fbpx

Atitudinea potrivită

Modul în care vezi lucrurile, viața și circumstanțele acesteia reflectă cine te inspiră.

Da, ai citit bine! Îți poți da seama de cine ești insuflat după atitudinea cu care tratezi lucrurile din jurul tău. Am putea spune în funcție de perspectiva pe care o ai asupra vieții la modul general.

Întâmplare biblică

Această întâmplare te va ajuta să înțelegi care este atitudinea corespuzătoare cu care trebuie să tratezi lucrurile și ce o determină. În Numeri, în capitolele 13 și 14 se vorbește despre trimiterea celor 12 spioni de către Moise în țara Canaanului ca să o cerceteze și să aducă vești despre aceasta.

La întoarcere, veștile aduse par promițătoare, inițial V.27 „ Ne-am dus in țara în care ne-ai trimis. Cu adevarat, este o țară în care curge lapte și miere, și iata-i roadele.” Roadele erau extraordinare și în astfel de momente te-ai aștepta să fi spus:

„Haideți să o luam în stapanire!” Mai ales că Dumnezeu le-a făgăduit că le va da această țară. Deci, aveau promisiunea Lui…

Perspectiva umană

Însă, lucrurile nu s-au întâmplat astfel. A urmat un mare DAR V.28, după care „discursul” a continuat. Iscoadele s-au plâns de dimensiunea obstacolelor, de cât sunt ei de mici și de neputincioși, de cât de puternic este vrăjmașul, ș.a.m.d.

Cred că oamenii din popor au zis unii către ceilalți: “Acești oameni au dreptate, bine că văd lucruile astfel”. Probabil unii ar fi afirmat că sunt smeriți că își cunosc starea de neputință.

Dar era oare atitudinea potrvită? Erau ei insuflați de Dumnezeu sau atitudinea lor a fost determinată de lucrurile pe care le vedeau și de emoțiile lor?

Perspectiva divină

Între cei 12, se aflau doi care vedeau lucrurile “puțin” diferit și automat și reacția lor a fost total diferită față de a celorlalți. V.30 „Haidem să ne suim, și să punem mâna pe țară, căci vom fi biruitori!”.

Cei doi vedeau lucrurile exact cum le vedea Dumnezeu, le vedeau prin ochii Lui.

Iosua și Caleb afirmă V.9 „Domnul este cu noi, nu vă temeți de ei!” privirea acestora era ațintită la Dumnezeu, la promisiunile Sale. Ei au știut că se pot increde în Dumnezeu, pentru că până în acel loc au vazut credincioșia Lui.

Concluzie

Diferența dintre cele zece iscoade care se aflau intr-o stare de autocompătimire și ceilalți doi “Caleb și Iosua”, care aveau o atitudine de biruitori, era perspectiva pe care aceștia o aveau asupra lucrurilor.

Viața nu este despre ce ți se întâmplă, ci despre modul în care te raportezi la ceea ce ți se întâmplă.

Toți au întâmpinat și au văzut aceleași lucrui în domeniu fizic. Dar Caleb și Iosua, au ales să-L creadă pe Dumnezeu și să privească prin credință și asta a determinat să fie singurii care au intrat în țara promisă din acea generație. Iar ceilalți, au ales să meargă prin vedere și prin ce simțeau nesocotind promisiunile lui Dumnezeu și au sfârșit prin a muri în pustie.

Alegere personală

Acum si noua ne revine aceasta datorie, de a alege. In fața dificultăților, a circumstanțelor de orice fel, poți să stai în autocompătimire, să privești tot timpul la acel 1% care îți lipsește din 100%

sau poți alege să ai perspectiva divină, sa-L crezi pe Dumnezeu pe cuvant așteptându-te ca tot ce El a promis să se împlinească.

Indiferent care este starea ta actuală, privește la Cristos și cu siguranță vei primi acea viață din abundență pe care El o dorește pentru tine.

Rugăciune

Tata, vreau să te rog să mă ajuți să tratez orice circumstanță cu atitudinea cu care Tu vrei să o tratez. Dar pentru aceasta am nevoie de perspectiva Ta asupra lucrurilor.

Deci, te rog să mă ajuți să văd lucruile așa cum tu le vezi. Insuflă-mă prin Duhul Tău Cel Sfânt. În numele lui Isus Cristos, amin!

elefant.ro%20

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?