fbpx
Ce Este Imparatiei Lui Dumnezeu Si Cum Se Manifesta?

Ce Este Imparatiei Lui Dumnezeu Si Care Sunt Beneficiile?

Mesajul Imparatiei este unul foarte important, avand in vedere locul care ii este oferit in predicile Domnului Isus. Cu toate acestea, se vorbeste foarte putin despre asta sau se vorbeste, dar dintr-o perspectiva eronata as putea spune.

Pentru noi ca si cetateni ai unei tari democrate, este destul de greu sa intelegem acest concept, pentru ca nu l-am experimentat. Poate cei din generatia „baby boomer”, au o oarecare idee despre aceste lucruri, pentru ca au trait in comunism si lucrurile erau mult diferite, fata de democratie. Cel mai mult, vreau sa scot in evidenta faptul ca, oamenii nu prea faceau ce voiau pe atunci, iar in democratie, „fiecare face ce vrea”.

Regimurile Politice

Pe scurt, vreau sa explic aceste cuvinte sau regimuri politice, ca sa stii despre ce vorbim si ce inseamna ele:

  • Democratie – In traducere literala „conducere de catre popor”. Principiile de baza sunt votul universal si suveranitatea natiunii.
  • Comunism – Promovarea unui sistem social, in care, nu exista clase sociale, stat si proprietate privata si are scopul sa realizeze o societate egalitara.
  • Monarhie – In acest sistem, puterea este reprezentata de monarh (rege, imparat, principe sau duce).

In toate aceste definitii vezi niste idei despre ce ar fi vrut sa fie aceste sisteme, nu ce au fost sau ce sunt.

Cel mai reprezentativ sistem dintre acestea, care reflecta in mica parte Imparatia lui Dumnezeu, este monarhia. Asta pentru ca, in acest regim, dupa cum am spus deja, conducerea absoluta o are regele. Si ghici ce? Exact acesta este unul din aspectele Imparatiei lui Dumnezeu.

Dar hai sa ne uitam la cateva caracteristici ale Imparatiei lui Dumnezeu, ca sa vedem ce este si cum se manifesta ea.

Caracteristicile unei imparatii

Vreau sa vedem ce este aceasta Imparatie si cum se manifesta ea, ca sa putem sa ne aliniem convingerile si sistemul de valori ei.

Acest mesaj este atat de important incat, apare chiar in primele afirmatii din Noul Testament.

Matei 3:2 „Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape”

Altfel spus, ar fi: „Schimbati-va modul de gandire, caci Imparatia cerurilor este aproape”.

Dar de ce este atat de important sa-ti schimbi modul de gandire? Pentru ca noi vedem lucrurile in mod pervertit, din cauza faptului ca suntem inconjurati de o lume cazuta. Si noi la randul nostru, am facut parte din aceasta lume si am invatat sa gandim ca ei, sa vorbim si sa actionam ca ei. Prin pocainta sau schimbarea modului in care gandim, incepem sa gandim ca si cetatenii Imparatiei cerului.

Am spus ca imparatia este condusa de un rege. Acest rege, nu are cum sa fie intr-o astfel de pozitie, daca nu are un teritoiru peste care sa domneasca. Bineinteles ca, orice rege are si slujitori si cetateni ai imparatiei. Ce este important sa intelegem, este ca regatul regelui sau imparatia, reflecta tot ce este regele in sine.

Deci, cultura, traditia, modul in care vorbesc oamenii, economia, legile care exista, modul de gandire si tot ce se face intr-o imparatie, este determinat de ceea ce regele spune.

Ce este Imparatia lui Dumnezeu?

Raportat la tot ce am spus in randurile de mai sus, putem intelege ca aceasta este de fapt reflexia Imparatiei lui Dumnezeu. Avem un Rege, pe care Il cheama Isus. Exista o Imparatie, care este condusa de acest Domn sau Rege. El are slujitori si cetateni ai Sai. Slujitorii acestei Imparatii sunt ingerii, pe care Dumnezeu ii deleaga, iar cetatenii, suntem noi.

El stabileste modul de functionare al lucrurilor si trebuie sa i se supuna orice genunchi, altfel, exista consecinte.

Bineinteles, exista oameni care nu vor sa se supuna domniei lui Isus, iar asta inseaman ca nici nu pot sa acceseze aceasta Imparatia. De cele mai multe ori, oamenii care nu fac asta, este pentru ca nu cunosc bunatatea lui Dumnezeu si nu o inteleg.

Iar tu si cu mine, ca si reprezentati ai acestei Imparatii, ar trebui sa o promovam sau sa o facem de cunoscut si altora.

Aceasta Imparatie, are propriile reguli de functionare, care de multe ori intra in contradictie cu lumea in care traim noi astazi.

Doua imparatii

Biblia ne vorbeste despre doua imparatii care sunt in conflict. De aici, uneori se considera ca Dumnezeu duce o lupta cu satan, dar daca analizezi mai bine aceasta afirmatie, ai sa vezi ca nu este adevarata.

Satan nu are cum sa duca lupta cu Dumnezeu, pentru ca El este Creatorul, iar satan este doar o creatura. Asta inseamna ca, din start exista un dezechilibru in ce priveste puterea, autoritatea si multe altele. Lucruri pe care nu le dezbatem in acest articol.

Am facut aceasta mentiune, pentru ca mai exista o poza destul de virala in care satan face skandenberg cu Isus. Si intrebarea prosteasca, ca altfel nu o pot numi, este: „cine va castiga?”. Aceasta intrebare si afirmatie este gresita din capul locului, pentru ca noi ca si credinciosi, stim cine a castigat deja, iar acesta este Domnul Isus Cristos, prin cruce.

Ca si idee, vreau sa scot in evidenta faptul ca exista doua imparatii, ca sa stii ca trebuie sa te pozitionezi undeva, si ca nu ai cum sa spui ca nu apartii nici uneia din ele.

Mai important de inteles, este ca daca esti in Imparatia Luminii, tu acum nu te mai lupti pentru biruinta, ci te lupti din biruinta, pentru ca Isus a biruit. Prin intermediul Sau, acum avem si noi biruinta. Acest adevar este un „must” pentru orice credincios, ca sa inteleaga ca lupta aceasta nu se mai duce prin forte proprii.

Coloseni 1:13 „El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în Împărăția Fiului dragostei Lui.”

Beneficii ale Imparatiei Cerurilor

Cred ca deja te astepti la acest verset binecunoscut.

1. Cauta sa intelegi Imparatia lui Dumnezeu si sa traiesti in acord cu principiile ei si nu vei mai fi preocupat de lucrurile pamantesti.

Matei 6:33 „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

Contextul acestui verset, vorbeste despre nevoi financiare. Lucruri dupa care fiecare dintre noi se uita in fiecare zi, pentru ca ele ne slujesc pe acest pamant: mancare, haine, locuinta, s.a.m.d.

2. Ai capacitatea sa-l biruiesti pe satan

Mai devreme am mentionat ca, ai fost stramutat din imparatia intunericului, in imparatia luminii. Cand erai in intuneric, satan era stapanul tau. Acum, in lumina, Dumnezeu este stapanul tau. Fiind sub autoritatea lui Dumnezeu, care este mai mare decat satan si cohoartele sale, ai autoritate asupra acestora.

Daca pana acum ai fost biruit de rau, de acum, trebuie sa biruiesti raul prin bine.

3. Poti sa vezi Imparatia lui Dumnezeu

Unii iau lucrul acesta atat de „spiritual” incat, cred ca este vorba despre o zi indepartata, in care vei vedea raiul lui Dumnezeu. Adevarul este ca nu la asta se referea biblia. Este mult mai mult de atat. Cand biblia ne vorbeste despre a vedea Imparatia lui Dumnezu, ea vorbeste despre abilitatea de a vedea in domniul spiritual.

Lucru care este imposibil pentru cineva care nu este nascut din Dumnezeu.

Vezi mai multe articole.

Mai jos poti sa vezi canalul de YouTube, la care te incurajez sa te abonezi.

Cum / cand primesti Duhul Sfant
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?