fbpx

Cum să faci mai mulți bani în 2023?

Poate te aștepți să-ți dau ceva tehnici de a face bani într-un mod accelerat, dar dacă asta cauți, îți spun de la început că acest articol nu este despre așa ceva.

Am să-ți dau câteva sfaturi care țin de înțelepciune sau de bun simț pentru a face bani în acest an. Dacă vei continua să citești acest articol până la sfârșit și nu numai, dar și să aplici ceea ce înveți din aceste rânduri, îți garantez că până la sfârșitul acestui an veniturile tale vor crește consistent.

Unul din lucrurile pe care bănuiesc că l-ai auzit, este să îți deschizi o afacere că se fac bani ușor sau repede. Ideea este că, o afacere nu produce bani atunci când o începi, ci aduce rezultate după ceva timp și investiții financiare.

Asta înseamnă că dacă vei încerca această abordare fără să ai un venit lunar, s-ar putea să-ți fie foarte dificil. Mai mult ca orice altceva, îți sugerez să stai departe de acele “metode rapide” de a face bani pentru că în majoritatea cazurilor lucrurile nu se vor întâmpla în acest fel.

Dacă vrei să trăiești o viață din abundență, este necesar să vezi ce spune Biblia și să-i urmezi sfaturile.

Ce spune Biblia

Ia-ți un job dacă nu ai deja unul

Proverbe 24:30” Am trecut pe lângă ogorul unui leneş şi pe lângă via unui om fără minte

v.31 Şi era numai spini, acoperit de mărăcini, şi zidul de piatră era prăbuşit.

v.32 M-am uitat bine şi cu luare aminte şi am tras învăţătură din ce am văzut.

v.33 Să mai dorm puţin, să mai aţipesc puţin, să mai încrucişez mâinile puţin, ca să mă odihnesc…”

v.34 Şi sărăcia vine peste tine pe neaşteptate, ca un hoţ, şi lipsa, ca un om înarmat.

Proverbe 14:23 „Oriunde se munceşte este şi câştig, dar oriunde numai se vorbeşte este lipsă.

Proverbe 16:26 “Cine munceşte, pentru el munceşte, căci foamea lui îl îndeamnă la lucru.

Proverbe 21:25 “Poftele leneşului îl omoară, pentru că nu vrea să lucreze cu mâinile.

v.26 Toată ziua o duce numai în pofte, dar cel neprihănit dă fără zgârcenie.

Munca este un lucru bun și de dorit deoarece cel mai adesea crează în tine caracter și îți oferă sentimentul de semnificație.

Proverbe 12:27 „Leneşul nu-şi frige vânatul, dar comoara de preţ a unui om este munca.”

Fii harnic și fă lucrurile cu excelență!

Dacă ai deja un job, cere o mărire de salar!

Poate ai să spui că la locul tău de muncă nu se primește mărire prea ușor. Asta poate pentru că valoarea pe care tu o aduci, nu este suficient de mare. Dacă este așa, înseamnă că trebuie să te determini să faci ceva mai bine sau mai mult.

Ai posibilitatea să faci niște ore suplimentare sau să vezi care sunt nevoile pe care ai putea să le acoperi tu, chiar dacă nu țin de fișa postului. Încearcă să mergi la șeful tău și să ceri mai multe responsabilități și cu siguranță vei fi răsplătit pentru asta.

Proverbe 10:4 “Cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte.”

Proverbe 21:5 “Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă.

Coloseni 3:23 “Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni,

v.24 ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.”

Dacă faci lucrurile cu excelență și ești harnic și ai încercat să ceri o mărire și nu ți se oferă, cred că este momentul să mergi într-un alt loc în care ești mult mai apreciat pentru ceea ce faci.

Gestionează-ți banii eficient

Poate ai auzit de pilda talanților și uneori ai auzit vorbindu-se din ea ca fiind vorba despre daruri, dar de fapt, este vorba despre bani în această învățătură.

Matei 25:14” Atunci , Împărăţia cerurilor se va asemăna cu un om care, când era să plece într-o altă ţară, a chemat pe robii săi şi le-a încredinţat avuţia sa.

v.15 Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi şi altuia unul, fiecăruia după puterea lui, şi a plecat.

v.16 Îndată, cel ce primise cei cinci talanţi s-a dus, i-a pus în negoţ şi a câştigat cu ei alţi cinci talanţi.

v.17 Tot aşa, cel ce primise cei doi talanţi a câştigat şi el alţi doi cu ei.

v.18 Cel ce nu primise decât un talant s-a dus de a făcut o groapă în pământ şi a ascuns acolo banii stăpânului său.

v.19 După multă vreme, stăpânul robilor acelora s-a întors şi le-a cerut socoteală.

v.20 Cel ce primise cei cinci talanţi a venit, a adus alţi cinci talanţi şi a zis: ‘Doamne, mi-ai încredinţat cinci talanţi; iată că am câştigat cu ei alţi cinci talanţi.’

v.21 Stăpânul său i-a zis: ‘Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.’

v.22 Cel ce primise cei doi talanţi a venit şi el şi a zis: ‘Doamne, mi-ai încredinţat doi talanţi; iată că am câştigat cu ei alţi doi talanţi.’

v.23 Stăpânul său i-a zis: ‘Bine , rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!’

v.24 Cel ce nu primise decât un talant a venit şi el şi a zis: ‘Doamne, am ştiut că eşti om aspru, care seceri de unde n-ai semănat şi strângi de unde n-ai vânturat:

v.25 mi-a fost teamă şi m-am dus de ţi-am ascuns talantul în pământ; iată-ţi ce este al tău!’

v.26 Stăpânul său i-a răspuns: ‘Rob viclean şi leneş! Ai ştiut că secer de unde n-am semănat şi că strâng de unde n-am vânturat,

v.27 prin urmare se cădea ca tu să-mi fi dat banii la zarafi, şi, la venirea mea, eu mi-aş fi luat înapoi cu dobândă ce este al meu!

v.28 Luaţi-i dar talantul şi daţi-l celui ce are zece talanţi.

v.29 Pentru că celui ce are, i se va da şi va avea de prisos, dar de la cel ce n-are, se va lua şi ce are!

v.30 Iar pe robul acela netrebnic, aruncaţi-l în întunericul de afară: acolo vor fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.’

Acum hai să arunăm o privire la ce s-a întâmplat în această alegorie pe care a spus-o Isus și care sunt învățăturile pe care le putem extrage.

Bănuiesc că dacă am întreba niște oameni pe stradă, cum cred că ar trebui să fie oamenii vis a vis de finanțele lor, răspunsurile ar varia. Mulți ar spune că normal ar fi să fie toți egali și toată lumea să aibă la fel.

Biblia nu învață acest lucru!

În acest pasaj vedem că fiecare a primit o anumită sumă de bani, în funcție de cât putea să gestioneze. De aici putem deduce că nimeni nu o să aibă vreodată mai mulți bani decât poate să gestioneze.

Un alt lucru pe care Isus îl învață, este că banii se înmulțesc la oamenii care știu să îi îngrijească. Cu alte cuvinte, la cei care sunt credinicioși, iar la cei care nu știu să aibă grijă de ei, scad sau rămân fără.

Secretul în această pildă constă în capacitatea de a gestiona banii.

Concluzia acestei pilde, este că celui ce are i se va mai da, dacă este credincios în lucrul încredințat și va avea de prisos, iar celui ce nu are, i se va lua și ce are, dacă nu este credincios în cât i s-a încredințat.

Acum că vezi cât este de important să-ți chivernisești banii, hai să încercăm câteva metode.

Fă-ți un fond de siguranță astfel încât, dacă cumva se întâmplă ceva să nu trebuiască să iei bani împrumut cu dobândă. Ca să poți face acest lucru, este necesar să pui bani deoparte, iar vremurile dificile nu te vor lua prin surprindere.

Proverbe 10:5 “Cine strânge vara este un om chibzuit, cine doarme în timpul seceratului este un om care face ruşine.”

Fă o distincție clară dintre lucrurile care aduc ceva bun în viața ta și cele care au un efect negativ în viața ta, atunci când dai banii pe ele.

Proverbe 10:16 “Cel neprihănit îşi întrebuinţează câştigul pentru viaţă, iar cel rău îşi întrebuinţează venitul pentru păcat.”

Proverbe 21:17 “Cine iubeşte petrecerile va duce lipsă şi cine iubeşte vinul şi untdelemnul dresurilor nu se îmbogăţeşte.

Proverbe 23:20” Nu fi printre cei ce beau vin, nici printre cei ce se îmbuibă cu carne!

v.21 Căci beţivul şi cel ce se dedă la îmbuibare sărăcesc, şi aţipirea te face să porţi zdrenţe.

Viciile nu ajută la nimic, oricât de mult am încerca noi să găsim pretexte pentru a le avea. Toți acei bani cheltuiți pe droguri, țigări, alcol, jocuri de noroc, cumpărături excesive, fast food, toate acestea nu fac altceva decât să te falimenteze. Deci, gândește-te de două ori înainte de a da banii pe ceva!

Fă-ți un buget și împarte banii pe câteva categorii: cheltuieli, dărnicie, distracție, investiții și educație.

Caută o nouă sursă de venit

Eclesiastul 11:1″Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!

v.2 Imparte-o in sapte, si chiar in opt, caci nu stii ce nenorocire poate da peste pamant.”

Gândește-te cum ai mai putea să faci niște bani? Poate să mai iei un job part timp, poate să încerci o afacere online, poate să lucrezi într-o companie MLM. Posilibilități există, doar disponibilitate să fie.

Dărnicie

Am inclus și acest punct deoarece consider că dărnicia are foarte mare legătură cu creșterea veniturilor tale. Poate pare puțin ciudat și te gândești: „Cum mă ajută pe mine dărnicia să prosper atât timp cât eu dau bani?”

Întrebarea este destul de logică, dar se pare că există câteva legi spirituale pe care uneori nu le poți înțelege, iar aceasta este una dintre ele. Dacă analizezi oamenii foarte bogați, ai să observi că majoritatea sunt oameni foarte darnici și cred că acest lucru i-a dus până acolo.

Proverbe 11:24 „Unul care dă cu mână largă ajunge mai bogat; şi altul care economiseşte prea mult nu face decât să sărăcească.

Eu obișnuiesc să dau zeciuială la biserică pentru că este un lucru pe care Dumnezeu ni-l cere și are și o promisiune atașată, că ne va binecuvânta!

Maleahi 3:10 „Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare”, zice Domnul oştirilor, „şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.

v.11 Şi voi mustra pentru voi pe cel ce mănâncă (lăcusta) şi nu vă va nimici roadele pământului, şi viţa nu va fi neroditoare în câmpiile voastre”, zice Domnul oştirilor.

John D. Rokefeller a fost unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Averea sa estimativă în echivalentul zilei de astăzi ar fi de 300 de miliarde de dolari. Sunt ceva bani, nu-i așa?

El a făcut la un moment dat această afirmație: „Niciodată nu aș fi putut să dau un milion de dolari zeciuială, dacă nu aș fi dat din primul salar, care era de un dolar jumate pe săptămână.”

Așa dar, începe unde ești!

Concluzie

Există diferite modalități de a face mai mulți bani. Important este doar să te educi în privința aceasta și în același timp să acționezi în această direcție, iar rezultatele vor apărea cu siguranță.

Decizie personal

Acum că ai văzut toate aceste lucruri, responsabilitatea îți aparține dacă le pui sau nu în practică.

Citește mai multe articole

Vezi mai mult…
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?