fbpx

Botezul cu Duhul Sfânt

Introducere

Cei mai mulți credincioși au ales să-L urmeze pe Cristos ca Domn al vieții lor, iar odată ce au acceptat darul mântuirii, care le oferă siguranța vieții veșnice s-au oprit din creștere.

Practic, Dumnezeu le oferă Împărăția, iar ei aleg să rămână doar la ușă fără să mai experimenteze nimic din celelalte binecuvântări.

Mulți spun că El este Domn, dar se opresc la darul mântuirii și nu parcurg întreg traseul stabilit de Isus pentru fiecare dintre noi ca și copii ai Săi.

Este surprinzător de observat că ucenicii au umblat cu Isus o perioadă de trei ani și jumătate și L-au văzut făcând minuni, vindecând bolnavii, ba chiar au făcut și ei astfel de lucruri sub autoritatea Lui.

Iar cu toate acestea, atunci când a fost timpul ca Isus să se înalțe la cer, le-a spus ucenicilor că nu sunt încă pregătiți și că au nevoie de ceva suplimentar, de ceva ajutor.

Faptele Apostolilor 1:8 “Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

Termenul grecesc pentru putere din acest verset este “dunamis”, de unde și termenul de dinamită.

Trebuie să înțelegem că ucenicii erau deja credincioși pentru că Isus suflase peste ei Duh Sfânt.

Ioan 20:22 “După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: „Luaţi Duh Sfânt!

Așa dar, umplerea cu puterea Duhului Sfânt este o împuternicire pentru slujire.

Deci, dacă ucenicii au înțeles că au nevoie să fie umpluți cu putere ca să poată sluji, chiar dacă au fost cu Isus, cum am putea noi să slujim eficient fără această putere?

Este o întrebare retorică bineînțeles, iar dacă cineva crede că o poate face, este într-o mare înșelătorie.

Ce spune Biblia

După cum am văzut în versetul menționat anterior în Faptele Apostolilor 1:8, una din dorințele lui Isus este ca toți ai Lui să fie umpluți de puterea Duhului Sfânt.

Îmi aduc aminte de momentul în care îmi doream să fiu umplut de puterea Duhului Sfânt și nu știam cum să procedez și tocmai de asta vreau să-ți expun aceste lucruri.

În primul rând este foarte important să înțelegi că umplerea cu puterea Duhului Sfânt este un dar din partea lui Dumnezeu precum este și iertarea de păcate. Adică nu este vorba de cât ești tu de bun prin propriile tale puteri.

Galateni 3:2 “Iată numai ce voiesc să ştiu de la voi: prin faptele Legii aţi primit voi Duhul ori prin auzirea credinţei?”

O întrebare retorică pe care o pune Pavel ca să ne facă conștienți de faptul că noi nu primim lucrurile pe baza meritelor noastre, ci este prin harul Său.

Deci, în momentul în care te rogi pentru umplere, nu înseamnă că trebuie să postești vreo trei zile ca să-L îmbunezi pe Dumnezeu. Este dorința Lui să te umple de această putere.

Luca 11:9 “De aceea şi Eu vă spun: cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.

v.10 Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide.

v.11 Cine este tatăl acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte?

v.12 Sau, dacă cere un ou, să-i dea un scorpion?

v.13 Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!”

Deci, după ce înțelegi că umplerea cu puterea Duhului este un dar și o primești prin credință, este necesar să o ceri.

Acest pasaj pune accentul pe cerere. Aici trebuie menționat faptul că nu vei primi un șarpe în cazul în care ceri să fii umplut de puterea Duhului Sfânt. Spun asta pentru că există învățături drăcești în care unii afirmă că poți primi vreun alt duh sau ceva de genul acesta.

Însă pentru mine pasajul menționat este foarte clar în ceea ce spune.

Cum primești botezul cu Duhul Sfânt? Este foarte important să înțelegi că după ce crezi și asta înseamnă că și ceri, trebuie să cooperezi cu Duhul Sfânt.

Tu îți vei da seama că ai fost botezat cu Duhul Sfânt dacă vorbești în alt limbi. Vezi articolulul despre semnul umplerii Duhului Sfânt aici.

Pentru a vorbi în alte limbi unii cred că Duhul Sfânt îți va lua gura în control și El va vorbi prin tine sau ca și cum tu intri într-un fel de transă și nu mai gândești și ești controlat de El.

Însă în realitate lucrurile nu sunt astfel.

Faptele Apostolilor 2:4 “Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.”

Este datoria ta să colaborezi cu Duhul Sfânt și să începi să vorbești și El te va inspira și în felul acesta vei vorbi cuvintele Sale.

Unul din blocajele pe care probabil îl vei întâmpina este că te vei gândi ce să spui pentru că nu vei ști, însă trebuie doar să lași să curgă prin tine și să rostești prin credință cuvintele pe care El ți le dă.

Ioan 7:38 “Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”

v.39 Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El.”

O altă minciună care poate apărea este că tu vorbești de la tine, dar adu-ți aminte ce spune în Luca 11 că “ceea ce ceri, aia primești.”

Concluzie

Dorința lui Dumnezeu este ca toți să fim plini de Duhul Său Cel Sfânt.

Efeseni 5:18 “Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.

Decizie personală

Acum că ști acest adevăr, nu mai poți rămâne la nivelul la care ești, ci trebuie să-I spui lui Dumnezeu că îți dorești mai mult. Asta bineînțeles, dacă vrei să trăiești o viață din abundență.

Rugăciune

Tată, astăzi îți cer să mă umpli de puterea Duhului Sfânt, în numele lui Isus Cristos. Amin!

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?