fbpx

Ce Poti Sa Faci Pentru Tara Si Liderii Tai In 2023?

În acest articol vei învăța care este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru autoritățile care sunt peste tine și pentru țara ta.

Îmi aduc aminte de un eveniment, în care, oamenii ieșeau în stradă ca să își spună punctul de vedere împotriva corupției din țară. La prima vedere, părea o idee genială. Adică, chiar trebuie făcut ceva. Sunt pro schimbare și mai ales schimbările bune.

Mi-am dat seama însă, în acele momente că schimbarea nu începe cu altcineva, ci cu mine. Știu că este mai ușor să ceri altcuiva să-și asume responsabilitatea și să se schimbe, pentru că în felul acesta noi putem rămâne în confortul nostru.

Adevărata schimbare trebuie să înceapă cu tine.

Mi-a propus atunci cineva să ies și eu cu toți oamenii care erau în Piața Operei, ca să strig împotriva guvernului respectiv, dar răspunsul meu a fost:

Aș ieși acolo cu toată lumea, dacă aș ști că nu suntem la fel ca ceilalți. Dacă aș ști că cei care sunt în mulțime nu strigă împotriva corupției, dar ei de fapt, sunt corupți. Aș vrea să știu, că cei de acolo nu striga împotriva furtului, dar ei dau mită. Poate dau mită, atunci când îi prinde radarul sau că au făcut vreo ilegalitate sau nu dau bon fiscal în ceea ce fac și fură statul eschivându-se de la plata impozitelor.

Dacă aș ști că suntem diferiți, aș ieși în față și aș putea să cer să fie altfel, dar când știu că suntem la fel, nu pot să am altă așteptare de la ei, pentru că asta este ipocrizie.

Oricum, Cel care ne vede și ne cunoaște pe toți este Dumnezeu. Știu că nu ne place să fim furați, dar de obicei, ce semeni, aia și culegi.

Nu te întreba ce poate face țara pentru tine, ci ce trebuie tu să faci pentru țară. John F. Kennedy

Ce poți tu să faci pentru această națiune? În primul rând să te schimbi.

Fii tu însuți schimbare pe care vrei să o vezi în lume. Mahatma Gandhi

Așa-i că în momentul în care încerci să faci lucruile astea, nu mai ai timp să te uiți la ce fac ceilalți?

Pe lângă faptul că ar trebui să cauți să te schimbi constant, un alt lucru pe care îl poți face pentru liderii politici, spirituali sau de orice altă nuanță, este să te rogi pentru ei. Știu că pentru unii, aceste cuvinte sunt „bucate tari și nu le pot digera”, dar asta este voia lui Dumnezeu pentru noi.

Romani 13 NTR “v.1 Orice persoană să fie supusă înaltelor autorități. Căci nu există autoritate, decât prin Dumnezeu, iar cele care există au fost instituite de Dumnezeu. 

v.2 Prin urmare, oricine se împotrivește autorității, se împotrivește îndrumării lui Dumnezeu, iar cei care se împotrivesc își vor primi condamnarea.

v.3 Căci conducătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei deci să nu‑ți fie frică de autoritate? Fă ce este bine și vei avea laudă din partea ei! 

v.4 Căci ea este un slujitor al lui Dumnezeu pentru binele tău. Însă, dacă faci răul, teme‑te, căci nu degeaba poartă sabia! Ea este slujitorul lui Dumnezeu, un răzbunător pentru a aduce mânia peste cel ce săvârșește răul. 

v.5 De aceea, este nevoie să fii supus nu doar din cauza mâniei, ci și din cauza conștiinței.

v.6 Din același motiv, să plătiți și taxele, pentru că autoritățile sunt slujitori ai lui Dumnezeu, care se ocupă neîncetat cu aceasta. 

v.7 Dați tuturor ceea ce le datorați: taxe – cui datorați taxe, vamă – cui datorați vamă, teamă – cui datorați teamă, cinste – cui datorați cinste!”

Uneori mă gândesc că oamenii nu înțeleg principiile spirituale, și nu știu că dacă un lucru nu funcționează cum ți-ai dori, nu trebuie să vorbești tot timpul de rău, ci să faci exact ce îți spune Biblia.

Proverbe 11:11 NTR “O cetate se înalță prin binecuvântarea celor drepți, dar se dărâmă prin gura celor răi (cei care o vorbesc de rău).”

Atunci când vezi un lucru că nu funcționează în orașul tău, la liderii tăi și în diferite domenii, decât să vorbești de rău, mai bine te-ai ruga. Ți-ai face un serviciu și ție, că nu te-ai mai umple cu amărăciune, dar și celorlalți pentru că așa ai produce o schimbare în bine.

Mai multe articole de acest fel pe viatadinabundenta.ro

Vezi mai mult
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?