața mea?
  • Cum te-am influențat până în prezent?
  • Care sunt trei puncte forte pe care le vezi la mine?
  • Ce puncte slabe ai văzut la mine? Spune-mi cel puțin trei! În felul acesta știu la ce nu sunt bun și ghici ce? Atunci sunt cu un pas mai aproape ca să aflu la ce sunt bun.

Care sunt lucrurile ce te pasioneaza?

Știu, poate pentru mulți, lucrurile astea sună ciudat. Mai ales dacă ai crescut într-un mediu în care înțelegerea teologică este mai limitată. Adesea am auzit afirmații de genul: Tot ce gândești tu este rău. Dorințele tale nu au nici o legătură cu Dumnezeu. Mintea este coruptă și la fel și sentimentele noastre și nu ar trebui să le luăm în considerare.

Lucrurile astea sunt valabile pentru omul firesc, dar atunci când cauți să te apropii de Dumnezeu, încep să te pasioneze lucruri bune.

Psalmul 37:4 Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima. Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El și El va lucra!

El îți va da tot ce-ți dorește inima, pentru că dorințele Lui devin dorințele tale. Și prin asta, nu spun că trebuie să fie ceva legat doar de biserică. Cu alte cuvinte, dacă ai o pasiune pentru artă, nu înseamnă că este ceva rău. Dumnezeu are nevoie și de artiști integri, prin care El să se vadă și pe care să-i inspire să reflecte cerul pe pământ.

Poate ai o pasiune pentru calculatoare sau sport. Toate aceste lucruri pot lucra ceva bun în și prin tine. Dumnezeu te-a făcut așa și ar trebui să vezi cum poți explora aceste pasiuni în termenii Tatălui și pentru slava Sa.

Mă gândesc că, dacă ai ajunge un inovator ca și Elon Musk și ai recunoaște că ai ingeniozitatea din partea Tatălui, gloria și-ar lua-o El.

Deci, nu văd nimic greșit în asta.

Ce te face să plângi? Ce te întristează?

Îmi plac aceste întrebări enorm de mult. Spun asta pentru că le-am văzut răspunsul manifestat în viața mea de nenumărate ori.

Am întâlnit momente în care, am început să plâng atunci când cineva era recunoscut pentru chemarea pe care o are.

Ulterior am înțeles, că acest lucru era în viața mea ca și chemare. Am dorința să văd oamenii umblând în destinele lor. Vreau să știu că cei din jurul meu trăiesc cu sens, pentru lucrurile pe care Tata le-a pregătit pentru ei. Lucrul acesta îl face un mentor, un coach, cineva care te ajută să crești și să te descoperi.

Concluzie

Există nenumărate abordări, pe care le poți încerca ca să-ți afli scopul vieții sau chemarea.

Cel mai important lucru este, să ai o relație personală cu Dumnezeu, iar din locul respectiv o să-ți poți identifica și scopul.

Fără să îți cunoști Sursa, nu îți poți descoperi scopul, pentru că din El vin toate lucrurile.

Curs

Am un curs în care explic mai în detaliu aspecte legate de scop, obiective, convingeri și multe alte lucruri de genul acesta pe care ți-l recomand cu încredere.

Vezi conținut video pe canalul meu de youtube.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?