Dieta pentru o sanatate durabila

Dieta Pentru o Sanatate Durabila

Dieta pentru o sănătate de durată este o nouă abordare asupra mâncării de Dr. Mark Hyman și Dr. Steven Gundry

Când vine vorba de sănătate, una din cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii, este că se concentrează doar pe slăbit. Acesta este motivul pentru care, pastilele de slăbit se vând atât de bine astăzi. Foarte mulți își distrug sănătatea apelând la tot felul de scurtături pentru a scădea în greutate, dar nu se concentrează pe schimbarea stilului de viață.

Ca urmare, nu fac nimic altceva decât să-și distrugă sănătatea, iar în apoi revin la vechile lor obiceiuri.

Cum poți să găsești acele diete care nu doar că te ajută să scazi în greutate, dar te ajută și să-ți îmbunătățești calitatea vieții, prin faptul că îți îmbunătățești sănătatea?

Cel mai bun mod, este să abordezi propria persoană din punct de vedere holistic. Cu alte cuvinte, să nu cauți să tratezi doar simptomele problemelor, ci să mergi mult mai adânc și să vezi care ar putea să fie rădăcinile acestora. De exemplu, surplusul de greutate, nu ar trebui să fie văzut doar ca o problemă de sănătate fizică, ci mult mai mult de atât. Iar pentru asta, este necesară o analiză mai amănunțită a convingerilor, emoțiilor, stilului de viață și multe altele.

Când te concentrezi pe sănătate ca un tot, poți să construiești o dietă pentru o sănătate de durată și bunăstare.

10 Zile Detox – Program Detoxifiere

Dieta pentru o sanatate durabila

Programul Dr.Mark Hyman de 10 zile detoxifiere, este un program testat științific, care te ajută să faci o schimbare în sănătatea ta și bunăstarea ta și a familiei. Acest program nu se concentrează doar pe ce mănânci, ci și pe calitatea a ceea ce mănânci și pe ceea ce mănânci.

Deci, hai să vedem despre ce este vorba:

În primul rând, trebuie să te pregătești pentru 2 zile, înainte de a intra în programul propriu zis de 10 zile și trebuie să te concentrezi pe:

  • Proteine animale sau vegetale cu toxicitate scăzută
  • Grăsimi și uleiuri de înaltă calitate
  • Legume cu toxicitate scăzută
  • Fructe cu toxicitate scăzută
  • Eliminarea tuturor îndulcitorilor
  • Lactate de înaltă calitate, bogate în grăsimi
  • Cereale integrale
  • Eliminarea pastelor și a tuturor produselor pe bază de făină
  • Ape purificate și ceaiuri de plante neîndulcite

Acum, pentru detoxifiere, imaginea care urmează, prezintă cantitățile de alimente pe care ar trebui să le consumi. Deoarece nu toate caloriile sunt create la fel, diferite mâncăruri determină apariția a diferite biochimicale în organism. Secretul este să te concentrezi pe calitate, nu pe cantitate.

Străduiește-te pe cât posibil să consumi produse bogate în fibre, proteine și grăsimi bogate de înaltă calitate, care au un conținut scăzut de amidon și zahăr. Practic, acest lucru o să-ți ajute corpul să se schimbe de pe modul de reținere a grăsimii, pe modul de ardere a grăsimii.

Piramida mâncări

Majoritatea piramidelor de mâncare au la bază pâine, paste și tot felul de cereale. Idealul însă, nu este aceasta. Nu trebuie să te mire, faptul că o abordare de genul respectiv, nu îți aduce rezultatele dorite. Majoritatea produselor făinoase, sunt pline de aditivi și alte lucruri de acest fel.

Așadar, dacă vrei să ai o dietă pentru o sănătate de durată, va trebui să schimbi abordarea.

Dieta pentru o sanatate durabila

Acesta este motivul pentru care, Dr. Gundry a decis să rescrie întreaga piramidă a mâncării.

Grăsimi bune, uleiuri aprobate, legume crucife

Dieta pentru o sanantate durabila

Primul pilon al piramidei constă în grăsimi bune și uleiuri aprobate. Dr. Gundr insistă că acestea sunt cele mai bune ingrediente pentru o sănătate durabilă. El promovează ideea, cum că aceste alimente, ar trebui să fie cele mai întâlnite în alimentația de zi cu zi.

De fapt, acestea sunt alimentele din care putem consuma cantități nelimitate. Aceste alimente sunt:

Sari peste o masă

Al doilea nivel al piramidei introduce ideea postului intermitent. Sau altfel spus, evită să mănânci o masă. Corpurile noastre au nevoie să funcționeze fără mâncare din când în când. Din acest motiv, trebuie să le oferim timp să digere și să proceseze mâncarea. Acesta este unul din pilonii principali ai unei nutriții puternice. Pentru asta se află la cel de al doilea nivel al piramidei.

Nuci, alternative de făină

Aici ne putem satisface dorința pentru cereale și pâine. Este în regulă să te răsfeți în fiecare zi în această categorie, dar consumul lor să fie redus la fiecare masă. Încearcă să eviți arahidele și caju în această perioadă pentru că au un conținut ridicat de grăsimi, dar te poți concentra mai mult pe celălalte nuci:

Când vine vorba de alternative la făină, încearcă făina de cocos sau făina de migdale, în locul făinii de cereale standard. Evită cu orice preț făina albă, făina integrală și făina procesată. Făina procesată a fost lipsită de orice valoare nutritivă.

Amidonul rezistent

Amidonul rezistent (cum ar fi bananele verzi sau pătlaginile) se află pe listă, deoarece hrănesc bacteriile prietenoase. Se pare că există 100 de trilioane de bacterii, care trăiesc în intestinele noastre. Bacteriile bune ne ajută corpul să digere mâncarea, să furnizeze vitamine (cum ar fi B12 și K2), să slăbească și să elimine agenții patogeni, care pot produce boli.

Deci, vrem să ne asigurăm că hrănim bacteriile bune. Un alt motiv pentru care vrem să introducem în alimentația noastră astfel de produse, este că ele descompun grăsimile și pot reduce depozitarea acestora. Acest gen de produse, pot fi consumate în fiecare zi, dar în cantități echilibrate.

Fructe de mare, pasăre și ouă

Următoarea porțiune a piramidei alimentare a Dr. Gundry discută diferite tipuri de proteine ​​sănătoase. Dacă intenționați să consumați proteine ​​de origine animală, atunci concentrați-vă pe fructe de mare prinse sălbatice, păsări de curte și ouă omega-3.

Fructe de mare prinse sălbatice: Peștele este plin de nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și vitamina D. Este, de asemenea, o modalitate minunată de a obține acizi grași omega-3, care au numeroase beneficii, cum ar fi ajutarea cu diferite probleme de sănătate inflamatorii.

Doar asigurați-vă că fructele de mare care ajung în farfurie sunt prinse sălbatice. Printre altele, peștii crescuți de fermă sunt adesea injectați cu antibiotice sau chiar tratați cu pesticide, ceea ce poate duce la efecte periculoase asupra sănătății, cum ar fi otrăvirea cu mercur.

Păsări de curte: păsările de curte pot fi o sursă excelentă de proteine, dar pășunatul nu este același lucru cu pășune sau organic. Păsările de curte la pășune înseamnă că puiul sau curcanul tău a fost crescut în aer liber, într-o pășune. Adesea, puiilor crescuți în aer liber nu li se arată niciodată lumina zilei. Și sunt hrăniți cu porumb și soia. Deci, există un singur tip de păsări care este în regulă aici – pășune.

Ouă Omega-3: Acestea pot oferi anumite beneficii pentru sănătate. De exemplu, cercetările arată că acestea scad colesterolul. Așadar, ajută dacă ne asigurăm că Omega-3 sunt ouăle care ajung pe mesele noastre. De asemenea, acestea sunt alimente pe care dorim să le consumăm în porții limitate în fiecare zi.

Fructele

Consumul de fructe în sezon a fost un lucru grozav pentru strămoșii noștri, pentru că le-a permis să se îngrașe pentru lunile de iarnă. Dar acum, putem obține aproape orice tip de fructe în orice zi a anului. Deci, trebuie să ne asigurăm că îl consumăm cu moderație.

Există câteva fructe care sunt grozave pe tot parcursul anului, cum ar fi banana, mango și papaya, dar trebuie consumate cât timp sunt încă verzi. Asta pentru că încă nu și-au extins conținutul de zahăr. Și bacteriilor bune din intestinele noastre le place să se sărbătorească cu aceste fructe verzi.

Lactate

Dacă doriți să consumați lactate, rămâneți la laptele de vacă, de capră, de oaie și de bivoliță din sudul Europei. Consideră asta o răsfăț și consumă doar în cantități moderate.

Problema cu laptele tipic de vacă pe care îl obțineți la magazin este că conține cazeină A-1. Cazeina A-1 este transformată în proteină numită beta-cazomorfină care poate provoca un atac imunitar asupra pancreasului persoanelor care consumă lapte de la aceste vaci sau brânzeturi făcute din acesta. Acest lucru poate cauza unele probleme grave de sănătate.

Carne animală crescută la pășune

Dr. Gundry recomandă insistent ca doar 4 procente de proteine ​​zilnic, să provină din carne hrănită cu iarbă sau crescută la pășune. De ce este hrănit cu iarbă și crescut pe pășune? Ei bine, pentru început au mai multe uleiuri omega-3 și mai puține uleiuri omega-6 decât animalele hrănite cu cereale și soia.

Dar, ar trebui să fim totuși atenți să nu consumăm în exces, deoarece acestea conțin încă Neu5Gc, un tip de acid sialic găsit la majoritatea mamiferelor pe care corpul uman îl descompune cu greu. Așadar, deși următoarele cărnuri sunt acceptabile, vă rugăm să rețineți că ar trebui să fie consumate doar în cantități limitate:

  • Bizon
  • Vânat
  • Vier
  • Elan
  • Carne de porc (crescută uman)
  • Miel
  • Vită
  • Prosciutto

Vin roșu, șampanie

Dieta pentru o sanatate durabila

Pentru a separa cu adevărat piramida alimentară nouă și îmbunătățită de piramida alimentară datată cu care am crescut cu toții, dr. Gundry a inclus băuturi. Vinul roșu cu moderație – adică 1 până la 2 pahare de 1 până la 2 ori pe săptămână – vă poate ajuta cu adevărat sănătății.

Dar este, de asemenea, important să înțelegem că polifenolii din vinul roșu ar putea fi legați de riscul redus de boli cardiovasculare și probleme de sănătate a inimii.

Dacă urmărești cu seriozitate toți acești pași, vei deprinde o dieta pentru o sănătate de durată.

Pentru mai multe articole de genul acesta.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?