fbpx
Darul invataturii si invatator

Ce spune biblia despre darul invataturii si invatator

Stiu că termenii par asemănători cumva, învățător, învățătură, dar în biblie nu vorbesc despre aceleași lucruri. Asta înseamnă că, nu oricine are un dar de învățătură, este automat chemat să fie un învățător.

Cel mai bine, hai să vedem ce spune biblia.

Romani 12:7b “Cine învaţă pe alţii să se ţină de învăţătură.”

A învăța în lb. greacă este “didaskó”(a preda, a admonesta, a dojeni, a face observații, a avertiza). Acest cuvânt provine de la rădăcina “daō”(învață), de aici termenul a învăța pe altcineva, a împărtăși cunoștințe, a disemina informțiile, să instruiești.

Darul învățăturii, nu este darul de a fi învățător, cel prezentat în Efeseni 4:11

Şi El a dat pe unii apostoli, pe alţii proroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători.” (sublinierea aparține autorului) 

În textul menționat este vorba despre o slujbă, un subiect pe care o să-l abordăm în alt articol. Vezi mai mult despre darurile de echipare aici.

Darul invataturii

Darul învățăturii este un dar natural și este caracterizat prin faptul ca o persoană are capacitatea de a explica lucrurile într-un mod în care oamenii sa înțeleagă ușor.

Omul care are darul învățăturii se face foarte ușor înțeles de ceilalți și știe să ia lucrurile complicate și să le simplifice.

Nu este un dar supranatural, ci o abilitate și se poate dezvolta sau deprinde prin repetiție. Spun lucrul acesta în cazul în care nu ai acest dar și îl dorești.

Darul învățăturii manifestat în viața lui Isus

Matei 4:23 “Isus străbătea toată Galileea, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăţiei şi tămăduind orice boală şi orice neputinţă care era în norod.”

Marcu 11:17 “Şi-i învăţa şi zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile”? Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”

Exemplele pot continua, bineînțeles! Sunt nenumărate versete biblice care evidentiaza ca Isus avea acest dar al învățăturii.

Darul învățăturii manifestat în viața lui Pavel și Barnaba

Faptele Apostolilor 15:37 “Pavel şi Barnaba au rămas în Antiohia şi învăţau pe norod şi propovăduiau, cu mulţi alţii, Cuvântul Domnului.”

16:4 “Pe când trecea prin cetăţi, învăţa pe fraţi să păzească hotărârile apostolilor şi prezbiterilor din Ierusalim.”

18:11 “Aici a rămas un an şi şase luni şi învăţa printre corinteni Cuvântul lui Dumnezeu.”

Darul învățăturii manifestat în viața lui Apolo

Faptele Apostolilor 18:24 “La Efes, a venit un iudeu, numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii şi era tare în Scripturi. v.25 El era învăţat în ce priveşte Calea Domnului, avea un duh înfocat şi vorbea şi învăţa amănunţit pe oameni despre Isus, măcar că nu cunoştea decât botezul lui Ioan. v.26 A început a vorbi cu îndrăzneală în sinagogă. Acuila şi Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei şi i-au arătat mai cu de-amănuntul Calea lui Dumnezeu.

Concluzie

Deci, ca și concluzie, putem spune foarte clar că, acesta este un dar natural și îl primești la naștere sau îl poți dezvolta pe parcursul vieții tale, iar slujba, este un dar pe care Domnul Isus l-a dat doar unora.

Pentru mai multe articole de genul acesta, poți să intri aici.

Fii parte din comunitate

Intră în comunitatea noastră și vei avea parte de resurse video, scrise, cărți, cursuri și multe alte lucruri de felul acesta.

Numele
Email
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?