fbpx

Semnul umplerii cu Duhul Sfânt

Introducere

Astăzi, mai mult ca oricând altcândva ai acces la informații, iar lucrul acesta poate să fie bun, dar în același timp poate să fie și un impediment.

Spun lucrul acesta pentru că multitudinea de informații poate să ducă oamenii în confuzie din cauza că citesc prea multe opinii, dar se poate să fie neglijate adevăratele cuvinte a Celui de la care pornesc toate lucrurile.

Poate ai auzit lucruri care te-au indus în eroare sau care te-au înfricoșat cu privire la acestă învățătură, dar sper că astăzi Dumnezeu să îți aducă claritate ca să poți trăi o viață din abundență.

Există câteva învățături care sunt total nebiblice și pe care vreau doar să le menționez, după care o să expun adevarul Scripturii despre semnul umplerii cu Duhul Sfânt.

Mituri

•Doar oamenii umpluți / botezați cu Duhul Sfânt (cei care vorbesc în alte limbi) pot ajunge în Împărăție ca să aibă parte de Dumnezeu.

•Umplerea cu Duhul Sfânt este în momentul în care te convertești și devii un urmaș al lui Cristos.

Ce spune Biblia

În primul rând vreau să spun că în Biblie nu este scris nicăieri că ești mântuit/iertat de păcate dacă ești umplut de Duhul Sfânt sau dacă vorbești în alte limbi.

În momentul în care ești născut din nou, Duhul Sfânt vine și locuiește în tine, iar acest lucru îți oferă garanția că ești mântuit.

Efeseni 1:13 VDCC Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit

v.14 şi care este o arvună a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.

Acesta este primul lucru care se întâmplă atunci când ești mântuit. Pentru o înțelegere mai amplă despre mântuire, te rog să apeși aici.

Un alt lucru care se întâmplă după ce ești mântuit, este umplerea cu puterea Duhului Sfânt sau botezul în Duhul Sfânt.

Unii o numesc botez cu Duhul Sfânt, alții umplere. În esență, amândouă expresii sunt bune.

Faptele Apostolilor 1:8 “Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

Aceastea sunt cuvintele lui Isus, iar dacă El consideră că puterea Duhului este necesară, cum am putea noi spune că nu avem nevoie de ea?

Să ținem cont de faptul că ucenicii erau urmași ai lui Cristos, iar umplerea cu putere nu i-a făcut credincioși, ci i-a împuternicit pentru predicarea Evangheliei.

Faptele Apostolilor 2:1 “În ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc.

v.2 Deodată, a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeau ei.

v.3 Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei

v.4 Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.

Când ucenicii au fost umpluți de putere, un act exterior a avut loc: vorbirea în alte limbi!

Unii o să spună că era o vorbire omenească că o înțelegeau cei prezenți, și așa este.

Termenul grecesc pentru vorbirea în alte limbi din acest context este “lal-eh’-o” – ucenicii vorbeau într-o limbă neînțeleasă de ei, dar înțeleasă de cei care recepționau cuvintele.

Iar termenul grecesc pentru vorbirea din 1 Corinteni 14:2 este “gloce-sah’ “ – acest termen se traduce prin vorbire neînțeleasă, neînvățată, care are nevoie de o interpretare primită prin inspirație.

Acesta este și motivul pentru care Pavel sugerează celor care vorbesc în alte limbi să se roage ca să primească abilitatea să o interpreteze.

1 Corinteni 14:13 “De aceea, cine vorbeşte în altă limbă să se roage să aibă şi darul s-o tălmăcească.”

Dacă era o limbă cunoscută, era necesar să înveți limba, nu să te rogi pentru înțelegerea ei.

Acum că am lămurit această dilemă a vorbirii în alte limbi, hai să continuăm să vedem care este semnul umplerii cu Duhul Sfânt.

Faptele Apostolilor 8:14 “Apostolii care erau în Ierusalim, când au auzit că Samaria a primit Cuvântul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru şi pe Ioan.

v.15 Aceştia au venit la samariteni şi s-au rugat pentru ei, ca să primească Duhul Sfânt.

v.16 Căci nu Se coborâse încă peste niciunul din ei, ci fuseseră numai botezaţi în Numele Domnului Isus.

v.17 Atunci Petru şi Ioan au pus mâinile peste ei, şi aceia au primit Duhul Sfânt.

v.18 Când a văzut Simon că Duhul Sfânt era dat prin punerea mâinilor apostolilor, le-a dat bani

v.19 şi a zis: „Daţi-mi şi mie puterea aceasta, pentru ca peste oricine-mi voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.”

Sublinierea de mai sus îmi aparține. Dacă Simon a văzut ceva când acei ucenici au fost umpluți de puterea Duhului Sfânt, înseamnă că a fost un semn vizibil, nu doar ceva lăuntric.

Un alt exemplu evident îl putem vedea în casa sutașului Corneliu.

Faptele Apostolilor 10:44 “Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a coborât Duhul Sfânt peste toţi cei ce ascultau Cuvântul.

v.45 Toţi credincioşii tăiaţi împrejur care veniseră cu Petru au rămas uimiţi când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri.

v.46 Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu.

Un ultim exemplu al existenței unui semn la umplerea cu Duhul Sfânt.

Faptele Apostolilor 19:1 “Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici

v.2 şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.”

v.3 Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?”, le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.”

v.4 Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.”

v.5 Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus.

v.6 Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, şi vorbeau în alte limbi şi proroceau.

Concluzie

În urma tuturor acestor evidențe, cred că este clar că există o evidență fizică, vizibilă a umplerii cu Duhul Sfânt.

Decizie personală

Tu alegi dacă crezi sau nu în existența unei umpleri cu Duhul Sfânt și în manifestarea acesteia prin vorbirea în alte limbi.

Rugăciune

Doamne, mă rog să mă faci conștient de acest beneficiu al umplerii cu Duhul Sfânt și îți mulțumesc că mă ajuți să văd această manifestare și în viața mea.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?