fbpx
Cu tine Doamne la munca

Cu tine Doamne la munca de Andy Mason

Această carte tratează mai mult decât viața de biserică. În ea, autorul evidențiază puterea supranaturală la locul de muncă sau în afacerea personală.

De prea multe ori am crezut că Dumnezeu are legătură doar cu domeniul bisericesc și nimic altceva. Dar implicarea Lui este în toate ariile vieții. Lui Dumnezeu îi pasă de afacere ta, de locul tău de muncă și de impactul tău acolo.

Andy Mason vorbește foarte mult despre realizările pe care oamenii le au alături de Dumnezeu la locul de muncă. Asta nu înseamnă că scoate în evidență doar beneficiile materiale ale umblării cu El, dar acestea nu pot fi negate.

Până la urmă, Dumnezeu este Domnul resurselor și El poate să te ajute chiar și în domeniul financiar.

Prin intermediul acestei cărți, îmi doresc să crești în nivelul de conștientizare, ca să-L poți vedea pe Dumnezeu pretutindeni. El este Mântuitorul, Creatorul, Stăpânul, Prietenul, dar și Tatăl tău.

Cine este sursa ta?

El este tot ce ai nevoie, atunci când ai nevoie. El este răspunsul la toate provocările pe care le ai. El este sursa succesului tău, indiferent de cum numești acest succes.

În umblarea cu Dumnezeu, nu trebuie să privești doar la rezultatele pe care le obți, pentru că în felul acesta poți neglija Sursa. Rezultatele își au rolul lor, dar cel mai important aspect, este El, de la care vin toate lucrurile.

Moise a putut să intre în posesia rezultatelor, a binecuvântărilor, cu ajutorul unui înger pe care El l-a trimis. Pentru Moise, acest lucru a fost inadmisibil. Cu alte cuvinte, pentru El, Dumnezeu reărezenta mai mult decât orice altceva.

Exodul 33:2 Voi trimite înaintea ta un înger şi voi izgoni pe canaaniţi, amoriţi, hetiţi, fereziţi, heviţi şi iebusiţi.

v.15 Moise i-a zis: „Dacă nu mergi Tu Însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.

Dacă privești la toți oamenii din vechime, pentru fiecare din ei, a existat o singură Sursa. Uită-te la Samson, la Ghedeon, la Ezechia, Solomon și mulți alți oameni ai lui Dumnezeu și vei vedea că ei nu și-au fost sursa. Cu cât s-au apropiat mai mult de Dumnezeu, cu atât mai mult a crescut nivelul performanțelor. Pentru ei, Sursa era Dumnezeu și atât.

Atunci când faci din El sursa ta, nu mai accepți nimic mai puțin decât viața din abundență.

Invitatia la mai mult

Ioan 14:12 Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl:

Când analizezi viețile oamenilor precum Daniel, care a fost denumit ca fiind de 10x mai înțelept decât toți ceilalți înțelepți ai vremii, începi să-ți pui întrebări. Adică, Daniel nu era un geniu, și totuși în el și prietenii lui s-a găsit înțelepciune dumnezeiască.

Cu toate acestea, Domnul Isus a spus că nu s-a născut din femeie nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Iar cel mai mic în Împărăția lui Dumnezeu, este mai mare decât Ioan.

Asta înseamnă că tu ești mai mare decât Ioan și mai mare decât Daniel. Deci, cum ar trebui să trăiești tu? Care este nivelul la care tu ar trebui să umbli cu Dumnezeu?

Aceste întrebări trebuie să te stârnească! Având în vedere că însuși Isus, nu a făcut nimic de la El Însuși.

Ioan 5 30 Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis.

Cum ar fi să vezi într-un restaurant înmulțindu-se mâncarea? Isus a înmulțit pâinile și peștii, deci este posibil.

Sau cum ar fi să nu ai bani să plătești taxele și să primești o revelație supranaturală, să o aplici și să faci mai mult decât suficient?

Doar gândește-te ce se poate întâmpla, dacă accepți această invitație. Daniel, Ioan și inclusiv Domnul Isus au umblat într-o părtăși intimă cu Dumnezeu, care a determinat apariția soluțiilor în mod supranatural.

Performanta din odihna

Societatea noastră nu reflectă sistemul Împărăției, iar asta ne poate induce în eroare uneori.

În foarte multe cazuri, oamenii lucrează pentru odihnă, în loc să o facă din odihnă. Încă din cartea Geneza, vedem că Dumnezeu a creat omul pentur odihnă. Dorința lui Dumnezeu nu a fost ca acesta să se chinuie.

Geneza 2:1 În ziua a şaptea, Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.

v.3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse.

Omul a fost făcut în ziua a 6-a, iar ziua a 7-a a trebuit să se odihnească, pentru că Însuși Dumnezeu s-a odihnit.

Sistemul lumii în schimb, ne promovează ideea de a lucra pentru odihnă.

Dacă vrei să fii cineva, spune lumea, trebuie să lucrezi din greu. În felul acesta, ajungi să-ți iei identitatea din ceea ce faci. Iar cel mai mare dezavantaj, este că ajungi într-un cerc vicios.

Dorința Tatălui, în schimb, este ca tu să-ți cunoști identitatea și să faci lucrurile din odihnă. Acest lucru este imperios, având în vedere că performanța ta este strâns legată de identitatea ta.

Adică, felul în care te vezi, determină modul în care acționezi. Așa că, dacă te vezi copilul lui Dumnezeu, vei performa din odihnă. Dar dacă nu ai această imagine de sine, îți vei lua valoarea din ceea ce faci și vei fi mereu anxios, încercând „să fii mai mult”.

De aici ideea că, anxietatea este rezultatul unei împărății inferioare. Ba chiar, este o dovadă că trebuie să mergi în odihna lui Dumnezeu.

Restaurearea identitatii – Traieste din mostenire

Identitatea de fiu sau fică presupune înțelegerea harului. Harul este mai mult decât milă. Prin milă, tu nu ai primit ceea ce meritai. Tu meritai moartea pentru greșelile tale, dar ai primit iertarea pentru ele. Mila te duce înapoi la punctul zero, dar harul de duce spre infinit.

Prin har, tu primești ceea ce nu meriți. Cu alte cuvinte, tu meritai moartea, dar primești viața veșnică și accesul la o moștenire. Acum poți sta la masa Regelui și mânca la masa Lui. Ai primit puterea să trăiești viața din abundență. Toate sunt un rezultat al harului, nu al meritelor sau a performanțelor.

Mentalitatea de orfan încearcă să dobândească prin efort personal ceea ce a primit. Din acest motiv el se sabotează, și nu poate să primească acele lucruri.

Un orfan trăiește în frică și competiție. Pentru el niciodată nu este suficient, iar dacă altcineva câștigă, automat, înseamnă că el pierde.

Mentalitatea de fiu și fică acceptă favoarea oferită și o recunoaște în viața sa. Aceștia recunosc meritele celorlalți. Merite, care i-au ajutat pe ei să ajungă unde sunt.

Fiii și ficele trăiesc din dragoste și prin dragoste. Aceștia îi încurajează pe alții să calce pe umerii lor, ca să poată să meargă mai sus decât au ajuns ei deja.

Mentalitatea moștenitorilor promovează familia, dar orfanii ideea de independență.

Cel care nu-și cunoaște identitatea își ia semnificația și împlinirea din rezultatele sale, pe care le protejează de ceilalți.

Orfanul -> Deconectare -> Câțtigă -> Protejează și ciclul se reia.
Fiii – Familie -> Conectare -> Primește-o -> Crește-o și ciclus se repetă.
ORFANIIFIII
Dumnezeu este șefDumnezeu este Tată
I se spune ce să facăEste rugat să facă
Frică, ascultareDragoste, dorință
Trăiește pentru conectareTrăiește din conectare
Acces restricționatAcces deplin
Trebuie să ținăȘtie că este ținut
Plată Moștenire
ProtejeazăAre încredere
Câștigă, realizeazăPrimește
ComparăÎi sărbătorește pe alții
FaceEste

Visand cu Dumnezeu

Natura lui Dumnezeu ca Tata, este revelantă în satisfacerea dorințelor și visurilor din inima noastră. Natura Lui nu poate să fie descoperită doar din împlinirea nevoilor noastre. Până și un spital și o închisoare îți oferă un acoperiș deasupra capului, mâncare și un pat. Cu atât mai mult Tatăl tău din ceruri poate să facă.

Matei 7:11 Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!

Procesul visării cu Dumnezeu include : Intimitate -> Cere -> Primește -> Acționează / Riscă

Dacă lipsește vreun element din acest proces, atunci el este ineficient. Ai nevoie de fiecare lucru în parte ca să începi să trăiești acel vis pe care El l-a pregătit pentru tine.

În primul rând, gândește-te la avantajul copetitiv pe care îl ai. Isus este în tine!

Atunci, ce îți rămâne ție să faci, este să începi să cultivi acea relație de intimitate cu El. În momentul în care vei face asta, gândurile și inima Lui îți vor fi tot mai clare. După care, vei gândi cum El gândește. Până una alta, începe să-ți imaginezi un viitor excelent alături de El. Cum arată acesta?

După ce îți imaginezi viața ta alături de Dumnezeu, este necesar să-ți faci un plan de acțiune și să treci la treabă. Chiar dacă primești lucrurile de la Dumnezeu, nu înseamnă că nu trebuie să faci nimic.

El te-a făcut conlucrător, ca să poți umbla în parteneriat cu El și în acest fel, vei manifesta acel vis.

Cheile supranaturale ale succesului

Apocalipsa 12:11 Ei l-au biruit prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturisirii lor şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte.

Din acest verset îți sunt date trei unelte pentru viața personală. În primul rând, înțelegerea experimentală a crucii, amintirea lucrurilor făcute de Dumnezeu și repetarea acestora.

Atunci când înțelegi ce a făcut Isus la cruce, poți să accepți și să intri în binecuvântările oferite.

Dacă ceva nu este în cer, atunci este ilegal pe pământ. Iar tu ești cel care pune în aplicare Cerul pe pământ.

Jertfa lui Isus pe cruce a fost completă, perfectă și irevocabilă. Dar nouă ne-a fost dată responsabilitatea administrării harului Său.

A doua cheie supranaturală, este cuvântul mărutrisirii. De fiecare dată când vorbești despre ce a făcut Dumnezeu în viața ta, în viețile oamenilor din jurul tău, El o va face din nou.

Apocalipsa 19:10  „mărturia lui Isus este duhul prorociei”

Ultimul lucru pe care îl poți folosi ca și unealtă, este o viață altruistă. În felul acesta, Dumnezeu nu va putea să nu binecuvânteze tot ce faci. Domnul Isus spune foarte clar, că atunci când cauți Împărăția Lui, El îți dă celălalte lucruri pe deasupra.

Subscribe

* indicates required
Resurse pentru crestere

Mai multe rezumate de cărți…

Cu tine Doamne la munca
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?