fbpx

Biruinta la locul de munca de Nate Belkstrom

Cred că această carte este revelatoare pentru mulți, mai ales pentru cei care nu văd nici un beneficiu duhovnicesc în spatele muncii lor. Poate ești în locul în care nu vezi scopul pentru care ești angajat acolo unde ești. Spun asta, având în vedere că 75% din populația lumii, își urăște locul de muncă pe care îl are.

Dacă consideri că munca ta, nu are nici o implicație spirituală, practic, tu afirmi că undeva în jur de jumătate din timpul tău, îl irosești pe lucruri care nu contează.

Coloseni 3:23 „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni,”

Orice faceți, adică, inclusiv job-ul tău, munca ta, să o faci din toată inima ca pentru Dumnezeu, nu ca pentru oameni. Versetul precendent vorbește despre robii care slujesc stăpânilor. În contextul actual, am putea spune angajaților, care lucrează pentru un patron sau angajator.

Acest verset, vorbește într-un context în care se vorbește despre munca. Așadar, indiferent unde ești angajat, trebuie să faci lucrurile cu excelență ca pentru Dumnezeu. Am putea merge mai departe, până acolo că am putea afirma că ceea ce tu faci la locul tău de muncă, este o slujire la adresa lui Dumnezeu.

Deci, dacă până în acest moment ți-a fost dificil să te raportezi la job-ul tău într-un mod sănătos, este poate și pentru că perspectiva ta nu a fost una corespunzătoare despre acesta. Dar, de acum înainte, poți începe să te uiți la locul tău de muncă exact așa cum Dumnezeu se uită.

Chiar dacă ți se pare că locul tău de muncă nu este neapărat important, gândește-te doar, cu câți oameni poți interacționa și cât de mult poți să influențezi. Doar adu-ți aminte de strămoșul tău Adam, pe care l-a așezat Dumnezeu în grădina Eden, ca să o muncească. Aceasta era o lucrare spirituală pe care el o făcea.

Ba mai mult, te provoc să te gândești și la Domnul Isus, care pentru treizeci de ani, a lucrat ca tâmplar. Deci, cea mai mare parte a timpului său, nu a fost predicator și nici mare lider, ci a fost un tâmplar.

De ce este important să mergi la lucru? Dacă consideri că ești un ucenic a lui Cristos și iei Cuvântul lui Dumnezeu ca fiind infailibil, înseamnă că vrei să trăiești după acesta. Iar în Cuvânt Dumnezeu ne spun foarte clar, prin apostolul Pavel, care este motivul locului tău de muncă.

2 Tesaloniceni 3:10 „Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce.”

Un motiv fundamental pentru care trebuie să mergi la muncă, după cum spune Maslow, este că trebuie să-ți împlinești nevoile fundamentale sau fiziologice, de apă, mâncare. Mai apoi, ca să ai grijă de casa și de familia ta. Iar un alt motiv foarte bun, este că munca te ajută să te responsabilizezi.

Foarte important de menționat, este faptul că, la un loc de muncă, îți este testat caracterul. Dacă acolo nu poți să dai randament maxim, când faci un lucru pentru un om, de ce ți-ar încredința Dumnezeu mai mult?

Luca 16:10 „Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept şi în cele mari.”

Apropo, nu slujba pe care o ai îți aduce fericire și împlinire, ci ceea ce crezi despre ea va determina modul în care te simți în raport cu acel lucru. Dumnezeu a hotărât că lucrul pe care îl faci în acest moment, are un scop mai mare decât poate tu îl vezi în acest moment, iar dacă îl vei accepta, vei trăi cu scop și sens, chiar la locul tău de muncă.

O persoană care are respect față de Dumnezeu, va avea respect și față de șeful de la lucru și vice versa. – Nate Belkstrom

În concluzie, vreau să-ți spun că tu îți poți trăi viața de credință la locul de muncă, în așa fel încât cerul să te aplaude. Tu ești chemat acolo ca să păstorești niște oi, care nu au păstor. Ești acolo ca să fii sare și lumină. Ești acolo ca să te rogi pentru cei care sunt în autoritate și pentru colegii tăi.

Munca ta nu este un lucru profan, ci o slujire la adresa lui Dumnezeu și din acest motiv, trebuie să o faci ca pentru El.

Rezumate de carte.

YouTube
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?