fbpx

5 Motive Pentru Care Nu Te-ai Casatorit Inca

În acest articol, vreau să privim la câteva motive pentru care nu te-ai căsătorit încă, deși îți dorești. Deci, aceste cuvinte se adresează doar celor din categoria care doresc, dar încă nu au făcut-o. Excludem acea categorie care afirmă că nu-și doresc.

Nu ai grijă de tine

În primul și în primul rând, dacă vrei să îți găsești pe cineva, este necesar să te ocupi de propria persoană. Cu alte cuvinte, afirmații de genul sufletul contează, celălalte lucruri sunt mai puțin importante, nu sunt valabile.

Atunci când decidem să ne apropiem de cineva pentru o relație, vrem ca acea persoană să fie o persoană îngrijită. Adică, lucruri de igienă elementară sunt nu importante, ci foarte importante.

Știu că poate pentru cineva, o să pară ciudată această afirmație, dar asta este realitatea. Nu poți să te aștepți să se uite cineva la tine, atât timp cât nu te îngrijești.

Doar gândește-te, ție ți-ar plăcea să fii cu cineva care nu este îngrijit?

Ai așteptări irealiste

Am întâlnit foarte multe persoane în viața mea, care au așteptări irealiste. Când spun asta, mă refer din toate punctele de vedere.

Este foarte important să îți dai seama, care îți este nivelul, și să ști cam care este nivelul persoane cu care poți să fii.

Dacă visezi toată viața la un prinț pe un cal alb sau la o prințesă, în cazul bărbaților, dar nivelul respectiv e prea înalt pentru tine, nu e de mirare că vei rămâne tot singur.

În acest caz, se poate vedea imaturitatea, prin faptul că ne așteptăm ca cealaltă persoană să fie perfectă, pentru că noi suntem nesiguri de cine suntem.

Îmi aduc aminte, că și eu căutam același lucru pentru că aveam nesiguranțe față de propria persoană. Atunci când le-am conștientizat, am reușit să merg mai departe și să accept că celălalt nu trebuie să fie perfect, pentru că nici eu nu sunt.

Fuga de responsabilitate

Acesta este un factor care influențează foarte mult în societatea noastră. Tinerii din ziua de astăzi vor să aibă beneficiile unei relații, dar fără responsabilitatea acesteia.

Studiile de specialitate din domeniul relațiilor, arată că oamenii care nu merg la următorul nivel, nu sunt vindecați complet. Cei mai mulți dintre ei, sunt oameni mari în exterior, dar în interior, sunt copii.

Adică, la nivel emoțional sunt sub dezvoltați sau imaturi.

Credințe necorespunzătoare

Sunt oameni care cred, că există o persoană predestinată pentru ei și nu mai este alta ca ea. Practic, se crede într-un anume suflet pereche.

Problema cu această mentalitate, este că niciodată acești oameni nu ajung să fie siguri de cealaltă persoană, iar până se hotărăsc ei, e prea târziu.

Uneori, acești oameni așteaptă să le spună Dumnezeu dacă este sau nu persoana potrivită. Unii se așteaptă la un înger sau un vis sau ceva, care să le ateste că este sufletul pereche.

Oarecum, și în această credință, este posibilitatea să se ascundă imaturitatea. Spun acest lucru, deoarece, în momentul în care alege altcineva pentru tine, tu nu trebuie să îți asumi.

Ba mai mult, dacă crezi că este sufletul pereche, ai impresia că nu o să existe provocări în relație.

Toate astea, sunt basme!

Auto-Sabotare

Acesta este un domeniu destul de vast și nu am să reușesc aici să explic întreg conceptul.

Auto-sabotarea, se poate traduce, ca acel moment, în care, faci lucruri pe care nu vrei să le faci. Practic, acționezi emoțional și iei decizii bazat pe anumite convingeri subconștiente.

Uneori, după ce trece un eveniment în care, ai acționat în felul acesta, poți realiza că ceva nu a fost bine în acel context, dar nu îți este clar, ce anume.

În cazul în care, nu stai să te analizezi și să vezi de unde provine acea convingere, nu vei schimba niciodată acel tipar comportamental.

Eu am trecut prin astfel de evenimente în mod repetat, inclusiv în domeniul relațional.

Când se apropia vreo fată prea mult de mine, la un moment dat, ajungeam să o îndepărtez. Inițial, credeam că e ceva normal, că nu e persoana potrivită. Dar după ce am început să învăț cum funcționează mintea, mi-am dat seama că eu mă auto-sabotam.

Problema la mine era, că părinții mei au divorțat și am văzut foarte multă suferință din acest motiv. Iar mintea mea a concluzionat, că o relație poate să îți facă rău și nu bine. Acesta era motivul pentru care eu îndepărtam persoanele, care se apropiau prea mult de mine.

Asta până când am realizat acest lucru și am schimbat acea convingere.

Ascultă mai mult pe acest domeniu în video-ul de mai jos.

Nu a fost să fie încă

Ultima ca și bonus, în cazul în care, nu te regăsești în nici una din cele de mai sus, se poate să fie că nu ai găsit cu adevărat persoana.

Vreau să te încurajez, ca înainte să ajungi la concluzia că acesta este răspunsul corect, să îți faci o introspecție și să vezi dacă nu există posiblitatea să fie vreo una de mai sus.

Apropo, nu ar trebui să consideri nici una din cele de mai sus ca fiind jignitoare, pentru că motivul este, să te facă conștient, nu să te înjosească.

Citește mai multe articole

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?