fbpx

Ce este mântuirea și cum poate fi obținută?


Definiție

Mântuire – Provine din limba greacă din cuvântul “SOZO” și înseamnă vindecare în toate aspectele vieții, atât trupească cât și sufletească, eliberare, iertare de păcate, ș.a.m.d

Ioan 3:17 “Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

Înțelegere biblică

Înțelegem din cele prezentate mai sus că Dumnezeu nu vrea să ofere doar iertare de păcate, ci are un întreg pachet pregătit pentru cei care vor sa accepte complexitatea harului pentru a trăi acestă viață din abundență.

Cum se primește mântuirea? (Mituri)

Există fel de fel de învățături printre noi care promovează un lucru sau altul. Unii afirmă că trebuie să faci mai mult bine în detrimentul faptelor rele și astfel vei ajunge să fii mântuit.

Alții spun că nu ține de noi, ci doar de Dumnezeu. Acești spun că nu ai cum să știi dacă vei fi sau nu mântuit, decât când ai să ajungi dincolo. Unii spun că ai nevoie de cineva de dincolo să se roage pentru tine și învățăturile de acest fel pot continua.

Există oameni care cred că datorită faptului că fac parte dintr-un cult religios ei sunt automat mântuiți.

Alții, cred că datorită părinților care au fost credincioși vor fi mântuiți și ei. Unii cred că botezul îi mântuiește, fie el făcut în copilărie sau fâcut la maturitate, dar nici unul din aceste lucruri nu este adevărat. Cel puțin, nu din perspectiva Bibliei.

Iar cea mai mare amăgire dintre toate este că toți vom fi mântuiți pentru că Dumnezeu este bun. Și este bun, dar asta nu înseamnă că ești mântuit automat.

Adevărata mântuire

Hai să aruncăm o privire la ce spune Cuvântul lui Dumnezeu.

Romani 10:9 “Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.

v.10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,

v.11 după cum zice Scriptura: „Oricine crede în El nu va fi dat de ruşine.”

Se pare că adevărata mântuire vine prin credința din inima în ceea ce Isus a făcut și a acceptării Sale ca Domn (adică El este Stăpânul tău), nu doar ca Mântuitor și a mărturisirii tale cu gura.

Iar acest lucru se întâmplă de obicei în actul botezului, dar nu numai, ci pretutindeni. De observat cu atenție în versetul următor, accentul cade pe credință, nu pe botez.

Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.

Concluzie

În primul verset menționat, am văzut că Dumnezeu a trimis pe Isus în lume ca să mântuiască lumea, nu să o judece.

Asta înseamnă, că dorința Lui nu este să trimită pe nimeni în iad, ba chiar Biblia afirmă că iadul a fost făcut pentru satan și îngerii lui.

Deci, oamenii pot ajunge acolo doar prin alegere personală și prin respingerea iertării lui Dumnezeu.

Decizie personală

Tu poți să alegi dacă vrei să accepți sau nu mântuirea lui Dumnezeu pentru viața ta. Gândește-te bine!

Rugăciune

Doamne, vreau să te rog să mă ajuți să înțeleg darul mântuirii în toată plinătatea.

Iar dacă vrei să primești acest dar spune-I astfel: Doamne, îmi pare rău pentru tot trecutul meu și aleg să-ți dau ție prezentul și viitorul meu. De astăzi înainte aleg să te urmez pe tine. În numele lui Isus m-am rugat. Amin!

elefant.ro%20

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?