fbpx

Patru Pași Ca Să Operezi În Darul Profetic

Darul profetic, la fel ca și celalalte daruri de revelație are patru părți:

Revelație

Aceasta constă în modul în care primești cuvântul profetic. Poate să fie o imagine, sau o impresie sau printr-o voce audibilă (este mai rară) sau printr-un vis, etc.

Practic, acesta este mesajul pe care îl primesti, care poate să fie codat sau nu.

De obicei vei primi mesajul profetic în felul în care îți vorbește Dumnezeu cel mai adesea. Trebuie sa identifici care este acel mod și să-l exploatezi. Asta nu înseamnă că nu se poate schimba. Poate Dumnezeu vrea să te stimuleze și să te ajute să primești și sub altaă formă mesajul profetic. Important este să cunoști toate modurile prin care le poți primi și să fii sensibil la ele.

Interpretare

După ce ai primit mesajul sub o formă sau alta, ajungi la aceast pas. Aici trebuie să-L întrebi pe Duhul Sfânt ce vrea să spună prin mesajul pe care ți l-a transmis.

Să spunem că la partea de revelație ai primit Ieremia 1:11 adică imaginea unui migdal. În acest caz, va trebui să afli ce înseamnă acea imagine, pentru că dacă o dai mai departe așa, vei putea produce confuzie. Cu alte cuvinte, omul nu va înțelege ce vrea Dumnezeu să-i spună, dacă tu nu îi interpretezi acel lucru.

Ieremia 1:11 NTLR „Cuvântul Domnului a venit la mine şi m-a întrebat:

– Ce vezi, Ieremia?

– Văd un toiag din lemn de migdal, i-am răspuns eu.

v.12 – Ai văzut bine, mi-a zis Domnul, căci Eu veghez ca să împlinesc Cuvântul Meu.

De obicei cand îl intrebi pe Dumnezeu ce înseamnă un lucru pe care ți l-a arătat, în duhul tău vei primi ceva. Alteori poți să ai o idee că ar putea însemna ceva, și dacă Îl vei întreba pe Duhul Sfânt și va fi acel lucru, vei avea pace ca și confirmare.

Un lucru de care poți să ții cont atunci când primești ceva din partea lui Dumnezeu, este că El vorbește adesea în simboluri ale căror înțelegere o poți avea într-o oarecare măsură.

Ieremia a văzut acest lemn de migdal, care reprezenta exact ceea ce Dumnezeu voia să-i transmită.

Migdalul a fost cunoscut sub numele de „copac treaz”, deoarece a fost primul pom care a înmugurit la începutul anului, la sfârșitul lunii Ianuarie. Migdalul reprezenta simbolul vigilenței, al trezirii, al vegherii.

Aplicare

La ce ajută acest mesaj pe care l-ai primit? Care îi este aplicabilitatea?

Gândește-te la Iosif care a interpretat visul împăratului. Ce sens ar fi avut interpretarea visului, dacă nu ar fi știut ce să facă cu acea revelație? Dar Dumnezeu, i-a dat și o strategie ca să știe ce să facă în ciuda acelor lucruri.

Declarare

Modul în care spui lucurile este la fel de important cu ceea ce spui. Să nu crezi că dacă spui lucruri bune, dar într-un mod necorepunzător vei fi eficient.

Te provoc să citești în Daniel 4, cum împăratul a primit un vis, iar Daniel a fost chemat să îi interpreteze visul. Dumnezeu i-a dat înțelepciune lui Daniel să interpreteze visul, dar și capacitatea să știe cum să-l spună.

Daniel 4:19 „‘Domnul meu, visul acesta să fie pentru vrăjmaşii tăi şi tâlcuirea lui, pentru potrivnicii tăi!”

În acea vreme dacă mergeai la împărat și i-ai fi spus astfel de cuvinte, putea să te omoare fără nici o problemă, dar Daniel, a arătat că îi pasă de el și că nu și-ar dori să i se întâmple un astfel de lucru.

Am văzut oameni care au avut o revelație bună și au spus-o într-un duh acuzator și automat mesajul nu a fost bine primit.

Nici una din cele patru părți nu este mai importantă decât cealaltă. Toate sunt la fel de importante. Acesta este motivul pentru care este necesar să învățam să trecem prin toți acești pași de fiecare dată cand primim un mesaj din partea lui Dumnezeu.

Vezi aici introducere în darul profetic.

Vezi aici varianta video a introducerii în darul profetic.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?