fbpx

Care este diferenta dintre copii si fii lui Dumnezeu?

Știu că prin această întrebare mulți “își vor prinde urechile”, dacă nu am să explic lucrurile. La o primă vedere, poți spune că este oarecum același lucru și că nu-i prea relevantă întrebarea.

După cum bine poate ști, Biblia nu a fost scrisă în limba română ca și limbă nativă. Ea a fost tradusă în limba noastră ulterior. Inițial, a fost scrisă în limba ebraică și în limba greacă.

Ți-am spus aceste lucruri, ca să înțelegi de ce unele persoane au dorința de a căuta etimologia cuvintelor sau să vadă ce înseamnă un anumit termen în diferite traduceri.

În momentul în care te uiți în traducerea originală a Scripturii, poți pătrunde lucrurile într-un mod mult mai profund, deoarece prin traducere s-au pierdut unele înțelesuri.

Ți-am spus toate aceste lucruri, pentru că vreau să ne uităm împreună la originea celor două cuvinte menționate în titlu și să identificăm în ce categorie ne aflăm.

Biblia folosește termenul “huios” pentru a descrie cuvântul “copil”. Acesta face referire la copilul născut într-o anumită familie sau adoptat. Mai transmite și idea de moștenitor prin drept de naștere.

Cu alte cuvinte, doar prin simplu fapt că te naști într-o familie, ești denumit copil al acelei familii. După cum și în cazul credincioșilor, odată ce te-ai născut din Dumnezeu, ești copil al lui Dumnezeu.

Ioan 1:12 “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;”

Un copil nu poate să fie recunoscut după multe lucruri. El nu prea face mare lucru și nici nu zice nimic.

Dacă te vei uita la un copil, nu îți vei da seama a cui este sau alte detalii de genul acesta. Când erai mic, sigur oamenii nu ar fi putut să spună că ești copilul lui x și y, dacă nu erau în preajma ta, pentru că nu aveai nimic care să evidențieze acele lucruri.

Romani 8:16 “Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.”

Pe când ai crescut, oamenii au putut să distingă că ești fiul lui x și y prin personalitatea ta, prin faptul că aveai aceleași trăsături fizice, aceleași ticuri și multe alte lucruri.

Cu alte cuvinte, Biblia face o distincție dintre fiu și copil. Am văzut mai sus care este cuvântul tradus pentru copil și înțelesul acestuia. Pentru fiu, în limba greacă termenul este “teknon”. Acesta înseamnă un copil care a crescut și are capacitatea să urmeze sfaturile tatălui și să-i fie supus.

Romani 8:14 “Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.”

Ca să concluzionăm, ideea de a fi copil a lui Dumnezeu, este foarte bună, adică ești mântuit și intrat în Împărăție, dar cam atât. Poți să fii copil a lui Dumnezeu și cu toate astea să faci foarte multă mizerie, pentru că nu te-ai maturizat. Când vorbim însă de fiu, vorbim de acea persoană care s-a maturizat și trăiește în ascultare față de Dumnezeu.

Apostolul Pavel le-a spus evreilor că ei ar fi trebuit să fie învățători, adică să fie maturi, dar încă aveau nevoie de lapte spiritual pentru că erau copii.

Creșterea fizică se produce în timp, dar cea spirituală doar prin ascultare și supunere.

Alte articole

Momeala Satanei – John Bevere
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?