fbpx

Rugaciunea in alte limbi – Beneficii

De cum m-am intors la Dumnezeu, in 2014, la 21 de ani si am inceput sa merg intr-o biserica, am auzit oameni vorbind sau rugandu-se ciudat. Nu am stiut de la inceput despre ce este vorba, dar nu mi-a luat foarte mult timp, ca sa inteleg, ca este ceva benefic in asta.

Ceea ce eu numeam ciudat atunci, era vorbirea sau rugaciunea in alte limbi.

Pana sa aprofundez lucrurile, ma gandeam ca acela este un dar de la Dumnezeu pe care il da in suveranitatea Lui, doar celor pe care ii alege. Credeam ca are legatura cu superioritatea spirituala sau un fel de elitism, daca pot sa spun asa.

Oricum, nu vreau sa vorbim in acest articol despre botezul cu Duhul Sfant sau sa arat ca lucrurile astea inca sunt valabile. Nici pe departe. Daca vrei sa afli, care este semnul umplerii cu Duhul Sfant, te invit sa citesti acest articol.

Ideea centrala in acest articol este, sa vedem care sunt beneficiile rugaciunii sau vorbirii in alte limbi.

De ce ar trebui sa practicam lucrurile aste? Chiar ne ajuta la ceva anume?

Studiez lucrurile astea de peste sase, sapte ani si am ajuns la o singura concluzie:

„Cred ca este cel mai important dar sau abilitate, pe care Dumnezeu a dat-o bisericii, pentru folos personal.”

Am putut sa vad atat din punct de vedere teologic, dar si stiintific ca exista beneficii pentru aceasta practica.

Daca nu cunosti putin Scriptura, poate ai sa te grabesti sa afirmi, ca toate darurile sunt pentru folosul altora. Si iti dau dreptate, cu exceptia acestuia.

In schimb, daca faci un studiu mai amanuntit, ai sa poti sa vezi toate beneficiile, care insotesc vorbirea in alte limbi.

Hai sa privim doar cateva dintre ele.

Zidire sufleteasca

Iuda 1:20 NTLR „ Insa voi, preaiubitilor, ziditi-va pe credinta voastra cea sfanta si rugati-va prin Duhul Sfant.”

Acesta este poate cel mai cunoscut beneficiu pe care il ai ca si credincios, atunci cand te rogi in alte limbi.

Termenul folosit aici pentru zidire, este radacina cuvantului pe care apostolul Pavel il foloseste, atunci cand vorbeste de caracteristicile darului profetic, in 1 Corinteni 14. In acelasi timp, acest cuvant transmite ideea edificarii si a zidi pe o fundatie, existenta deja.

Asta inseamna, ca in momentul in care vorbesti in alte limbi, poti sa fii asa de edificat, ca si atunci cand ai primit un cuvant profetic din partea lui Dumnezeu.

Calauzirea Duhului Sfant

Una din expresile folosite pentru termenul mentionat anterior, este capacitatea de a urma un plan, care a fost prestabilit inainte.

Cu alte cuvinte, atunci cand te rog in alte limbi, primesti insight-urile Duhului Sfant, iar in felul acesta incepi sa umbli in lucrurile pe care El le-a pregatit mai dinainte pentru tine.

Mijlocire

Romani 8:26 „Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra, caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar Insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite.”

In momentul in care nu sti cum sa te rogi, Duhul Sfant este acolo ca sa te ajute sa te rogi corespunzator. Acest termen, de a mijloci, evidentiaza inclusiv ideea ca Duhul se roaga pentru tine, ca sa poti sa intri in planul lui Dumnezeu pentru tine.

Lucru pe care l-am mentionat la punctul anterior.

Pe langa faptul ca Duhul Sfant mijloceste pentru tine, in acelasi timp, El face acest lucru si pentru alte persoane. Asa ca, atunci cand mijlocesti pentru cineva, si nu mai sti ce sa te rogi, acest mod de a te ruga, este cel mai eficient.

Romani 8:27 „Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului, pentru ca El mijloceste pentru sfinti dupa voia lui Dumnezeu.”

Practic, in timpul tau de rugaciune, foloseste aceasta arma pe care Dumnezeu ti-a dat-o, ca sa te rogi tintit.

Controlul limbii

Inca din Fapte 2, din momentul coborarii Duhului Sfant si umplerii oamenilor cu putere, este evidentiat acest beneficiu. Primul lucru care s-a intamplat, schimbarea vorbirii. Adica si-au predat vorbirea lor Duhului Sfant.

Faptele Apostolilor 2:4 „Si toti s-au umplut de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul sa vorbeasca.”

Pot sa spun ca am observat, ca cu cat vorbesti mai mult in alte limbi, si iti supui vorbirea ta Duhului Sfant, cu atat mai mult o sa iti poti controla limba, atunci cand e cazul.

Conectare cu Duhul Sfant

Atunci cand te rogi in alte limbi, te pozitionezi, in asa fel incat, il poti auzi pe Dumnezeu si poti primi din partea Lui.

Ca sa intelegi mai bine acest exemplu, vreau sa te rog sa te gandesti la un radiou. Daca acesta este inchis, nu ai posibilitatea sa auzi nimic pe el. Dar daca il deschizi si pe fregventa pe care esti nu este nimic, in continuare nu vei auzi nimic.

Asta pana cand, schimbi fregventa si cauti canlaul pe care se difuzeaza ceva. Exact asa este si cu noi si vorbirea in alte limbi.

De prea multe ori nu auzim nimic din partea Lui, pentru ca suntem in firea noastra si nu in duhul. Insa, atunci cand incepi sa vorbesti in alte limbi, te pui pe fregventa corecta.

Apocalipsa 1:10 „In ziua Domnului eram in Duhul si am auzit in spatele meu un glas puternic, ca sunetul unei trambite.”

Ioan a putut sa identifice ca era in Duhul. El s-a pozitionat pe fregventa corecta a Duhului Sfant.

Intareste sistemului imunitar

Exista studii medicale, care demonstreaza ca rugaciunea in alte limbi, influenteaza in mod pozitiv inclusiv corpul tau. Un studiu spunea, ca o persoana care se roaga in alta limbi pentru 30 de minute, isi creste nivelul de imunitate cu pana la 20%.

Astea nu sunt aberatii, ci studii medicale, care s-au facut pe credinciosii ce se rugau in alte limbi.

Exista si altele studii de felul acesta, care spun ca oamenii ce se roaga in alte limbi, au o stare emotionala mult mai buna si ca depresia si starile negative sunt mai reduse.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?