fbpx
Sufletul pereche

Sufletul pereche – Ce Spune Biblia Despre Sufletul Pereche

Sufletul pereche. Poate ai auzit de acest concept până acum și nu ai știut ce să crezi despre asta. Ideea de „suflet pereche” este un subiect fascinant și controversat în lumea spirituală. În tradiția creștină, ideea de „suflet pereche” se bazează pe interpretarea anumitor pasaje biblice și reprezintă un partener desemnat de Dumnezeu pentru a împărtăși viața împreună.

În acest articol, vom explora perspectiva biblică asupra sufletului pereche, examinând interpretările tradiționale ale textelor biblice care se referă la acest concept.

Ce înseamnă conceptul de suflet pereche

Termenul de „suflet pereche” este un concept romantic modern, care se referă la ideea că fiecare persoană are o altă persoană, aleasă de Dumnezeu sau destinată să fie partenerul ideal pentru viața lor. Acest concept se bazează pe ideea că există oameni care sunt făcuți unul pentru celălalt și care au un nivel de compatibilitate și armonie specială.

Deși termenul de „suflet pereche” nu apare în mod explicit în Biblie, mulți credincioși consideră că ideea de suflet pereche poate fi legată de pasaje biblice care se referă la căsătorie și uniunea dintre bărbat și femeie.

Această idee se bazează pe interpretări subiective și nu există o definiție clară sau unanim acceptată în ceea ce privește ideea de „suflet pereche”.Într-un pasaj din Cartea Genezei, se spune:

Geneza 2:24 De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.

Acest pasaj este adesea interpretat ca o referire la uniunea dintre un bărbat și o femeie, care poate fi considerată o formă de „suflet pereche”.

Versetul menționat face referire la un principiu general valabil, cum că, femeia și bărbatul născuți, femeie și bărbat se vor împreuna și vor face o familie. Pasajul acesta nu susține nicidecum ideea că este un el sau o ea aleasă de Dumnezeu.

Există un mers al lucrurilor normal, pe care Dumnezeu l-a proiectat încă din veșnicie și anume, că doar bărbatul și femeia născuți astfel, pot să devină una prin împreunare.

Căsătoria este descrisă în Biblie ca fiind o uniune spirituală și fizică între un bărbat și o femeie, care împărtășesc dragostea, resursele și responsabilitățile vieții împreună.

Predestinarea partenerului de viata

Una din caracteristicile principale ale dumnezeirii, este că are o cunoaștere plenară. Asta înseamnă, că El este atotcunoscător sau atotștiutor. De aici se deduce oarecum, că dacă El știe toate lucrurile, automat trebuie să-ți fi pregătit pe cineva care să se potrivească perfect cu tine.

În plus, în unele pasaje biblice, precum Psalmul 139:13-16, este subliniată ideea că Dumnezeu cunoaște fiecare persoană în parte și că El a pregătit un plan individual pentru fiecare om în parte. În acest sens, unii consideră că ideea de „suflet pereche” poate fi legată de acest concept, presupunând că există o altă persoană care este destinată să fie partenerul ideal al cuiva.

Acest concept de predestinare, este unul foarte periculos, mai ales dacă îl iei și îl aplici în toate ariile vieții. De exemplu, extrema extremelor, este că unii sunt predestinați pentru iad, iar alții pentru rai. Bineînțeles că, această erezie vine din fundul iadului și nu Îl reprezintă pe Dumnezeu.

Eu cred în predestinare, dar cea care are legătură cu chemarea noastră și identitatea noastră.

Ieremia 1:5 „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor.”

Cred că Dumnezeu ne alege chemările și da, ele nu sunt pentru că noi le vrem, ci El le hotărăște. Poți citi și Romani 9,10,11, cu ochelarii de chemare și poate lucrurile o să facă mai mult sens pentru tine.

Cu toate astea, tu ai posibilitatea să alegi, dacă vrei să accepți ceea ce El îți oferă sau nu.

Libertatea de a alege partenerul de viata

Dumnezeu a ales partenerul de viață pentru Adam și lucrurile s-au sfârșit prin reproșuri. Este o glumă, dar este adevărul.

Adam i-a spus lui Dumnezeu, că El este responsabil pentru femeia pe care i-a dat-o.

Geneza 3:12 Omul a răspuns: „Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom şi am mâncat.”

De atunci Dumnezeu și-a spus: Bine, să vă descurcați singuri să vă alegeți partenerul de viață, ca să nu mai fiu Eu responsabil.

Am făcut lucrurile să pară a glumă, dar gândește-te că așa pot suna și replicile oamenilor de astăzi, dacă El ar alege pentru noi. Adevărul este că există pasaje biblice, care ne pot lăsa să credem că Dumnezeu a ales pentru unii oameni, dar să fii atent despre ce domenii vorbește.

Deuteronom 30:19 „Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta, iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui și lipindu-te de El, căci de aceasta atârnă viața ta și lungimea zilelor tale și numai așa vei putea locui în țara pe care a jurat Domnul că o va da părinților tăi, lui Avraam, Isaac și Iacov.”

Plus că, în Noul Testament nu găsim nici o referire la ideea asta de predestinare a „sufletului pereche”. Putem găsi câteva interpretări de genul acesta în Vechiul Testament.

Dar apostolul Pavel, vine și spune în 1 Coreinteni 7 și 8, că alegerea ne aparține, dacă ne căsătorim sau nu. Nu lasă loc de interpretare, cum că Dumnezeu ne-a dat un „suflet pereche” sau pe cineva ideal.

Sufletul pereche concluzie

Ce am observat din analiză personală, este că cei care se așteaptă la lucruri de genul acesta, ori nu au înțelegere corectă despre lucruri ori sunt imaturi emoțional.

De ce imaturi emoțional? Pentru că un om care se teme să decidă pentru viața lui și să-și asume responsabilitatea unei relații și a consecințelor acesteia, nu este matur emoțional.

Oamenii imaturi fug de responsabilitate. Acestora le este frică să decidă, din cauza posibilelor efecte negative. Tot din imaturitate și nesiguranță de sine, ei se așteaptă la un prinț sau o prințesă, perfecți ca și aspect și caracter, pentru că ei nu sunt așa.

Poate sunt mai greu de digerat aceste adevăruri, dar asta este realitatea.

Mai multe articole despre realtii.

Sufletul pereche video

Sufletul pereche
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?