fbpx
Pune-ti creierul in functiune

Pune-ti Creierul In Functiune De Dr. Caroline Leaf

Aceasta carte conține cheia fericirii, gândirii și sănătății la maxim.

Ideea principală a cărții este că, printr-un efort conștient, tu ai capacitatea să-ți controlezi gândurile și emoțiile. Făcând așa, poți să modifici programarea creierului și chimia creierului tău. Toate acestea pot duce la creșterea nivelului de inteligență, pace, fericire și inclusiv sănătate fizică și emoțională.

În ultima perioadă, știința a ajuns din urmă cuvintee bibliei, care spun că tot ce gândește omul, aceea devine. Deci, omul nu este rezultatul ADN-ului sau a genei, după cum s-a crezut pentru multă vreme, ci este rezultatul atitudinii sale, care derivă din ce gândește .

Tot acest concept este studiat și dezvoltat de o știință numită epigenetică.

Deuteronom 30:19 Ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta.

Normal, după modul în care Dumnezeu ne-a creat, tu și cu mine am fost concepuți ca să fim optimiști și nu pesimiști, doar că avem blocaje mentale pe care le-am deprins încă din copilărie. Din acest motiv biblia ne spune să ne reînnoim mintea, iar acesta este și punctul central pentru transformarea vieții.

Romani 12:2  Nu vă conformaţi acestui veac, ci lăsaţi-vă transformaţi prin reînnoirea gândirii voastre, ca să puteţi discerne voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută şi desăvârşită.

Am văzut că tu ești responsabil de procesul de gândire și că prin intermediul său, îți influențezi viața. Atunci, alege să-ți pui creierul în funcțiune cu speranță.

Evrei 11:1 Credința este substanța lucrurilor sperate, dovada lucrurilor nevăzute.

Concept științific asociat: Gândurile sunt lucruri reale, fizice, care ocupă teren în mintea ta. În fiecare zi, tu îți modifici structura creierului prin gândurile pe care le ai. Atunci când speri, creierul tău se modifică ca și structură într-un mod pozitiv. Acest concept se numește neuroplasticitate.

Această descoperire, a îndepărtat toate convingerrile din trecut, în care se consdiera că un creier este asemănător unei mașinări, care nu-și modifică structura. Limitările respective făceau imposibil lucrul cu traumele sau deficiențele mentale pe care unii oameni le aveau, pe motiv că că odată ajunși acolo, nu mai există schimbare.

Un alt mit pe care îl credeau foarte mulți oameni, până la noile descoperiri, a fost că neuronii tăi mor, iar apoi nu se mai regenerează. Cu alte cuvinte, o să ajungi să ai tot mai puțini neuroni în viață, odată cu îmbătrânirea. Adevărul este că, corpul nostru trece printr-un proces de neurogeneză. Mai exact, în fiecare noapte, atunci când dormi, corpul tău produce noi neuroni.

Oamenii de știință spun că cea mai puternică forță din univers, este mintea omului, dar pentru noi ca și credincioși, știm că așa este, doar că după Dumnezeu. Nu-i de mirare că Dumnezeu ne-a creat după chipu și asemănarea Lui.

Mintea stăpânește peste materie.

2 Timotei 1:7 BTF Fiindcă Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere și de dragoste și de minte sănătoasă.

Știința arată că suntem configurați pentru dragoste, cu o înclinație spre optimism. Exact cum spune și biblia.

Din punct de vedere științific, există două școli de gândire când vine vorba de neuroștiință. Prima din ele consideră că, mintea ta reprezintă activitatea creierului. Această categorie de oameni, poartă numele de materialiști și consideră că chimicalele din creier și activitatea acestuia, reprezintă mintea.

Un exemplu practic de abordare a celor din această școală de gândire este, să spunem legat de depresie, că în creierul tău există chimicale lipsă pe care trebuie să le suplinești prin medicamentație. Dar acest concept nu este nici științific și nici biblic nu-l găsim undeva.

Cealaltă școală de gândire , consideră că mintea este cea care controlează lucrurile materiale. Însuși Dumnezeu a dat această autoritate omului.

Posibilitatea de alegere a omului este reală.

Omul are capacitatea să decidă ce gândește, iar asta îi influențează inclusiv chimicalele din organism. Statisticile arată că undeva între 75 și 98% din bolile fizice și mentale sunt rezultatul gândurilor.

Adevărul este că tu nu poți modifică toate circumstanțele din jurul tău, dar ai capacitatea să decizi ce crezi despre ele. Altfel spus, tu decizi perspectiva asupra lor, iar asta influențează starea creierului tău.

Dacă ar fi să evidențiez un adevăr clar și tare, acesta este că tu nu ești o victimă. Tu ai capacitatea să-ți controlezi gândurile, respectiv viața.

Dumnezeu te-a înzestrat cu cortexul prefrontal, care se află deasupra sprâncenelor tale. Acesta te ajută să te uiți la tine ca un observator. Cu alte cuvinte, tu ai abilitatea să te detașezi emoțional de tot ce simți și gândești și îți poți analiza gândurile și emoțiile pe care le ai chiar acum.

De asta Dumnezeu îți poate cere să:

  • te transformi prin reînnoirea minții – Romani 12:2
  • să faci orice gând rob ascultării de Cristos – 2 Corinteni 10:5
  • privești la lucrurile bune, pozitive, care ajută și edifică – Filipineni 4:8

Vreau să te încurajez să citești cartea asta integral. Poți să o comanzi de aici.

Iar pentru mai multe articole de felul acesta, apasă aici.

Cheia Ca Sa-Ti Transformi Viata
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?