fbpx
Ce sunt darurile de echipare si care sunt acestea?

Cele 5 slujbe date de Domnul Isus bisericii

În cele ce urmează vreau să ne uităm împreună la un pasaj care cred eu, că este trecut cu vederea adesea, pentru că nu prezintă interes. Asta pentru că nu prea este înțeles, dar în același timp și din cauza distorsionări apărute cu privire la aceste lucruri.

Efeseni 4:11 v.11 Și El a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, v.12 pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, v.13 până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos.

Nu știu care este mediul din care faci parte, dar am să fac câteva afirmații, care poate nu îți sunt familiare.

De ceva timp studiez acest subiect, pentru că scriu și o carte despre daruri, și sunt implicate și acestea despre care o să discutăm.

Modul în care am împărțit eu darurile, sunt: darurile naturale sau ale Tatălui, darurile de echipare sau ale lui Isus și darurile supranaturale sau ale Duhului Sfânt.

Astăzi o să discutăm despre darurile de echipare sau darurile lui Isus. Nu te bloca în modul în care le-am împărțit, dacă nu înțelegi de ce am făcut-o. Lasă-mă să-ți prezint ideea.

În primul rând, din context înțelegem că Domnul Isus Cristos dă aceste daruri. Deci, nu Tatăl le dă, nici Duhul Sfânt, ci Isus. Acesta este motivul pentru care le-am numit darurile lui Isus. După care, am zis că ele se mai numesc darurile de echipare.

Dacă ai să analizezi celelalte daruri, ai să vezi că ele sunt pentru diferite funcții, dar nu pentru echipare.

Există oameni care consideră că aceste daruri nu mai sunt funcționale în totalitate. Unii cred că apostolul nu mai există, iar alții consideră că nici profeți nu mai avem.

Cei care au aceste convingeri, sunt cesaționiști, care consideră că lucrarea Duhului Sfânt nu mai este la fel ca în vremea apostolilor. Ei cred de asemenea că apostolii și profeții nu mai sunt necesari astăzi.

Sincer, oricât aș vrea să-i cred, îmi este foarte greu, adică imposibil, pentru că biblia pe care o citesc, îmi spune altceva.

Chiar te invit să asculți niște discuții din două perspective diferite, din punct de vedere teologic, a doi teologi pe acest subiect. Concluzia mea este simplă!

Dar hai să te întreb și pe tine: Crezi că biserica de astăzi este perfectă?

Sunt sigur că răspunsul tău este „NU”, iar atunci cum aș putea să afirm că nu mai sunt aceste daruri pentru astăzi având în vedere că ele au fost lăsate pentru desăvârșirea sfinților?

Uită-te te rog în pasajul menționat anterior, este scris, nu?

Această afirmație este ilogică! Daruri lui Isus sunt necesare până la reîntoarcerea lui Sa ca să echipeze trupul.

Este interesant că încă există păstori și învățători, iar în unele locuri și evangheliști, dar apostolii și profeții, au dispărut.

Dacă luăm doar părticele din Scriptură, o să avem o biserică cu handicap din punct de vedere spiritual, pentru că nu o să fie echipată în toate ariile.

Contrar învățăturii sau lucrurilor care s-au transmits dea lungul timpului, liderii spirituali, sau cei care conduc biserica lui Cristos, nu trebuie să slujească tot timpul.

Responsabilitatea lor este să echipeze sfinții, pentru ca ei să poată sluji eficient. Practic, noi ar trebui să ne slujim reciproc. În momentul în care te duci în comunitatea din care faci parte, nu ar trebui să mergi cu așteptarea să fi slujit, ci să slujești altora cu darurile pe care Dumnezeu l-a pus în tine.

Știu că poate sună contrar a ce știai până acum, dar te rog să recitești versetele precizate în introducere și vei vedea acest adevăr.

Gândește-te că aceste cinci slujbe sunt ca niște antrenori pentru o echipă de fotbal. Antrenorul are funcția lui și responsabilitatea lui într-o echipă, iar jucătorii, au responsabilitățile lor. Dacă ar fi să întrebăm:

Cine este mai bun, mai mare, cine ar fi mai important? Unii poate spun că antrenorul. Altcineva poate spune că jucătorii. În esență, nu e vorba de cine este mai bun, mai important sau mai mare. Esențial este să înțelegi funcția fiecăruia și să vezi dacă și-o asumă sau nu.

Dacă ai un antrenor foarte bun, dar jucătorii nu își fac treaba, atunci antrenorul nu valorează prea mult. Și invers este la fel de valabil. Jucători foarte buni, cu potențial extraordinar, dar lipsiți de direcție și antrenament, ajung să nu realizeze nimic eficient.

Concluzie

Vreau să te încurajez să mergi în comunitatea din care faci parte cu așteptarea să fii echipat, dar să fii disponibil să slujești, nu să aștepți doar să fii slujit.

Dacă consideri că Dumnezeu te-a chemat să faci parte din cele cinci slujbe, înseamnă că trebuie să te pregătești intens.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?