fbpx
proroc vs vazator

Care este diferenta dintre proroc si vazator in Biblie

Subiectul acest este destul de vast și în cele ce urmează, vreau doar să-ți ofer o scurtă schiță, pentru ceea ce am vorbit deja în video-ul de mai jos, pe care te încurajez să-l urmărești.

Știu că există multe dileme vis a vis de acest subiect al prorociei, dar în acest articol, nu ne concentrăm pe abordarea acestor lucruri. Plec de la premiza, că tu, care citești aceste rânduri crezi în aceste lucruri și vrei doar să îți aprofundezi cunoașterea biblică.

Da, există oameni care neagă slujba de proroc și spun că astăzi nu mai există, dar eu nu am văzut nicăieri în întreaga Scriptură să-mi spună că El nu mai dă pe unii proroci, ba din contră. Toate pasajele care îmi vorbesc despre aceste daruri de echipare, prezintă aceste slujbe într-o notă pozitivă, nu negativă. Adică îmi spune că ele există și că Dumnezeu alege pe cine vrea ca să-l cheme la o astfel de lucrare.

Oricum, hai să discutăm despre proroc și văzător.

Pentru discuția noastră, o să folosim un pasaj, în care, găsim toți termenii evidențiați și care, din păcate, în limba română și-au pierdut înțelesul. Uneori, când s-a tradus din ebraică în limba română, s-a pierdut semnificația anumitor termeni, așa că, este indicat să mergem să vedem ce înseamnă în original.

Diferenta dintre proroc si vazator

1 Cronici 29:29 Faptele împăratului David, cele dintâi şi cele de pe urmă, sunt scrise în cartea lui Samuel, văzătorul, şi în cartea prorocului Natan, şi în cartea prorocului Gad,

La o mică privire, deja poți identifica o diferență majoră dintre termeni, pentru că este specificată. Chiar dacă, în loc de prorocul Gad, ar fi trebuit să fie tot văzător, pentru că acest este termenul din ebraică.

În limba ebraică termenul pentru văzător este raah, care se traduce prin a vedea.

Iar termenul pentru proroc, este nabi, care se poate traduce cu un om inspirat sau un profet și provine de la termenul ebraic naba, adică a proroci.

Deci, ca să înțelegem diferența dintre cei doi pe scurt:

  • Văzătorul este un om chemat de Dumnezeu, care are capacitatea să vadă în domeniul spiritual regulat. Uneori îi găsim în Scriptură ca fiind denumiți visători de vise. Ei au de obicei tot felul de descoperiri supranaturale prin vise, vedenii, transe și multe alte lucruri de genul acesta.
  • Prorocul, pe de altă parte, este o persoană care aude de obicei din partea lui Dumnezeu. Termenul din original se poate descrie simbolic, ca o oală cu apă care fierbe și este sub presiune. De obicei, acest om percepe că este inspirat de Dumnezeu și începe să vorbească, ca și cum s-ar poziționa într-un râu, de care se lasă purtat.

Bineînțeles că subiectul este mult mai vast de atât, dar am vrut să-ți dau câteva indicii despre ce înseamnă un văzător și un proroc.

Poți să vezi mai multe resurse aprofundate pe cursuri.viatadinabundenta.ro

Dacă vrei să citești și alte articole în care să aprofundezi lucrurile Duhului, te încurajez să vezi site-ul viata din abundenta

Care este diferenta dintre un vazator si un proroc – Video

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?