fbpx
Saracie, Bogatii si Avutii de Kris Vallotton

Saracie, Bogatie si Avutii de Kris Vallotton

În cercurile creștine acest subiect al bogăției și sărăciei sunt abordate ca o controversă. Mulți se miră când află că Dumnezeu este interesat și de domeniul financiar al vieții lor.

Majoritatea creștinilor știu să citeze 1 Timotei 6:10 și și-au creat o doctrină a sărăciei, ca fiind cel mai înalt nivel de iluminare spirituală.

Când se folosește cuvântul prosperitate, nu este referire la definiția lumească a bogățiilor, ci la adevărata bogăție a Împărăției.

Definițiile lui Dumnezeu pentru avuție:

  1. Este abilitatea de a avea efecte pozitive în mijlocul lipsei, a sărăciei și a goliciunii.
  2. Înseamnă lumină în întuneric, vindecare în boală, abundență în sărăcie, întregire în zdrobire, favoare în neclaritate, dragoste pentru cei greu de iubit, frumusețe în locul cenușii și biruitori printre victime.
  3. Reprezintă atitudinea se poate, o mentalitate mai mult decât de ajuns și un sistem de credință de tipul totul este posibil
  4. Înseamnă generozitate radicală, compasiune ieșită din comun, dărnicie cu sacrificiu și o smerenie profundă
  5. Este întotdeauna mulțumire și nu este niciodată gelozie. Nu se laudă, se bucură de alții și privește spre viitor.

Valoarea netă a lui Isus

Isus a venit în trup pe acest pământ printr-o femeie numită Maria este însă important să nu uităm că originea lui Iisus nu a fost cântecul Mariei i-a fost doar vehiculul ce l-a purtat pe el înspre pământ i-a fost avionul ce l-a purtat pe el înspre această dimensiune concepția lui a fost cerească.

Este interesant de observat fraza pe care o folosește apostolul Pavel când e scrie intrarea lui Isus pe pământ la înfățișare a fost găsit ca un om, s-a smerit și s-a făcut ascultător până la moarte și încă moarte de cruce

Filipeni 2:8 La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut* ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.

La înfățișare a fost găsit ca un om trebuie să înțelegem că Isus nu este om el este Dumnezeu

Dacă te uiți la Isus doar din perspectiva umană și la starea lui smerită pământească vii judeca greșit belșugului și voi submina misiunea lui

Apostolul Pavel a pus-o în felul acesta, în 2 Corinteni 8:9 Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.

Stai așa ce a spus Pavel Isus a fost bogat dar apoi a devenit sărac pentru ca noi să ne putem îmbogății asta este uimitor.

Locuința lui Isus este cerul. Nu știu exact cum este cerul dar Biblia spune spre exemplu că Ierusalimul ceresc are străzi de aur de cea mai bună calitate. Mai spune că porțile erau ca 12 nestemate fiecare poartă în parte era dintr-o singură piatră prețioasă. Apocalipsa 21

Isus a făcut sărac cu un scop. Misiunea lui cerească a fost să ne îmbogățească pe noi. Este schimbul supremă: frumusețe în loc de cenușă, bucurie în locul tristeții, nădejde pentru cei fără speranță, vindecare în locul boli și bogăție în locul sărăciei.

Rautatea bogatiilor

Vreau să ne oprim o clipa. Dacă bogățiile și avuțiile sunt în mod inerent rele ce caută în cer?

Ideea noastră precum, săracul Isus este total deplasată. Isus a lăsat cerul, însă cerul nu l-a abandonat niciodată pe el, pentru că prosperitatea Împărăției începe întotdeauna dinăuntru înspre afară.

Uite un exemplu Isus a mers la o nuntă într-un sat numit cana și după cum bine știi s-a întâmplat un miracol dintr-o dată apa s-a transformat în vin.

Sper că știi foarte bine motivul bineînțeles pentru că există o lipsă nu mai era vin.

Un alt exemplu este cu pescuirea minunată. Exista o lipsă pe care domnul Isus a soluționat-o.

Bineînțeles exemplele pot continua. Pot să te gândești la plata taxelor cum Isus l-a trimis pe petru să pescuiască primul pește și-a găsit o monedă de aur în gura acestuia.

Oriunde ai să te uiți în evanghelii ai să poți vedea natura extravagantă a domnului Isus. El niciodată nu a oferit peștișori el a dat extravagant pentru că asta este ce avea în interior.

Acum dacă stai să te gândești în momentul în care domnul Isus i-a ajutat pe ucenici să pescuiască practic le-a crescut încasările. Deci dacă mergem cu sugestia că să ai bani mulți este ceva rău atunci poate ar fi fost bine ca domnul Isus să se asigure că au o captură cat mai mică nu una atât de extravagantă.

Adevărul este că Isus s-a făcut sărac atunci când compari locuința lui cerească cu cea pământească, dar el nu a fost niciodată sărac din perspectiva cerului.

3 Ioan 2 Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.

Ion concluzionează că temelia întregii prosperități și sănătății este reglată de propășirea sufletului nostru. Cu alte cuvinte propășirea sufletului nostru stabilește nivelul avuțiilor și bogățiilor pe care le experimentăm.

Dacă pui un om într-un mediu pe care îl percepe ca fiind mai bun decât ce este înăuntrul lui va reduce mediul din jurul său pentru a se potrivi cu mediu pe care îl are înăuntrul său.

Subevaluarea fatala

Când trăiești în sărăcie sufletească nevrednicie pe care o percepi înrădăcinată în lipsa de dragoste de sine este asemenea pornirii a doi magneți dar care merg în direcții opuse.

Ne vrednicia și lipsa dragostei de sine este un camp de forță invizibilă care ca și acei magneți resping prosperitatea și ne țin în sărăcie.

Comportamentul tău față de vecinul tău este o reflecție a felului în care tu te percepi pe tine.

Preia controlul

Sper că până în acest moment ești convins că iubirea de sine reprezintă cheia unui suflet prosper și este temelia pentru a te îmbogății să fii sănătos în toate ariile vieții.

Acum întrebarea care se pune este cum pot să ajung să mă iubesc într-un mod sănătos?

8 pasi simpli ca sa ai un suflet prosper

1. Află cine spune Dumnezeu că ești

Exte sute de versete în scriptură care îți revelează identitate pe care o ai în Cristos.

Romani 5:8, Ioan 3:4-8; 1 Petru 2:9; Romani 8:14-23; Efeseni 5:25-32;

2 Corinteni 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Cuvântul grecesc nou din acest pasaj înseamnă prototip sau ceva ce nu am mai fost creat vreodată.

2. Vizualizează-te așa cum te vede Dumnezeu

Am descoperit un principiu al împărăției, care spune simplu că, dacă îți poți imagina un lucru îl poți avea. Autorul cărții către evrei spune în felul următor

Evrei 11:3 Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.

Cu alte cuvinte tu ce și-a imaginat Dumnezeu a luat ființă. Cel mai înțelept împărat de pe pământ Solomon a evidențiat acest aspect spunând astfel Proverbe 23:7 cum gândește omul în inima lui, așa este.

Când Moise i-a lăsat conducerea lui Iosua acesta a primit niște îndrumări din partea lui Dumnezeu pe care dacă avea să le urmeze avea să prospere.

Iosua 1:8 Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.

De aici putem observa trei lucruri:

Cartea aceasta alege să nu se depărteze de gura ta!

Cugetă asupra ei zi și noapte!

Ia seama să faci este scris în ea!

Acești trei pași simpli au puterea să schimbe pentru totdeauna modul radical al vieții tale. Hai să facem lucrurile astea practice. În primul rând ia cartea adică biblia în mînă deschid eu și descoperă ce spune Dumnezeu despre tine și despre familia ta.

Mai apoi antrenează-ți limba să vorbească ca și când crezi cu mult mai mult ce spune Dumnezeu, decât crezi ceea ce vezi simți sau lucrurile de care te temi.

În al treilea rând meditează la lucrurile pe care ți le-a vorbit Dumnezeu din carte.

Cuvântul meditează înseamnă să-ți imaginezi să te gândești la acel lucru să-l vizualizezi să-ți vorbesc ție și chiar să-ți când acel adevăr. După ce ai făcut toate acestea trebuie să acționezi.

Fii activ și fă-ți un plan de acțiune pentru toate descoperirile avute cu privire la identitate iar curând vei începe să ai o mentalitate a bogăției.

3. Vorbește despre păcatele și eșecurile care te tulbura și cereți iertare

1 Ioan 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.

4. Cere-i lui Isus să îți arate păcatele sau eșecurile tale din perspectiva lui

Zaharia 3:1 El (îngerul) mi-a arătat pe marele preot Iosua stând în picioare înaintea Îngerului Domnului şi pe Satana stând la dreapta lui, ca să-l pârască. v.2 Domnul a zis Satanei: „Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El, care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?” v.3 Dar Iosua era îmbrăcat cu haine murdare, şi totuşi stătea în picioare înaintea Îngerului.

v.4 Iar Îngerul, luând cuvântul, a zis celor ce erau înaintea Lui: „Dezbrăcaţi-l de hainele murdare de pe el!” Apoi a zis lui Iosua: „Iată că îndepărtez de la tine nelegiuirea şi te îmbrac cu haine de sărbătoare!” v.5 Eu am zis: „Să i se pună pe cap o mitră curată!” Şi i-au pus o mitră curată pe cap şi l-au îmbrăcat în haine, în timp ce Îngerul Domnului stătea acolo.

v.6 Îngerul Domnului a făcut lui Iosua următoarea mărturisire: v.7„Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: ‘Dacă vei umbla pe căile Mele şi dacă vei păzi* poruncile Mele, vei judeca şi Casa Mea şi vei priveghea asupra curţilor Mele şi te voi lăsa să intri împreună cu cei ce sunt aici.

5. Cerei lui Iisus să te curăț ască și să finalizeze procesul iar apoi acționează

6. Dezvoltă-ți un sistem de auto-verificare, un zid al adevărului

7. Fă-ți o listă cu cele mai importante și profunde cinci lucruri pe care Isus le spune despre tine și memorează-o

Scopul acestui exercițiu este să te ajute să-ți dezvolți câini nui și pozitive de gândire ce-ți vor fi de ajutor în a începe să trăiești o viață puternică și plină de pace care vine din împărăția lui Dumnezeu.

Când ești proactiv și petreci timp cugetând la lucrurile pe care Isus le spune despre tine creezi noi căi neuronale în creierul tău.

Căile neuronale sunt circuitele din creierul tău pe care călătoresc gândurile.

8. Întreabă despre felul în care calitățile tale ar trebui să-ți influențeze acțiunile și indiferent de felul în care te simți fă întocmai

De ce ar trebui ca toți credincioșii să fie avuți, nu bogați

Vreau să clarific faptul că bogat și avut sunt două lucruri diferite.

Dar ca să descriem acest concept mai bine putem să ne uităm în contrast la cele două idei diferite.

SĂRĂCIAAVUȚIA
trăiește pentru ziua de azilasă o moștenire
vede o problemă în fiecare oportunitatevede oportunitate în fiecare problemă
se simte îndreptățităse simte împuternicită
se teme de viitorscrie istorie
dă vina pe alții pentru starea ei își asumă responsabilitatea pentru lucrurile care nu sunt vina ei
întreabă ce vei face pentru mineîntreabă cine este vrednic de investiția mea
se însoțește cu alte categorii nemulțumite care aprobă acuzațiilese înconjoară cu alți influențatori puternici

Mentalitatea de bogăție și cea de avuție

MENTALITATEA DE BOGĂȚIEMENTALITATEA DE AVUȚIE
își trag identitatea din lucrurile pe care le deținIdentitatea acestora vine din ceea ce sunt ei, nu din ceea ce dețin
fie petrec o groază de timp pentru a încerca să nu-și piardă banii fie pierd timpul cu ei înșișibanii celor avuți sunt doar o expresie a identității lor astfel că sunt încrezători în starea lor de bine
lucrează pentru banibani celor avuți lucrează pentru ei
dau altorainvestesc în oameni cu așteptarea unei restituiri a investiției măsurată de un rezultat prestabilit
se gândesc la bunurile lorvisează la moștenire
se gândesc că banii le oferă protecție și au simțul de a fi deasupra legiisunt smeriți din cauză că sunt mulțumit ori și știu că sursa proviziilor este Domnul
au viziune cu privire la lucrurile pe care le poți cumpăraau viziune pentru moștenirea pe care o lasă
concurează pentru banisunt constrânși de destin
calcă pe alții pentru a promovamăsoară succesul prin oamenii pe care i-au ajutat să promoveze
scopul afacerii unui bogat este să facă baniprofesia unui om avut aduce profit ca roadă a slujirii altora

Generozitatea cheia înspre prosperitate

Luca 6:38 Daţi , şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.”

De aici începe toată prosperitatea. Asta înseamnă că oricine poate să devină avut.

Antidotul împotriva sărăciei

Psalmul 126:5 Cei ce seamănă cu lacrimi vor secera cu cântări de veselie. v.6 Cel ce umblă plângând când aruncă sămânţa se întoarce cu veselie când îşi strânge snopii.

Dacă vrei să schimbi nivelul economic al vieții tale trebuie să dai atunci când ești lipsit când nu este convenabil și chiar atunci când nu ai chef.

Lecții din agricultură

  • 2 Corinteni 9:6 avuția nu este întemeiată pe ceea ce ai ci pe ceea ce dai.
  • Următorul lucru pe care-l poți învăța din agricultura este că ajungi să culegi ceea ce semeni Galateni 6:7
  • Este important să nu uiți că mănânci recolta anului precedent.
  • Uneori nivelul ascultării tale stabilește nivelul prosperității tale. Luca 16:10

Contrar opiniei majorității, lui Dumnezeu îi pasă de ceea ce faci cu banii tăi. Când domnul Isus a mers la templul a stat lângă cutia milei pentru a putea vedea ce pun oamenii acolo.

El se uita la fiecare în parte și vedea atât pe cel bogat dar și pe cel sărac. Marcu 12:43

Moștenirea prosperității

Biblia vorbește despre a lăsa o moștenire copiilor copiilor noștri dar asta nu înseamnă că trebuie să le lăsăm doar lucruri materiale. Mai important decât cele materiale sunt adevăratele bogății și anume un caracter frumos și o mentalitate prosperă.

Banii nu sunt o măsura a spiritualității, decât dacă sunt

Una din cele mai distructive erezii ale secolului a fost că spiritualitatea este măsurată prin manifestarea exterioară a bogățiilor unei persoane.

Această teologie este denumită și evanghelia prosperității. Ce înseamnă asta? Că dacă ai bani și posesiuni materiale ești bine cu Dumnezeu dacă nu înseamnă că ești păcătos.

De obicei atunci când reacționăm la buz, în loc să răspundem, adesea crem o doctrină mult mai rea decât cea la care am reacționat.

Din acest motiv am ajuns să promovăm pioșenia și ascetismul ca și standarde pentru viață.

Dar putem învăța de la tatăl credinței de la Avram ce vrea Dumnezeu pentru viața noastră când vine vorba de bogăție.

Geneza 13:2 Avram era foarte bogat în vite, în argint şi în aur.

Uitându-ne la generațiile următoare care a urmat după Avram putem să ne dăm seama care este voia lui Dumnezeu pentru finanțele noastre din modul în care s-a raportat la aceștia.

Doar gândește-te la Isaac, Iacov și Solomon dar de Iov ce spui?

Unii ar spune că este o revelație din vechiul testament ce nu se aplică credincioșilor din noul testament. Întrebarea care se pune acum este crezi că un legământ inferior ar trebui să asigure beneficii superioare unui legământ superior??

Evrei 8:6 Dar, acum, Hristos a căpătat o slujbă cu atât mai înaltă, cu cât legământul al cărui Mijlocitor este El e mai bun, căci este aşezat pe făgăduinţe mai bune.

Mentalitatea celor bogați

Dacă te uiți la oameni bogați din societatea noastră acesta gândesc mare. Ei nu gândesc așa pentru că sunt bogați ci sunt bogați pentru că gândesc în felul acesta.

Un exemplu foarte proeminent este Elon Musk. Dacă te uiți la tot ce vrea să facă ai să spui că omul este un visător dar după ce analizeze rezultatele ai să-ți dai seama că nu este doar așa. El chiar realizează ceea ce își propune.

Acum tu și cu mine ar trebui să ne gândim în fel următor dacă el care nu-l cunoaște pe Dumnezeu are astfel de realizări cum ar trebui să fim noi care avem mintea lui Cristos și acces la gândul lui Dumnezeu.

Revoltătoarea natură artistică a lui Dumnezeu

Te-ai uitat vreodată la modul în care Dumnezeu a creat natura? Dacă da atunci sunt sigur că ai putut să îți dai seama că el este un artist. Nu un artist oarecare ci artistul suprem.

De foarte multe ori când ne gândim la Dumnezeu și la ajutorul pe care el ni-l oferă asociem lucrurile doar cu slujirea bisericească. Dar dacă ne uităm în scriptură o să putem observa că prima umplerea cu duhul sfânt din scriptură este a lui Bețalaeel.

Și nu nu l-a uns ca să vestească evanghelia sau să dea drumul celor captivi și l-a uns cu duhul sfânt ca să fie creativ. El a fost uns ca să taie pietre ca să scurteze în lemn și ca să facă lucruri frumoase din aur argint și arama.

O privire practică asupra prosperității

Ioan 15:1-2 Eu sunt adevărata Viţă şi Tatăl Meu este Vierul. v.2 Pe orice mlădiţă care este în Mine şi n-aduce rod, El o taie, şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţeşte, ca să aducă şi mai mult rod.

Domnul Isus a spus un mare adevăr în acest pasaj. Din el putem învăța și principiu general valabile care au legătură cu domeniul afacerilor sau al vieții.

Mai întâi de toate trebuie să știi că există limită pentru ceea ce poți purta. Dacă încalci acele granițe vei deveni inutil. În al doilea rând nu e salvatorul lumii. Totuși este suficientă capacitate pentru tot ceea ce Dumnezeu te-a chemat să realizezi. Iar trei este că dacă nu-ți analizez foarte bine limitele s-ar putea să te autodistrugi.

Finanțele care ți-a fost încredințate sunt direct proporționale cu capacitatea ta de a le administra.

Dacă ești credincios atât investiția cat și capacitatea ta pentru avuții va crește.

Riscul îți lărgește capacitatea pentru avuții ceea ce nu vei folosi vei pierde.

Saracie, Bogatie si Avutii de Kris Vallotton – Rezumat Video

Urmărește rezumatul în format video pe YouTube.

Fii parte din comunitate

Intră în comunitatea noastră și vei avea parte de resurse video, scrise, cărți, cursuri și multe alte lucruri de felul acesta.

Numele
Email
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Pentru mai multe articole de acest fel, te încurajez să vezi site-ul viață din abundență.

Spread the love

1 thought on “Saracie, Bogatie si Avutii de Kris Vallotton”

  1. Este important sa ne amintim ca bogatiile in sine nu sunt rele, ci modul in care le folosim si cum ne influenteaza. Cand dobandim o avere, este important sa o folosim cu intelepciune si bunatate, nu pentru a ne implini dorintele egoiste sau pentru a-i manipula pe cei din jur. Bogatiile ne pot oferi un mijloc de a face bine in lume si de a-i ajuta pe cei in nevoie, dar daca le lasam sa ne controleze, ne vom pierde sufletul. Trebuie sa fim ca Isus, sa ne folosim puterea si bogatiile pentru a face lumina in intuneric si pentru a aduce speranta si schimbare in lume.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?