fbpx

10 Posibilitati Ca Sa Iti Cresti Veniturile In 2023

În acest articol vei găsi 10 metode ca să-ți crești veniturile în 2022.

Investește în dezvoltarea ta personală

Uneori poate crezi că nu merită să investești într-un curs sau într-o carte, că e prea scump. Poate ți se pare scump din punct de vedere financiar sau din punct de vedere al timpului. Dar crede-mă ce îți spun, pe termen lung o să regreți că nu ai investit în tine.

Acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți crește veniturile. În primul rând în momentul în care începi să investești în tine și te educi, înveți să gândești diferit și să faci lucruri noi.

Dacă investiția în educație ți se pare scumpă, să vezi cât te costă lipsa acesteia.

Dacă vrei să vezi câteva sugestii pentru educație financiară, poți să citești articolul pe care l-am scris despre cele mai bune cărți pentru domeniul financiar. În cazul în care nu ești foarte confortabil cu cititul, îți recomand platforma de rezumate audio mentorbooks.ro. Dacă vrei lucruri puțin mai complexe, ai platforma upriserz, unde există tot felul de experți din România și din afară pe diferite domenii. Platformă pe care sunt abonat și eu de aproape doi ani.

Cere o mărire

Dacă lucrezi undeva deja și îți faci treaba cu excelență, îndrăznește să ceri o mărire. Știu că lucrul acesta poate crea un disconfort pe moment când te gândești, dar dacă consideri că valoarea pe care o produci în firma în care lucrezi, necesită să fie recompensată mai mult, atunci acesta este momentul potrivit să acționezi.

Asta dacă, după cum am spus, îți faci treaba cu excelență. Dacă ai obiceiul prost de a întârzia și tragi de timp să  treacă ziua și nu faci nimic, nu te aștepta să primești mai mult. Ca și conlcuzie, vreau să-ți spun că dacă nu primești o mărire, dar consideri că meriți mai mult, schimbă-ți job-ul. Jim Rohn avea o vorbă: “Mută-te că doar nu ești copac.”

Ia-ți un al 2-lea job

Există o multitudine de oportunități astăzi și chiar ai de unde alege. Știu că am trecut prin perioade dificile, dar dacă ești un om serios și cauți să-ți faci treaba cu excelență, vei găsi tot timpul ceva de făcut în plus pe lângă job-ul actual.

Poți găsi un alt job pentru timpul liber foarte ușor, căutând puțin pe interent. Am să-ți dau câteva exemple foarte simple: Poți să livrezi pentru cei de la Tazz sau pentru cei de la Glovo pentru că ai posibilitatea să-ți faci programul cum vrei și să lucrezi cât vrei. Un alt exemplu ar fi să îți iei un part time la Profi. Poate te gândești că nu e tocmai ceea ce cauți. Știu și te înțeleg, dar dacă vrei să faci un ban în plus, te gândești că este ceva temporar, nu pe termen lung.

Scrie o carte

Un mentor de al meu are o gândire foarte creativă. Când trece de o circumstanță dificilă în viață scrie o carte, deoarece în felul acesta îi poate ajuta și pe alții să o depășască, învățând din experiența sa.

Poate îți spui că tu nu ești scriitor și că nu ai abilități înnăscute pentru așa ceva, dar vreau să-ți spun că aceasta abilitate se poate deprinde ca oricare alta. Sigur ai lucruri pe care ai putea să le spui altora din viața ta.

Posibilitățile de a publica astăzi o carte sunt multiple și nu e deloc dificil. Doar gândește-te la câți oameni ai putea impacta.

Creează un curs

Această opțiune merge mână în mână cu cea despre scrisul cărții, doar că în acest caz trebuie să fii puțin mai deschis la public. Trebuie să fii confortabil cu expunerea ta în fața oamenilor. Dacă ești ok cu asta, atunci nu ai nimic de pierdut.

Această industrie a e-comm va crește până în 2025 enorm de mult și se estimează că va fi cea mai mare industrie din lume.

Deci, eu zic să nu pierzi acest trand și să dai oamenilor lucrurile de valoare pe care le-ai acumulat pe perioada vieții până în prezent.

Sunt sigur că ști să faci ceva ce eu nu știu. Poate ai abilitatea de a cânta la chitară sau poate ești pasionat de pescuit sau diferite alte lucruri. Apropo, chiar dacă nu ești expert în vreun domeniu, sigur ești cu câțiva pași înaintea altora, care sunt la început acum și au nevoie de acele cunoștiințe.

Dezvoltă-ți o nouă abilitate

Societatea este în continuă dezvoltare. Asta înseamnă că cel mai bun lucru pe care îl poți face, este să înveți mai multe abilități pentru că lucrul pe care îl faci, la un moment dat poate nu va mai fi necesar.

În felul acesta te deprinzi să te dezvolți în mod constant. Dezvoltă-ți abilitatea de a comunica, de a vinde, a face networking, de a creea site-uri, marketing ș.a.m.d.

Poți folosi platforma teachable.com sau poți să urmărești acest video ca să vezi cum poți intra în posesia a nenumărate cursuri de pe udemy.com.

Cheltuie mai puțin sau economisește

Poate te gândești că vrei mai mulți bani, nu neapărat să economisești. Vreau doar să-ți spun că există două modalități pentru a avea mai mulți bani: Fie trebuie să câștigi mai mult, fie să cheltuiești mai puțin. Cu cât vei evita să cheltuiești banii pe lucruri care nu aduc neapărat un impact major în viața ta, cu atât mai mul îți vor rămâne. Vezi cartea pe care am scris-o despre economisire, dacă vrei să crești în acest domeniu.

Marketing afiliat sau dropshipping

Am să-ți dau doar câteva exemple de platforme prin intermediul cărora poți să faci lucrul acesta. Una din ele este 2performent, iar cealaltă este profitshare. Aceste două rețele de marketing afiliat sunt cele mai mari din țară și cele mai stabile.

Eu le folosesc pe amândouă! O altă rețea la nivel internațional este ClickBank, pe care o recomand cu încredere.

Apucă-te de freelancing

Există foarte multe platforme în ziua de astăzi care îți oferă posibilitatea să te promovezi ca și freelancer și să îți vinzi serviciile în întreaga lume. Una din ele este fiverr.com sau upwork.com.

Fi creativ

Zilele trecute în timp ce mă uitam la niște anunțuri, am văzut pe cineva care s-a oferit să aibă grijă de animalele persoanelor care pleacă în concediu sau care nu au cu cine lăsa animalele. Știu că nu-i mare lucru și că acest job există deja în State de ceva vreme, dar trebuie să fii creativ. Analizeză să vezi unde există o nevoie și care sunt lucrurile pe care îți place să le faci și oferă-ți serviciile în acele domenii, chiar dacă nu există încă astfel de serivicii încă.

Prinde oportunitățile

Pirnde orice oportunitate. Când spun asta, nu mă refer să faci lucruri ilegale. Mă refer să fii tot timpul cu ochii deschiși și să fii atent să vezi cum ai putea să faci bani. Sunt acele lucruri care poate se întâmplă foarte rar, dar pe care le poți folosi în avantajul tău.

Un exemplu personal de acest fel. Îmi aduc aminte că eram în America și pe lângă cele două job-uri pe care le aveam deja, administratorul blocului în care locuiam m-a întrebat dacă nu vreau să vopsesc scara de incendiu. Am spus da, bineînțeles! Am primit 600$ pentru 24h de muncă cumulată.

O altă posbilitate de acest fel în România, este să te implici atunci când sunt alegerile la secția de votare. Acestea sunt doar câteva oportunități pe care nu le prinzi în fiecare zi, dar dacă ai „ochii deschiși”, le poți vedea.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?