fbpx
Inteligenta spirituala si cum sa ti controlezi gandurile

Inteligenta spirituala si cum sa ti controlezi gandurile

Știu că adesea ai auzit vorbindu-se despre inteligența emoțională, inteligența artificială sau despre IQ și multe alte tipuri de inteligență, dar prea puțin vorbim despre inteligența spirituală.

Doar gândește-te că, tu și cu mine, astăzi, avem acces la cea mai mare inteligență și anume, Dumnezeu.

Romani 8:15 Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava”, adică „Tată!”

Prin nașterea din nou, am fost înfiați și am primit Duhul Sfânt în viața noastră. Asta dacă ești un urmaș al lui Cristos, bineînțeles.

Dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în tine, vreau doar să te provoc să gândești puțin… Cine este Duhul Sfânt? Este însuși Dumnezeu, nu? Atunci, asta înseamnă că El știe toate lucrurile, iar dacă El are toate răspunsurile și se află în tine, înseamnă că ți le poate comunica și ție.

1 Corinteni 2:10 Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu. v.11 În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa, nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.

v.12 Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său. v.13 Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.

v.14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. v.15 Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni. v.16 Căci „cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?” Noi însă avem gândul lui Hristos.

Cum sa-ti controlezi gandurile

Vreau să-ți dau o tehnică foarte simplă prin care poți să-ți controlezi gândurile.

Tehnica se numește S.M.A.R.T. În cele ce urmează, vreau să-ți deslușesc acest acronim, ca să vezi cât este de ușor.

  • S – Separare
  • M – Monitorizare
  • A – Acceptare
  • R – Repară sau Rescrie prin Repetiție
  • T – Încrede-te în Dumnezeu (Trust)

Hai să le luăm pe rând ca să vedem la ce mă refer de fapt.

Când am spus separare, m-am referit la abilitatea pe care o ai, dată de Dumnezeu, să folosești cortexul prefrontal. Adică, acea parte a creierului, care se ocupă cu lucrurile analitice sau partea conștientă. Cu ajutorul ei, te poți „separa” de gândurile și emoțiile tale și asta te ajută să mergi la pasul următor…

În acest punct, ești detașat de gândurile și emoțiile tale și începi să le monitorizezi, ca să devii conștient de ele. Nu poți să schimbi un lucru dacă nu ești conștient de el. De asta ai nevoie să te analizezi, ca să vezi ce gândești și ce simți.

Apoi, trebuie să accepți acele lucruri. Nu vrem să negăm realitatea gândurilor și a emoțiilor noastre, chiar dacă sunt toxice. Acceptare, nu înseamnă să rămâi în ele sau să te pui de acord cu ele. Mai degrabă, mă refer la faptul că trebuie să accepți că asta este nivelul la care te afli acum.

Dar dincolo de această acceptare a realității, este necesar să vezi ce spune biblia despre acele lucruri pe care le simți sau gândești și să accepți acele lucruri. Dacă Cuvântul lui Dumnezeu spune că genul de gând sau emoție pe care îl ai este negativ, atunci, accepți lucrul asta și treci la următoarea etapă.

Penultima etapă

În acest punct, am devenit conștienți de starea și gândurile pe care le avem și de ceea ce spune biblia și am hotărât să ne punem de acord cu ea. Practic, această etapă, este locul în care începem să reparăm lucrurile greșite prin aplicarea unui proces de rescriere a convingerilor prin repetiție.

După ce ai trecut prin toate aceste etape, și în timp ce continui să le practici, trebuie să mergi din nou la fundament și anume, să te încrezi în Dumnezeu pentru toate lucrurile. El o să continue să te ajute să-ți identifici tiparele limitative și o să-ți dea puterea necesară să transformi modul vechi de gândire.

În felul acesta, vei ajunge să vezi noi schimbări în viața personală, carieră, business și multe alte domenii.

Urmărește video-ul de mai jos ca să înțelegi mai mult despre acest concept.

Numele
Email
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Curs video

Schimband gandurile, iti schimbi viata
Schimband gandurile, iti schimbi viata

Pentru mai multe articole, te incurajez sa vezi site-ul nostru.

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?