fbpx
Dumnezeu vorbeste si astazi

Cum poti sa auzi vocea lui Dumnezeu astazi?

La un moment dat exista o reclamă în care un copil se năștea bătrân și murea copil. Uneori, parcă mă gândesc că ar fi fost mai interesant dacă s-ar fi întâmplat și în cazul nostru același lucru. Gândesc în scris, așa că, dacă ți se pare absurd, lasă-mă să-ți spun de ce m-am gândit că ar fi mai interesant.

Statisticile spun, că în România, un om trăiește în medie de 75 de ani. Asta înseamnă, că viața unui om este de 900 de luni, 3600 de săptămâni, aproximativ 25.200 de zile, 604.800 ore, 36.288.000 minute și multe, multe secunde.

De ce îți spun toate aceste lucruri?

Gândește-te în felul următor: Atunci când te naști, nu ai capacitatea să raționalizezi sub nici o formă, iar cu timpul, începi să înveți să faci acest lucru. Undeva pe la vârsta de 12 ani, poți să ai o oarecare înțelegere despre ce este bine și rău, dar nu la capacitate maximă. Această funcție numită înțelepciune se dezvoltă pe tot parcursul vieții, până ajungi să mori.

Dezavantajul este, că mori cu foarte multă înțelepciune și te naști fără ea. Doar gândește-te: Cum ar fi să te naști cu toată acea înțelepciune și să mori fără ea?

Practic, noi avem cea mai puțină înțelepciune, când am avea cea mai mare nevoie de ea. La vârsta de 18-25 de ani, trebuie să iei cele mai importante decizii, iar cu toate astea, ai atât de puțină. La această vârstă poate îți decizi facultatea, cariera, partenerul de viață, convingerile pentru viață și multe alte lucruri și totuși ești așa necopt.

Până la urmă, nu cred că poți să spui niciodată că ești suficient de înțelept ca să poți prevedea orice problemă. Din acest motiv, omul cât trăiește învață!

Atunci ce e de făcut sau este ceva ce ai putea să faci?

Pentru cei care sunt urmași ai lui Isus, există o soluție!

Doar amintește-ți de faptul că Creatorul universului se declară a fi Tatăl tău. Deci, dacă Cel care a făcut toate lucrurile și cunoaște absolut totul vrea să aibă o relație cu tine, asta înseamnă că El te poate ajuta.

Unul din modurile prin care face acest lucru, este că El comunică cu tine.

Ioan 10:27 „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine.”

Chiar dacă crezi sau nu acest lucru, el rămâne adevărat. Deci, problema nu este că El nu vorbește, ci provocarea poate să fie la noi, ca să recunoaștem vocea Lui.

Dumnezeu vorbește oamenilor cam tot timpul. Necredincioșilor le vorbește ca să-i convingă de păcat, neprihănire și judecata veșnică, iar celor credincioși le vorbește pentru călăuzire și realizarea potențialului și scopului acestora.

De foarte multe ori, noi ratăm cuvintele lui Dumnezeu, pentru că ne așteptăm ca vorbirea lui să fie exact în același fel în care este între noi ca și oameni. Cu alte cuvinte, vrem să Îl auzim pe Dumnezeu exact așa cum îi auzim pe părinții noștri sau prietenii noștri, dar nu acesta este felul în care El comunică. Poate să fie și acesta, dar de obicei este foarte rar.

Foarte mulți oameni cred că prorocii din Vechiul Testament L-au auzit pe Dumnezeu vorbind în același fel în care îi aud pe oameni. Nici cei din Noul Testament nu Îl aud în felul acesta și nici măcar fratele sau sora pe care i-au auzit prorocind, nu L-au auzit pe Dumnezeu audibil.

Ce vreau să spun cu toate aceste lucruri?

Dumnezeu este spirit și va comunica în duhurile noastre sub diferite forme. El nu îți va vorbi în urechea fizică, ci în cea spirituală. Poate Îl vei auzi și fizic, dar nu te aștepta ca acesta să fie modul normal.

Hai să ne uităm în Scriptură ca să vedem cum poate comunica Dumnezeu.

Cuvântul Scris a lui Dumnezeu – Biblia

2 Timotei 3:16 „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,

v.17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

Pot spune cu certitudine un lucru. Dacă nu citești cuvântul scris a lui Dumnezeu, nu te aștepta să auzi cuvântul rostit a lui Dumnezeu. Știu că pare surprinzător, dar dacă tu nu ști ce vorbește Dumnezeu în Scriptură, nu ai cum să recunoști vocea lui când îți vorbește personal pentru că nu ai cu ce să o compari.

Practic, acesta este filtrul prin care trebuie să treci orice revelație pe care o primești din partea lui Dumnezeu, indiferent de forma sub care vine ea.

Dacă ești plin de Cuvânt și dacă ști modurile prin care El îți poate vorbi, vei putea să recunoști foarte ușor vocea Lui, atunci când îți vorbește.

Orice revelație care contrazice Scriptura, nu este de la Dumnezeu.

Îți dau un scurt exemplu ca să înțelegi. Să spunem că ești căsătorit și ai un vis, în care, cineva îți spune să îți lași partenerul de viață, pentru că Dumnezeu are pe altcineva pregătit pentru tine. Dacă ști ce spune cuvântul scris, nu este greu să îți dai seama că satan încearcă să te amăgească. Biblia spune foarte clar că, Dumnezeu urăște divorțul și că așa ceva nu ar trebui să fie între noi.

Un alt aspect pe care vreau să-l menționez aici, este că Dumnezeu oferă revelații progresiv. Asta înseamnă că, dacă nu trăiești după lucrurile deja revelate ale bibliei, poate nu va mai exista șansa să îți reveleze ceva specific pentru tine. În schimb, dacă cauți să împlinești ceea ce El a lăsat în cuvânt și trăiești în ascultare, El îți va descoperi voia Sa specifică cu atât mai mult.

Visele

Iov 33:14 „Dumnezeu vorbeşte însă când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama.

v.15 El vorbeşte prin vise, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, când dorm în patul lor.

v.16 Atunci, El le dă înştiinţări şi le întipăreşte învăţăturile Lui,

v.17 ca să abată pe om de la rău şi să-l ferească de mândrie,

v.18 ca să-i păzească sufletul de groapă şi viaţa de loviturile sabiei.”

Deci, Dumnezeu alege să-ți vorbească prin vise, pentru că uneori, poate ești cam prins peste zi și nu reușește să-ți atragă atenția. El îți vorbește, dar ține de tine dacă înțelegi ce îți vorbește sau nu.

De foarte multe ori, poate te-ai trezit cu un vis și ți-ai spus că nu înseamnă nimic, doar pentru că nu făcea sens pentru mintea umană, dar asta nu înseamnă că nu ți-a vorbit Dumnezeu. Visele sunt de cele mai multe ori simbolice și trebuiesc interpretate.

Vedenii

Habacuc 2:1 „M-am dus la locul meu de strajă şi stăteam pe turn ca să veghez şi să văd ce are să-mi spună Domnul şi ce-mi va răspunde la plângerea mea.”

Habacuc s-a dus să vadă ce îi v-a spune Domnul? Nu cumva trebuia să meargă să audă ce îi v-a spune Domnul?

Acest profet știa că Dumnezeu poate să vorbească prin vedenii, așa că, a avut această așteptare din partea lui Dumnezeu, ca să-i dea vreo vedenie. El știa că Dumnezeu îți poate vorbi inclusiv la nivelul ochilor spirituali, nu doar la nivelul urechilor spirituale.

Evenimente

Ieremia 18:1 „Acesta este Cuvântul care a venit la Ieremia din partea Domnului: 

v.2„Scoală-te şi coboară-te spre casa olarului! Acolo te voi face să auzi cuvintele Mele!“ 

v.3 Am coborât spre casa olarului şi iată că el făcea o lucrare pe roată. 

v.4 Însă vasul de lut pe care îl făcea olarul s-a stricat în mâna lui. Atunci el a făcut un alt vas, aşa cum i-a plăcut lui să-l facă.

v.5 Cuvântul Domnului a venit din nou la mine şi mi-a zis: 

v.6 „Oare Eu nu pot face cu voi ca olarul acesta, casă a lui Israel, zice Domnul? Iată, ca lutul în mâna olarului, aşa sunteţi voi în mâna Mea, casă a lui Israel.”

Uneori, prin lucrurile care se întâmplă în jurul tău, Dumnezeu îți poate vorbi, dar trebuie să fii foarte atent la lucrul acesta. Sunt ferm convins că dacă am fi mult mai deschiși la ideea că Dumnezeu vrea să comunice cu noi în fiecare zi, l-am putea auzi mai des decât am crede.

Dumnezeu vrea să îți vorbească mai mult, decât vrei tu să îți vorbească

De ce ar vrea Dumnezeu să comunice cu tine? Poate pentru că îi pasă de tine și vrea să-ți împărtășească inima și gândurile Lui pentru viața ta și pentru viețile altora. Zic doar poate, pentru că te las pe tine să te mai gândești la acest aspect.

Vizite Angelice

Evrei 13.2 spune: „Să nu dați uitării primirea de oaspeți, căci unii, prin ea, au găzduit, fără să știe, pe îngeri.”

Din păcate, foarte puțini credincioși mai cred astăzi în astfel de lucruri. Mai degrabă ar crede în existența dracilor și a cohoartelor de demoni, decât să creadă în îngerii lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, trebuie să te gândești că tărâmul spiritual este mai real decât tărâmul fizic. Deci, chiar acum în jurul tău există o lume spirituală, de care poate nu ai fost conștient până să citești aceste rânduri. Ea este acolo, fie că tu crezi sau nu acest lucru.

Cuvânt profetic

Faptele Apostolilor 11:27 „În vremea aceea, s-au coborât nişte proroci din Ierusalim la Antiohia.

v.28 Unul din ei, numit Agab, s-a sculat şi a vestit, prin Duhul, că va fi o foamete mare în toată lumea. Şi a fost, în adevăr, în zilele împăratului Claudiu.”

Dumnezeu poate să folosească și acest mod ca să comunice cu tine, dar nu trebuie să mergi la cineva cu dar profetic ca să se roage pentru tine. Lasă-L pe Dumnezeu să aleagă când trimite pe cineva la tine ca să-ți slujească în felul acesta. Tu ar trebui să înveți să-L auzi în mod personal, pentru că Duhul Sfânt este în tine.

Sper că aceste metode ți-au dat un avânt ca să cauți în Scriptură diferite metode prin care Dumnezeu îți poate vorbi.

Mai există destul de multe metode prin care El comunică, dar nu am vrut să mă lungesc aici.

Pentru mai mult conținut de felul acesta, te poți uita pe canalul meu de youtube.

YouTube
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?