fbpx
Cum poti sa primesti botezul cu Duhul Sfant

Cum poti sa primesti botezul cu Duhului Sfant?

Vreau inca de la inceput sa mentionez ca, in cele ce urmeaza, se prea poate sa vezi diferite afirmatii care sunt sinonime cu botezul cu Duhul Sfant. De exemplu: In Scriptura vedem umplerea cu puterea Duhului Sfant, umplerea cu putere, umplerea cu Duhul. Toate acestea vorbesc de fapt, despre botezul cu Duhul Sfant.

Am mentionat inca de la inceput, ca sa nu ti se para confuz mai apoi, in caz ca folosesc alta expresie.

Cum pot sa fiu umplut de puterea Duhului Sfant?

Nu o sa scriu despre valabilitatea acestei manifestari astazi, pentru ca nu este subiectul acestui articol. Nici nu o sa vorbesc despre diferenta dintre botezul cu Duhul Sfant si primirea Duhului Sfant, la momentul nasterii din nou, pentru ca, articole de genul acesta gasesti pe acest site.

Nasterea din nou

In primul rand, daca vrei sa fii umplut de puterea Duhului Sfant, trebuie sa fii nascut din nou. Dumnezeu nu a umplut de puterea Duhului Sfant pe nimeni, daca nu a fost nascut din nou. Chiar daca, uneori se poate crede ca, Corneliu si casa lui au fost umpluti de puterea Duhului, fara sa fie nascuti din nou, nu este asa.

Acesti oameni, in timp ce l-au auzit pe Petru vorbind despre moartea si invierea Domnului nostru Isus Cristos, au ajuns sa creada Evanghelia si au fost nascuti din nou. Si da, ulterior au primit umplerea cu puterea Duhului Sfant, care s-a intamplat foarte rapid in cazul lor. Lucru care nu ar trebui sa ne surprinda, pentru ca, nu spune nici unde in Scriptura, ca avem de asteptat.

Nasterea din nou este rezultatul credintei in Evanghelie.

Romani 1:16 Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede

Cunoasterea voii lui Dumnezeu

Daca nu cunosti care este voia lui Dumnezeu cu privire la botezul cu Duhul Sfant, nu ai sa iti doresti sau nu ai sa iti imaginezi ca este posibil pentru tine.

Luca 11:9 De aceea și Eu vă spun: cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide! v.10 Fiindcă oricine cere capătă, cine caută găsește, și celui ce bate i se deschide. v.11 Cine este tatăl acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori dacă cere un pește, să-i dea un șarpe în loc de pește?

v.12 Sau dacă cere un ou, să-i dea o scorpie? v.13 Deci dacă voi, care sunteți răi, știți să le dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri le va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!”

Credinta

Al doilea aspect pentru umplerea cu puterea Duhului, este reprezentat de credinta. De ce? Pentru ca totul in Imparatia lui Dumnezeu se intampla ca rezultat al credintei.

Evrei 11:6 Și fără credință este cu neputință să-I fim plăcuți Lui. Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că îi răsplătește pe cei ce-L caută.

Oricum, aici trebuie intelese lucrurile foarte bine, pentru ca, adesea, o anumita categorie de oameni din unele comunitati, au impresia ca pot sa primeasca ceva pe baza performantelor proprii. Si poate si tu, la fel ca si mine, ai auzit sau vazut tot felul de lucruri de genul, care nu au legatura neaparat cu ceea ce biblia mentioneaza.

De exemplu: Trebuie sa tii un post de 3 zile sau nu stiu cate zile, ca sa fii umplut de putere, inainte sa mergi la staruinta. Inclsuiv ideea ca trebuie sa mergi la marturisire inainte, nu este un aspect obligatoriu. Acum, daca constiinta ta te mustra de ceva anume si tu consideri ca trebuie sa mergi, atunci poti sa o faci.

Rugaciune

Luca 11:13 Deci dacă voi, care sunteți răi, știți să le dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri le va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!

Apropo, daca nu ar exista un botez cu Duhul Sfant, de ce ar trebui sa-l ceri? In momentul in care esti nascut din nou, ceri Duhul Sfant?

Sper ca ti-ai raspuns la acesta intrebare singur.

Din pacate, foarte multi credinciosi, ajung la pasul acesta si raman blocati. Unii asteapta sa vina puterea peste ei cand „vrea Domnul”, dar El ne-a spus ca, „atunci cand ne rugam, sa credem ca am si primit si il vom avea”.

Plus ca, asteptarea a trebuit sa aiba loc doar dupa inaltarea Domnului, pentru ca mai erau cateva zile pana la ziua Cincizecimii, dar aceasta a trecut. Asta inseamna ca tu si cu mine nu mai trebuie sa asteptam.

Nu trebuie sa stai sa starui ani la rand pentru puterea Duhului Sfant, ci trebuie sa mergi la ultimul pas si anume…

Actiunea

Stiu, poate te gandesti, ce legatura are actiunea cu rugaciunea si cu botezul cu Duhul Sfant?

Daca te rogi pentru umplerea cu putere, inseamna ca ai si certitudinea ca atunci cand se va intampla, vei vorbi in alte limbi sau vei prorocii. Asta inseamna ca, exista o evidenta vizibila, pe care o regasesti in de nenumarate ori specificata in Scriptura.

Dar foarte multi oameni trec cu vederea „partea lor”. Cu alte cuvinte, la fel ca mine alta data, se asteapta sa primeasca aceasta putere si Duhul Sfant sa se manifeste prin ei, dar intr-un mod „robotic” cumva.

Ce vreau sa zic cu asta?

Ei cred ca Duhul Sfant o sa vina si o sa „le ia vorbirea in control”, fara ca ei sa faca nimic. E ca si cum ai cadea intr-o transa si tu nu mai ai control asupra ta.

Acesta lucru nu este biblic!

Faptele Apostolilor 2:3 Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei și s-au așezat câte una pe fiecare dintre ei. v.4 Și toți s-au umplut de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.

Deci, ei au inceput sa vorbeasca, dupa cum le dadea Duhul Sfant. Nu Duhul vorbea prin ei, ci ei vorbeau, calauziti de Duhul lui Dumnezeu.

Daca nu intelegi acest aspect, poti astepta pana pleci la Domnul si nu vei vorbi niciodata in alte limbi sau prorocii.

Vezi mai multe resurse pe platforma

Numele
Email
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Botezul cu Duhul Sfant Video

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?