fbpx

Sport la tine acasă

Introducere

Zilele trecute am scris un articol despre cum să economisești mai mulți bani (vezi articolul), iar una din metodele prin care am spus că poți să economisești, este să faci sport în aer liber sau acasă.

Eu mă aflu în această categorie de o bună bucată de vreme. Adică fac sport acasă. Fac asta pentru că sălile de sport au fost închise o anumită perioadă de timp, după cum bine cred că ști și eu am vrut să continui să mă întrețin fizic și să rămân și sănătos.

Iar acum, mi-am dat seama că banii pe care i-am dat la sală, pot să-i folosesc pentru alte lucruri în această perioadă și îmi e mult mai benefic să fac sport acasă.

De ce cred că este important sportul în această perioadă?

După cum bine vezi, circumstanțele prin care trecem, nu sunt tocmai favorabile și ai nevoie de o imunitate puternică. Poate pentru asta, te-ai gândit să iei ceva suplimente și să-ți schimbi alimentația și cred că este extraordinar, dar în același timp, cred că este foarte important să te antrenezi.

Sportul te ajută să ai energie și vitalitate și te să poți să realizezi toate lucrurile pe care ți le propui într-o zi.

În momentul în care te antrenezi, creierul tău se oxigenează și automat poți gândi mult mai clar, mai coerent.

Un alt beneficiu este că mișcarea îndepărtează stresul și emoțiile distructive. Nu ai știut? Da, îți sugerez chiar să te documentezi puțin pe această temă și să vezi cum îți afectează sportul starea emoțională într-un mod benefic.

Poate până acum ți-ai spus că nu ai timp să mergi la sală pentru că ești prea ocupat, dar crede-mă că ai nevoie doar de treizeci de minute în fiecare zi ca să fii în formă și poți face acest lucru în camera ta.

Cred că sunt și persoane care nu au mai mers la sală de când s-au deschis din cauza pandemiei și a fricii să nu se expună mulțimii. Deci, răspunsul, l-ai găsit aici: Antrenează-te acasă!

Acum că ai văzut care sunt câteva beneficii pentru a face mișcare și de ce eu continui să fac mișcare acasă, hai să vedem câteva exerciții care te-ar putea ajuta.

Flotări

Aceste exerciții sunt atât pentru femei, dar și pentru bărbați. Efectele sunt pozitive în ambele cazuri. În rândul bărbaților să-și construiască mușchii pieptului puternici, iar în rândul femeilor ajută pentru întărire și stabilizare.

Pe lângă efectul pozitiv asupra pieptului, acest exercițiu are un efect pozitiv asupra umerilor, brațelor. Cu alte cuvinte, este un exercițiu multi funcțional.

Cel mai ușor, este să folosești o saltea, mai ales dacă execuți această mișcare în genunchi. Această poziție fiind mult mai ușoară.

Flexii cu greutăți

Ca să lucrezi brațele, poți să faci flexii cu greutăți. Acestea sunt cele mai cunoscute exerciții și foarte practice. Poți face flexii atât pentru biceps, dar și pentru triceps.

Dacă ai greutăți, folosește-le, dacă nu, poți folosi niște sticle de apă de doi litri pentru a reproduce aceeași mișcare. Deși, cred că niște greutăți reglabile sunt foarte eficiente deoarece le poți folosi pentru diferite exerciții.

Bineînțeles, dacă vrei să te antrenezi la un nivel mult mai profesionist, îți recomand și o bancă reglabilă, care să te ajute pentru o poziție optimă și în felul acesta vei putea lucra și alte grupe musculare.

Genuflexiuni

Acum că ai văzut ce exerciții poți face pentru partea de sus a corpului, pentru partea de jos, cele mai eficiente exerciții pot spune că sunt genuflexiunile.

Există diferite modalități de a le face și poți să cauți câteva tutoriale pentru a deprinde mișcările. Dacă ești la un nivel mai avansat, poți folosi o greutate pentru a intensifica exercițiul.

Abdomene

Dacă vrei să îndepărtezi stratul adipos de pe zona abdominală, atunci acest exercițiu trebuie să fie o parte a antrenamentului tău zilnic.

Cardio

În momentul în care faci cardio, tot sângele tău este pus în mișcare și arzi caloriile foarte ușor.

Pentru asta, există diferite exerciții. Dacă spațiul îți permite, poți să folosești un sac de box sau ceva mai simplu este să folosești o coardă de sărit, o bicicletă sau un chiar un stepper.

Spate

Pe lângă faptul că îți lucrezi brațele cu ajutorul greutăților, îți poți lucra și zona dorsală, adică mușchii spatelui. Dacă vrei exerciții mai intense, îți recomand tracțiunile la bară.
Dacă ai o debara la tine acasă, care este sus, aceasta poate să te ajute.

Concluzie

Asigură-te că îți stabilești în fiecare zi un timp în care să faci mișcare pentru sănătatea ta și în același timp pentru stima ta de sine.

Nu te aștepta să vezi rezultate imediate. Oferă-ți timp!

Folosește suplimente nutritive pentru eficiență maximă.

Hidratarea este cel mai important aspect în momentul în care te antrenezi.

Aerisește locul în care te antrenezi. Eu deschid geamul larg, chiar dacă sunt minus grade afară.

Nu te grăbi la executare și îți sugerez să urmărești niște tutoriale pentru a face corect exercițiile ca să eviți orice posibilă accidentare.

Decizie personală

Acum că ai văzut că se poate, decizia îți aparține dacă te pui sau nu pe treabă.

Sfatul meu este să începi de acum și să o faci cu pași mici.

Vezi toate produsele care ar putea să-ți fie un ajutor pentru antrenamentul tău aici.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?