fbpx

Biblia și banii

Cred că subiectul banilor este o temă puțin discutată, mai ales în biserică pentru că se consideră a fi un subiect tabu.

Dar ce spune Biblia despre bani este practic părerea lui Dumnezeu despre aceștia, nu? Asta înseamnă că ar trebui să ținem cont de ea.

Vreau să încep prin a-ți da un șoc. Mă vei crede dacă îți voi spune că banii și subiectul acestora este cel mai des întâlnit subiect în Biblie? Da, ai citit bine!

Nu dragostea, nici păcatul, nici iertarea, ci banii sunt cel mai menționat subiect în Cuvântul lui Dumnezeu. Este menționat de peste 250x. Iar asta m-a determinat să concluzionez: Pentru Dumnezeu este un subiect important!

Ba mai mult, dacă analizăm chiar pildele lui Isus, vom vedea că cele mai multe din acestea au legătură cu banii. Asta înseamnă că acest subiect nu este de evitat, din contră, ar trebui să-l înțelegem și să-l abordăm, dar din perspectiva lui Dumnezeu.

Sunt banii răi sau buni?

Cred că omenii cu bani ar spune că aceștia sunt buni pentru că ei îi au și își pot cumpăra tot ce-și doresc, deci pentru ei sunt buni.

Oamenii care nu au bani, ar spune că banii sunt răi și mai ales dacă au crescut și într-un mediu religios ar folosi și Biblia doar ca să dovedească acest “adevăr”.

Nu știi că Biblia spune că banii sunt rădăcina tuturor relelor?

Sau că este mai ușor pentru o camilă să intre prin urechile acului decât un bogat în Împărăția lui Dumnezeu. Spun unii din ei…

Bineînțeles, nici unul dintre cei care ar afirma așa ceva, nu ar înțelege contextul acelor pasaje, ba chiar le-ar răstălmăci pentru a-și susține opinia.

Și nu este de condamnat că fac lucrul acesta, așa au crescut și interesul le este scăzut pentru a studia mai amănunțit.

Impedimentul este că dacă cineva are o astfel de înțelegere a lucrurilor, nu va putea trăi o viață din abundență.

Să vedem ce spune Biblia cu adevărat cu privire la cele de mai sus:

Adevărul Bibliei despre bani

1 Timotei 6:10 Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.

Deci, nu banii sunt răi în spusele lui Pavel, ci iubirea de bani este rea.

Acum, dacă mă întrebi pe mine dacă banii sunt răi sau buni raportat la ce spune Biblia, eu am să afirm că nu sunt nici buni, nici răi. Banii sunt neutri. Banii în sine nu au putere, decât putere pe care noi le-o dăm.

Sunt exact ca si focul sau cuțitul. Le poți folosi pentru a face bine sau pentru a face rău. Totul ține de alegerea personală.

Aceasta este perspectiva lui Dumnezeu despre bani.

Decizia este a ta!

Poți să citești lucrurile asta și să rămâi indiferent la perspectiva Bibliei despre bani sau poți să alegi să-ți schimbi modul de înțelegere asupra acestui subiect și să crezi ce spune Dumnezeu.

Depinde de tine ce alegi.

Rugăciune

Doamne, îți cer să mă ajuți să înțeleg cum să abordez acest domeniu al banilor în viața mea, așa încât să fie după voia ta. Amin!

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?