fbpx
Cine este Duhul Sfant

3 dovezi simple pentru care Duhul Sfant este Dumnezeu

Până la sfârșitul acestui articol, vei vedea trei mari dovezi pentru care, trebuie să crezi că Duhul Sfânt este Însuși Dumnezeu. Scriu acest articol, pentru că vreau să-mi doresc să ajungi să-L cunoști pe Duhul Sfânt într-un mod mult mai profund, decât o faci deja.

Știu că există tot felul de credințe, cum că Duhul Sfânt ar fi o forță, o energie, un porumbel sau orice altceva. Înainte de toate, El este o persoană și în același timp este Dumnezeu.

De ce este Duhul Sfânt Dumnezeu?

Vreau să primim un răspuns la această întrebare, pas cu pas. Atunci când ne gândim la Dumnezeu, practic ne gândim la cel mai înalt nivel de înțelepciune, suveranitate și multe alte lucruri. Așa-i?

Ce vreau să înțelegi, este că Dumnezeu nu este numele Său, ci este doar o caracteristică. Cu alte cuvinte, când vorbim despre dumnezeire, vorbim despre Cineva cu niște caracteristici speciale.

Acesta este modul în care putem testa, dacă cineva este dumnezeu sau nu. După cum, putem testa dacă cineva este o persoană sau nu, după anumite caracteristici, în același fel putem testa dumnezeirea.

Deci, dacă toate aceste caracteristici se regăsesc la Duhul Sfânt, înseamnă că El este Dumnezeu.

De menționat, faptul că, aceste trăsături sunt netransmisibile. Cu alte cuvinte, noi ca și oameni nu le putem avea.

Omniprezent

Când vorbim de omniprezența, trebuie să te gândești la faptul că El este prezent peste tot. Adică, nu există nici spațiu, nici timp, nici galaxie, nici planetă, unde El să nu fie prezent.

Psalmul 139:7 „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta?

v.8 Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo.

v.9 Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării,

v.10 şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca.”

Așadar, dacă de acum crezi vreodată că ești singur, amintește-ți imediat că Duhul Domnului este acolo cu tine. Lucrul acesta te poate ajuta ca să fii încurajat, dar te poate face și conștient de faptul că El te vede tot timpul.

Omniscient

Acest aspect are legătură cu faptul că El cunoaște totul. El cunoaște toate lucrurile. Practic, nu doar că are cunoștință de toate lucrurile prezente, dar le știe și pe cele trecute și pe cele viitoare.

El o să știe ce o să faci peste zece ani, peste cinci minute, dar și ce ai făcut în copilăria ta, când nimeni nu te vedea. Așa se traduce acest atribut.

1 Corinteni 2:10 „Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu.”

Duhul Sfânt cunoaște toate lucrurile, pentru că este Însuși Dumnezeu. Nu există nici un dubiu cu privire la acest aspect.

Într-un alt context, în Marcu 2, vedem că Isus a cunoscut gândurile oamenilor prin intermediul Duhului Sfânt. Cum s-a făcut acest lucru?

Unii afirmă că Isus era Dumnezeu și de asta putea să facă un astfel de lucru, dar Domnul Isus nu și-a folosit dumnezeirea. Practic, El a ales să fie un model pentru noi, ca să ne arate că și noi putem trăi în același fel.

Omnipotent

Ultimul atribut prin care demonstrăm dumnezeirea Duhului Sfânt este omnipotența Sa. Când vorbim despre acest atribut, trebuie să ne gândim la faptul că El poate să facă toate lucrurile. Și când spun toate lucrurile, nu mă refer doar la cele ușor de realizat, ci și la cele imposibile.

Datorită faptului că este omnipotent, a putut să despartă marea în două, a putut să lungească ziua, a putut face ca o femeie virgină să dea naștere, ș.a.m.d.

Acum că înțelegem, care este semnificația acestui atribut, hai să vedem unde îl găsim la persoana Duhului Sfânt.

Iov 33:4 „Duhul lui Dumnezeu m-a făcut şi suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă.”

În acest verset, este evidențiată puterea creatoare a Duhului Sfânt. Putere pe care nu o are altcineva decât Dumnezeu.

Din cartea Facerii, când Dumnezeu l-a făcut pe om și i-a suflat în nări, suflare de viață, acolo era Duhul Sfânt la lucru dând viață fizică omului. Mai apoi, în Noul Testament, Îl vedem pe același Duh, dând viață, dar una spirituală.

Acest eveniment, a avut loc, în momentul în care, Isus a suflat peste ucenici.

Concluzie

După ce am analizat cele trei caracteristici ale dumnezeirii, și am văzut că I se atribuie și Duhului Sfânt, nu mai există nici o îndoială, că El este Dumnezeu.

Chiar apostolul Petru, afirmă clar în Faptele Apostolilor 5, că Duhul Sfânt este Însuși Dumnezeu.

Vezi argumentele în format video

Vezi mai mult…
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?