fbpx

Minte sănătoasă într-un trup sănătos

Introducere

Sportul și nutriția par un subiect puțin ieșit din tipar atunci când vine vorba să discutăm despre lucrurile biblice. Adică, uneori tratăm aceste lucruri ca și cum Dumnezeu ar fi total dezinteresat de ele.

Unii chiar fac afirmații de genul acesta când vine vorba de acest subiect:

“Noi nu trebuie să ne interesăm de lucrurile firii, ci doar de lucrurile de sus!” Bineînțeles, acest mod de gândire pare bun la prima vedere, dar în urma unei analize îți dai seama că nu este în acord cu voia lui Dumnezeu.

Unii care nu au grijă de corpul lor sub nici o formă, ci mănâncă orice și nu se îngrijesc de condiția lor fizică, afirmă adesea că “Dumnezeu e Creatorul și doar El i-a lăsat în felul acesta.”

Nu vreau să par răutăcios, dar când ești departe de greutatea optimă raportată la înălțimea ta, nu este pentru că Dumnezeu te-a făcut așa, ci pentru că există o lipsă de responsabilitatea în ce constă sportul și nutriția.

După cum bine ști există o lege foarte bine cunoscută în Biblie intitulată “legea semănatului și a seceratului”

Galateni 6:7b  Ce seamănă omul, aceea va şi secera.

Versetul menționat mai sus, nu se află în contextul pe care îl abordez în articolul de față, dar este un principiu general valabil. În terminologia științifică i se spune “legea cauzei și a efectului.”

Cu alte cuvinte, dacă neglijezi sportul și nutriția corespunzătoare, care te pot ajuta să-ți menții un stil de viață sănătos, vei ajunge să suporți consecințele neglijenței tale în trupul tău prin:

Boli cardiovasculare, datorită mâncărurilor grase, diabet, probleme de genunchi în cazul greutății excesive și pot continua cu exemplele…

Să nu mai vorbim de nivelul productivității scăzute sau moartea prematură.

Ce spune Biblia?

1 Corinteni 6:19 DCC “Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?

Wow!

Trupul tău, de fapt nu este al tău. Hai să îți spun altfel lucrurile: Tu ești administratorul trupului tău și nu proprietarul.

Acesta este darul lui Dumnezeu pentru tine pe acest pământ și datoria ta este să-l administrezi într-un mod corespunzător.

Concluzie

Cred că dorința lui Dumnezeu este să trăiești o viață din abundentă, dăr este datoria ta să fii conlucrător cu El.

Deci, dacă vrei să aduci cât mai mult rod pentru Împarație și să fii cât mai eficient, ai grijă de “casa ta” ca să fii în formă și să poți fi folosit de Dumnezeu cât mai bine cu putință.

Aș putea să-ți menționez o listă întreaga de beneficii de care te vei bucura după ce îți vei asuma reposabilitatea pentru o nutriție optimă și activitate fizică corespunzătoare.

Dă-mi voie să-ți prezint doar câteva: sănătate fizică, mentală și emoțională, productivitate, nivel de energie ridicat, s.a.m.d

Decizie personală

Tu alegi cu ce te hrănești și cum îți îngrijești corpul pe acest pământ, dar gândește-te că acestea se fac prin disciplină și intenție.

Rugăciune

Tată, ajută-ne să prețuim ceea ce Tu ne-ai dat că să trăim viața aceasta frumos, nu să ne-o facem mai grea decât este. Ajută-ne să fiim înțelepți și să prevenim lucrurile, nu să alergăm mai apoi pentru a le trata. Amin!

elefant.ro%20

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?