Ce sunt darurile de echipare si care sunt acestea?

Ce spune biblia despre darul conducerii sau leadership

În ultima perioadă se aude tot mai mult vorbindu-se despre acest subiect. Chiar există o întreagă mișcare, care promovează ideea de leadership. Ce vrem să facem în cele ce urmează, este să ne uităm la ce spune biblia despre acest domeniu.

Romani 12:8 “Cine cârmuieşte să cârmuiască cu râvnă.”

Dex

A conduce : 1. A fi în frunte, a îndruma un grup de oameni, o instituție, un sector al treburilor publice, o activitate etc., având asupra sa întreaga răspundere în domeniul respectiv.  (Fig.) A dirija o discuție; a călăuzi, a supraveghea desfășurarea unei dezbateri.
2. A călăuzi, a însoți pe cineva (arătându-i drumul).
3. A dirija mișcarea, mersul unui vehicul

Se referă la cineva care este bine stabilit sau cineva care oferă un model necesar pentru a-i conduce pe ceilalți. Cineva care impactează pozitiv prin exemplu personal. Această persoană ajunge acolo construind pe un “palmares” bogat, prin excelență.

Isus reprezintă un exemplu supreme de conducere

Isus a ales doisprezece ucenici pe care i-a luat cu El câțiva ani, timp în care a investit în ei, ca să-i poată trimite mai apoi, să facă exact ceea ce El a făcut. Isus conducea prin exemplu, prin fapte, nu prin cuvinte.

Acest dar se observă adesea în trăirea oamenilor. Acesta este și motivul pentru care apostolul Pavel face câteva sugestii atunci când ceilalți vor să aleagă un diacon, un episcop sau un prezbite. Acestea fiind niște funcții de conducere, de cârmuire în Noul Testament.

Dar hai să vedem împreună ce spune Pavel și să extragem câteva învățături.

1 Timotei 3:1 “Adevărat este cuvântul acesta: „Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun.”
v.2 Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii.

v.3 Să nu fie nici beţiv, nici bătăuş, nici doritor de câştig mârşav, ci să fie blând, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani;

v.4 să-şi chivernisească bine casa şi să-şi ţină copiii în supunere cu toată cuviinţa. v.5 Căci dacă cineva nu ştie să-şi cârmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu?

V.6 Să nu fie întors la Dumnezeu de curând, ca nu cumva să se îngâmfe şi să cadă în osânda diavolului. v.7 Trebuie să aibă şi o bună mărturie din partea celor de afară, pentru ca să nu ajungă de ocară şi să cadă în cursa diavolului.

v.8 Diaconii, de asemenea, trebuie să fie cinstiţi, nu cu două feţe, nu băutori de mult vin, nu doritori de câştig mârşav, v.9 ci să păstreze taina credinţei într-un cuget curat.

V.10 Trebuie cercetaţi întâi şi, numai dacă sunt fără prihană, să fie diaconi. V.11 Femeile, de asemenea, trebuie să fie cinstite, neclevetitoare, cumpătate, credincioase în toate lucrurile. V.12 Diaconii să fie bărbaţi ai unei singure neveste şi să ştie să-şi cârmuiască bine copiii şi casele lor.

Darul conducerii si biblia

Hai să vedem care ar trebui să fie câteva trăsături ale omului cu darul de a cârmui din spusele apostolului Pavel.

  • Om fără prihană sau un om integru 
  • Bărbatul unei singure neveste – Un om stabil
  • Să fie cumpătat – Un om calculate, chibzuit 
  • Înțelept – Un om cu frică de Dumnezeu, care face diferența dintre bine și rău 
  • Vrednic de cinste – Să fie un exemplu, un model 
  • Primitor de oaspeți – Să știe să se raporteze la oameni 
  • În stare să învețe pe alții – Să cunoască lucrurile, să le practice și să poată să le dea mai departe 
  • Să nu fie bețiv, nici bătăuș, nici gâlcevitor – Un om care știe ce este autocontrolul și care îl practică
  • Nu trebuie să fie doritor de câștig mârșav, nici iubitor de bani – Trebuie să pună beneficiul altora mai sus de beneficiul personal. Un om care iubește oamenii și folosește banii, nu care iubește banii și folosește oamenii.
  • O persoană care își gestionează familia într-un mod responsabil – Dacă cineva nu este capabil să se conducă pe el și familia lui, cu siguranță nu poate să conducă pe altcineva.
  • Să nu fie de curând convertit ca să nu se mândrească – Să nu i se ofere o funcție de conducere unei personae, chiar dacă are darul acesta, până când nu are un caracter matur și o bună mărturie din partea celorlalți.

Curs Daruri Gratuit

Vreau să-ți ofer posibilitatea să intri în posesia acestui curs gratuit.

Daruri – video

Cum poti sa-ti gasesti scopul si chemarea?

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?