fbpx
Cum poti sa traiesti in biruinta lui Isus Cristos

Cum poti sa traiesti in biruinta lui Isus Cristos

Autoritatea credincioșilor din perspectiva Bibliei poate fi înțeleasă într-o varietate de moduri. În general, autoritatea credincioșilor este derivată din autoritatea lui Dumnezeu, iar acest lucru se manifestă în relațiile lor cu cei din jur, în slujirea lor în Biserică, autoritatea peste puterea întunericului și în alte domenii ale vieții lor.

Autoritatea ca drept din creatie

Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

v.27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.

v.28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”

Termenii pe care vreau să-i vezi ca fiind evidențiați, sunt: „să stăpânească” și „supuneți-l”. Asta este planul lui Dumnezeu, încă de la început. Ceea ce înseamnă că, prin creație, în tine este autoritatea de a supune lucrurile. Hormonii tăi, gândurile tale, trupul tău, emoțiile tale, poftele tale, banii și orice alt lucru, îl poți supune prin autoritatea pe care ți-a dat-o Dumnezeu.

Psalmul 115:16-17 Cerurile sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor.

Lucrurile pe care nu le controlăm, sunt lucruri care ne vor controla.

Altfel spus, dacă nu îți supui lucrurile prin autoritatea pe care Dumnezeu ți-a dat-o, vei ajunge să le fi supus lor și asta înseamnă robie.

Bine, bine, acum că ai înțeles la nivel general, că autoritatea ți-a fost dată, ce mai rămâne să faci?

Hai să ne uităm specific, la fiecare domeniu, peste care am primit autoritate și apoi vom vedea și cum să o exercităm.

Autoritatea si caderea

Poate te-ai gândit și tu, că lumea de acum, nu mai este exact cum era imediat după creație. Ai dreptate! Nu mai este la fel și unele lucruri s-au schimbat de atunci și până acum.

În momentul în care, omul a acceptat minciuna celui rău și l-a neascultat pe Dumnezeu, el i-a dat autoritatea pe care o avea satanei.

Chiar dacă satan este un înger puternic, el nu avea autoritate, ci avea putere. Iar între cele două, este o mare diferență. (vezi autoritate vs putere)

Poți să ai putere, ca și camion, dar dacă vine un polițist, ce reprezintă autoritatea, ai să te oprești, pentru că, autoritatea este mai mare.

După ce omul și-a cedat autoritatea dată prin creație, Dumnezeu avea deja un plan, ca să-l pună în aceeași poziție de autoritate ca mai înainte. Acesta este unul din motivele pentru care, Isus a trebuit să vină și să moară pentru întreaga lume.

Știu că, poate atunci când ai auzit Evanghelia, ai auzit vorbindu-se doar despre iertarea de păcate și asta nu-i rău. Adică, înainte de orice altceva, avem nevoie să fim iertați, dar lucrurile nu se opresc aici.

El, Isus, Fiul lui Dumnezeu, s-a făcut Fiu al Omului, pentru ca noi, fii oamenilor să devenim fii lui Dumnezeu.

Când înțelegi acest adevăr, îți dai seama că menirea ta nu este să te târăști pe acest pământ la voia întâmplării. El ți-a dat autoritatea pe care Adam a pierdut-o înapoi, prin credința în Isus Cristos. Acum este rândul tău, să îți asumi acest adevăr și să umbli în el.

Autoritatea asupra trupului

În primul rând, autoritatea credincioșilor este exercitată asupra lor înșiși. Acest lucru se bazează pe învățăturile biblice despre autocunoaștere și autodisciplină.

În 1 Corinteni 9:27, apostolul Pavel scrie: „Ci mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.”

Acest verset subliniază importanța controlului de sine și a auto-disciplinei în viața credinciosului.

De asemenea, autoritatea credincioșilor asupra lor înșiși se bazează pe învățăturile biblice despre slujirea în Biserică. Credincioșii sunt îndemnați să-și ofere trupurile ca un jertfă vie, sfântă și plăcută lui Dumnezeu (Romani 12:1). Aceasta implică renunțarea la propriile lor dorințe și dorințe și supunerea față de voia lui Dumnezeu.

Biblia spune că trupurile noastre sunt templele Duhului Sfânt și că trebuie să avem grijă de ele.

În 1 Corinteni 6:19-20, se spune: „Nu știți că trupul vostru este templul Duhului Sfânt, care este în voi, pe care L-ați primit de la Dumnezeu și că nu sunteți ai voștri înșivă? Căci ați fost cumpărați cu preț. Proslăviți deci pe Dumnezeu în trupul vostru.”

Acest pasaj subliniază faptul că, creștinii au autoritatea de a-și controla propriile trupuri și de a avea grijă de ele într-un mod care aduce slavă lui Dumnezeu.

Autoritatea asupra gandurilor

Biblia spune că, gândurile noastre pot fi o sursă de ispită și de păcat, dar că avem autoritatea de a le controla și de a le aduce sub ascultarea lui Cristos.

În 2 Corinteni 10:5, se spune: „Căci armele noastre de luptă nu sunt trupești, ci sunt puternice în Dumnezeu pentru dărâmarea fortărețelor, dărâmând raționamentele și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu și supunând orice gând la ascultarea lui Hristos.”

Acest pasaj subliniază faptul că avem autoritatea de a aduce gândurile noastre sub ascultarea lui Hristos și de a le controla astfel.

Dacă ești bombardat cu diferite gânduri, alege să iei autoritate asupra lor și să le supui. Tu poți să alegi ce gândești! Nu ești un rezultat al mediului înconjurător cum se mai promovează în psihologie și nici al genelor părinților tăi.

Tu ești rezultatul gândurilor tale! Dumnezeu ți-a dat capacitatea să câștigi aceasta luptă asupra gândurilor tale.

Autoritatea asupra emotiilor

Filipeni 4:6 Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.

Sincer să fiu, adesea văd credincioși care, pentru simplu fapt că nu cunosc Cuvântul lui Dumnezeu, ajung să rămână captivi unor minciuni grosolane.

Vorbeam la un moment dat cu cineva, și mi-a spus că este în depresie de o bună perioadă de timp, iar motivul, spunea persoana respectivă, era că Dumnezeu o învață ceva. Vreau să-ți spun că, dacă crezi o astfel de erezie, nu mă miră faptul că nu ai să faci nimic ca să ieși din acea stare.

Și sunt sigur că poți să înveți ceva dintr-o astfel de circumstanță, cum să nu mai ajungi niciodată acolo.

În același timp, întâlnesc oameni care, se roagă ca Dumnezeu să ia îngrijorarea, depresia și alte lucruri de felul acesta. Doar că Biblia nu spune doar să te rogi, ci îți spune să le aduci la Dumnezeu și să le lași acolo.

Practic, tu poți să te rogi, dar mai apoi să pleci cu ele, după cum ai venit. Ideea este, să arunci îngrijorările tale, provocările pe care le ai asupra Sa. Cu alte cuvinte, asta ține de un act al voinței personale, în care îți exerciți autoritatea.

Concluzie

Autoritatea ți-a fost dată de drept. Acum că înțelegi că este responsabilitatea ta să-ți exerciți autoritatea, te încurajez să începi să faci pași în această direcție.

Iacov 4:7 Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi.

Apostolul Iacov, nu zice să ne temem de diavol sau să ne rugăm când suntem ispitiți. El este foarte clar în exprimarea lui și zice să te împotrivești.

Exact cum a făcut Domnul Isus în pustie. El nu s-a rugat, nu a apelat la Tatăl, ci a folosit autoritatea.

Pentru mai multe articole, vezi viata din abundenta

Autoritate vs Putere Video

Autoritate vs Putere
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?