fbpx
Mierea de Albine ca un Medicament

Folosește Mierea Ca Un Medicament

Poți să folosești mierea ca un medicament?

Acest lichid auriu delicios, poate să facă mult mai mult decât să-ți îndulcească prăjitura sau cafeaua. Cunoscut ca mierea “activă”, acest lichid este folosit în lumea medicală modernă. Ce face această miere așa de special și cum poți să o folosești ca și medicament?

Mulți dintre noi ne bucurăm de miere  și o includem în dieta de fiecare zi, fie ca un substituent de zahăr, fie ca un aliment gustos. Diferitele varietăți de miere, cum ar fi cea “activă”, s-a utilizat dea lungul timpului pentru proprietățile ei antibacteriene și medicale.

Miere prezintă proprietăți unice antibacteriene, care s-au găsit în diferite regiuni geoografice pe întreg pământul, de la Malaezia și Cile, până la Yemen. În topul listei, sunt Mierea de Manuka și Mierea Jarrah, care au originea în Noua Zeelandă și respectiv Australia.

CE ESTE MIEREA ACTIVĂ?

Mierea activă este caracterizată de existența compușilor bioactivi găsiți în interiorul ei. Peroxidul de hidrogen este unul din compușii bioactivi, care a demonstrat eficacitate ca agent antibacterian. Cu toate acestea, mierea activă, poate să fie influențată de factori adiționali cum ar fi: presiunea osmotică, pH-ul și prezența altor compuși fenolici.

Toate beneficiile pe care le are asupra sănătății, cum ar fi proprietățile antiiflamatorii, antialegice, antioxidante și antimicrobiene, pot fi atribuite acestor compuși fenolici.

Odată cu îmbunătățirea tehnologiei și analizelor în laborator, acum avem o mai bună înțelegere asupra naturii acestor compuși bioactivi, și a modului în care putem să folosim mierea ca și medicament.

Companiile farmaceutice mari, utilizează acum mierea de Manuka pentru impregnarea pansamentelor medicale pentru îngrijirea avansată a rănilor. Acestea au arătat rezultate positive împotriva infecțiilor aggressive ale pielii.

Ai folosit până acum mierea ca și medicament? Dacă da, te rog lasă-ne un comentariu și spune-ne cum ai făcut-o mai exact și care au fost rezultatele.

Aici poți vedea mai multe articole de acest fel.

Sursă – https://www.naturaz.ro

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?