fbpx

O naștere deosebită

Introducere

În această perioadă obișnuim să vorbim despre nașterea Domnului Isus și despre efectul sau beneficiile nașterii Sale. Ce îmi doresc eu, este ca de fiecare dată când îți aduci aminte de acest eveniment, în același timp să-ți aduci aminte de cuvintele pe care ți le transmite Dumnezeu prin intermediul asocierii cu acest eveniment.

Cred că este esențial să ai capacitatea să vezi în întâmplările Scripturii cuvintele lui Dumnezeu pentru viața ta. Nu uita, Dumnezeu nu-i interesat ca tu să știi doar ce a vorbit El acum două mii de ani. Nu mă înțelege greșit, aceste lucruri sunt foarte bune și importante, dar Tatăl din ceruri vrea să știi ce vorbește într-un moment ca și acesta vieții tale.

Gândul la o naștere, te poate face să te gândești la un nou început sau poate că te face să te gândești la o nouă viață. Ambele variante sunt în eglă măsură adevărate.

Toate lucrurile la un momentdat au avut un început, așa este și în cazul poveștii noastre de viață, dar și în cazul poveștii asupra căreia urmează să ne ațintim privirile.

Adesea, un nou început poate să producă sperață și ideea de binecuvântare. Cel puțin asta a produs începutul acestei povestiri pentru unii, dar pentru alții, nu a fost tocmai confortabil.

Ce spune Biblia

Nașterea Mântuitorului a fost prevestită de mult, din vechime, de către profeți, iar acest lucru a produs în inimile oamenilor așteptare și speranță.

Isaia 9:1 “Totuşi întunericul nu va împărăţi veşnic pe pământul în care acum este necaz. După cum în vremurile trecute a acoperit cu ocară ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavă ţinutul de lângă mare, ţara de dincolo de Iordan, Galileea neamurilor.

v.2 Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.”

v.6 “Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.

v.7 El va face ca domnia Lui să crească şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci. Iată ce va face râvna Domnului oştirilor.”

Nașterea lui Isus Cristos nu a fost una accidentală, ci una planificată de Dumnezeu mai înainte de întemeiere lumii și a avut un scop specific, chiar dacă unii nu au putut înțelege aceste lucruri.

Galateni 4:4 “Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, v.5 ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea”

Isus a înțeles care este scopul vieții Lui și a ales să-și dedice viața acestuia, chiar dacă aparent, acesta a fost doar în cei trei ani și jumătate de slujire.

Poate ai auzit vorbindâu-se în casa ta sau poate la părinții tăi în momente de nervozitate că tu ești rezultatul unui accident și că ei nu te-au dorit sau că nu ai fost în planul lor atunci când ai fost conceput. Alteori, poate ai avut gânduri cum că nu ai semnificație și că viața ta nu are sens pe acest pământ, dar adevărul este că nașterea ta nu a fost un accident. Dumnezeu te avea în planul Său mai dinainte ca tu să fii născut și El te-a creat cu un scop specific.

Psalmul 139:16 “Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.

Nașterea lui Isus Cristos nu a fost ca oricare alta, o naștere normală, ci una supranaturală, în care Duhul Sfânt a fost implicat în mod direct. În acelși fel, tu nu ai fost născut din nou într-un mod normal, ci într-un mod supranatural.

Ioan 1:12 “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; v. 13 născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Nu în ultimul rând, nașterea Mântuitorului a fost un rezultat al dragostei lui Dumnezeu pentru omenire. Noi ca și oameni nu am putut face nimic pentru a câștiga bunăvoința lui Dumnezeu prin forțele prorii, dar Creatorul a avut un plan mai bun.

Ioan 3:16 “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. v.17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

După cum nașterea mântuitorului a fost un rezultat al harului lui Dumnezeu, tot așa și nașterea ta din nou este un rezultat al harului lui Dumnezeu. Nu ai făcut nimic ca să meriți această naștere din Dumnezeu, pentru că nu se câștigă prin fapte, ci este un dar pe care îl poți sau nu să-l primești prin credință. Depinde de tine!

Efeseni 2:8 “Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. v.9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.”

Concluzie

Pe lângă faptul că sărbătoarea nașterii Mântuitorului vorbește despre El, prin intermediul căruia toate aceste lucruri au fost posibile, în acelși timp, aceasta poate să vorbească și despre viața ta. Contează să fii receptiv și deschis ca să vezi ce vrea să-ți vorbească Dumnezeu acum din mesajul Scripturii.

Decizie personală

În cazul în care aceste lucruri încă nu sunt o realitate în viața ta, poți face să devină acum, cerându-I lui Dumnezeu să te ajute să accepți harul Său pentru viața ta și să lași vechea viață în urmă și începând o nouă viață.

Rugăciunea

Doamne, Tată! În numele lui Isus Cristos mă rog să mă ajuți să accept voia Ta pentru viața mea și Doamne vreau să îți mulțumesc pentru viața nouă pe care mi-ai dat-o și pentru faptul că m-ai iertat de tot trecutul meu. Amin!

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?