fbpx

Adevăratul tu

O întâmplare spune, că în Statele Unite ale Americii, în perioada abolirii sclavie, adică în 19 Iunie 1862 în timp ce sclavii au devenit oameni liberi, foarte mulți dintre ei au continuat să trăiască în același fel în care au făcut-o și până atunci. 

Unii dintre ei, nici măcar nu au auzit de faptul că au devenit oameni liberi, deoarece stăpânii acestora au ținut ascuns acest adevăr. 

Alții, au auzit despre aceste lucruri și li s-a părut prea frumos ca să fie adevărat, așa că nu le-au luat în considerare și au continuat în același fel de robie. 

O altă categorie de oameni, au auzit despre acest adevăr și l-au crezut, dar stăpânii sub care stăteau, s-au asigurat să le spună în mod constant că nu are cum să fie adevarat, având în vedere că faptele lor, stilul lor de viață arată exact contrariul. 

Nu în cele din urmă, a existat și o categorie de oameni care, atunci când au auzit acest adevăr, au fost interesați să afle mai mult și s-au dus să caute adevărul și în felul acesta, au ieșit din robie și au trăit ca niște oameni liberi. 

Poate deja ți-ai dat seama de implicațiile acestei întâmplări, dar dacă nu, dă-mi voie să te ajut. 

Același lucru care s-a întâmplat în cadrul acestei întâmplări, se întâmplă de cel puțin 2000 de ani încoace. 

Toți oamenii sunt robi ai păcatului, slavi ai celui rău. 

Dar la un momentdat în istorie, Isus a murit pentru întreaga omenire și oricine crede acest adevăr și îl acceptă în viața lui, devine liber de sistemul robiei. 

Acum, dacă ne uităm cu atenție, sunt toți oamenii liberi de cel rău? Sigur că nu! Și care este motivul? 

Motivele sunt exact cele menționate în acea întâmplare menționată anterior.
Chiar dacă există o Veste Bună că toți oamenii pot să fie liberi și să iasă de sub incidența sclaviei, mulți nu au auzit niciodată despre aceast lucru. 

Alții au auzit Evanghelia, dar nu au primit-o în viețile lor, pentru că li s-a părut prea frumoasă ca să fie adevărată. 

Ultimii, dar nu cei din urmă care au refuzat să creadă acest adevăr, sunt foarte mulți oameni de prin biserică, care încă se confruntă cu păcate din când în când, iar satan este tot timpul acolo ca să le aducă aminte că ei nu sunt liberi, pentru că faptele lor arată exact contrariul. 

Iar oamenii cei mai împliniți, sunt cei care au auzit această Veste Bună, au crezut-o și au acceptat-o în viețile lor, iar acum trăiesc liberi.

În una din aceste categorii, sigur te-ai găsit! Întrebarea este: în care din ele? Îmi doresc să fii parte din ultima categorie, din cei care sunt liberi și trăiesc în felul acesta. 

Oricum, aceste cuvinte se adresează celorlalți, celor care încă nu știu că sunt liberi pe deplin, chiar dacă se numesc credincioși. 

Atunci când ai un produs anume, să spunem un telefon, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-i afla cu adevarat valorea, funcțiile sau caracteristicile, este să mergi la creatorul acestuia sau la manualul de instrucțiuni. 

Făcând o analogie, ai putea să te gândești că tu ești produsul mâinilor lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că El știe cel mai bine toate detaliile despre tine. 

El cunoaște valorea ta, scopul tău, funcțiile tale și toate acestea sunt trecute în manualul de instrucțiuni, adică Biblia. 

Spun aceste lucruri, pentru că adesea poate te-ai identificat cu cine spune societatea că trebuie să fii, sau poate cu performanțele personale sau lipsa acestora, cu lucrurile pe care le ai sau nu și multe alte lucruri. 

Iar aceste lucruri, nu fac altceva decât să te țină departe de adevăr și de cine ești tu cu adevărat.

Apropie-te de manualul de instrucțiuni cu încredre ca să vezi ce spune Creatorul despre tine și în felul acesta vei trăi liber. 

Liber de presiunea societății, liber de minciunile diavolului și vei experimenta viața din abundență, așa cum Isus a intenționat-o pentru tine.

Vezi aici mai multe articole de felul acesta.

Îți recomand această carte pentru cunoașterea identității personale.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?