fbpx

Dumnezeu vorbește prin vise?

Introducere

Încep prin a-ți spune că Dumnezeu cu siguranță ți-a vorbit până acum și continuă să o facă.

Personal, consider că fiecare dintre noi își dorește să-L audă pe Dumnezeu și ceea ce El vorbește, dar adesea ratăm cuvintele Lui pentru că nu înțelegem modul prin care El ne vorbește.

Poate te-ai așteptat să-L auzi fizic zicându-ți: “Mergi la stânga și apoi la dreapta”, dar de cele mai multe ori, nu se va întâmpla așa.

Trăim într-o societate aglomerată și tumultoasă, un loc în care alergăm de dimineață până seara târziu și parcă nu ne mai oprim.

Iar în toată această agitație suntem distrași dintr-o parte și din alta și nu mai avem capacitatea să auzim ceea ce Dumnezeu vrea să ne spună.

În înțelepciunea lui supremă, Dumnezeu a știut că trebuie să găsească o modalitate prin care să comunice cu noi, chiar dacă, în timpul zilei suntem preocupați cu lucrurile noastre.

Acesta este motivul pentru care a început să folosească timpul pe care noi îl folosim pentru odihnă ca să comunice cu noi.

Informativ vorbind, acest timp nu este tocmai scurt, având în vedere că mai mult de un sfert de viață o dormi.

Știița a demonstrat că atunci când dormim, trupul nostru se odihnește, dar subconștientul, rămâne alert sau treaz.

Psalmul 16:7 DCC “Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuieşte, căci până şi noaptea îmi dă îndemnuri inima.”

David a înțeles că Dumnezeu îi vorbea noaptea în timp ce dormea și acesta este primul pas spre auzirea vocii Sale prin intermdiul viselor: “Să fii conștient că Dumnezeu îți poate vorbi prin vise”

Sunt conștient că sunt oameni care spun că singurul mod prin care Dumnezeu ne vorbește este Cuvântul Său scris și nimic altceva.

La o astfel de afirmație, întrebarea mea este: Unde scrie în Biblie de România sau de America? Asta în cazul în care eu ar trebui să mă mut în una din cele două țări și ar trebui să caut călăuzirea Tatălui.

Nu scrie, nu? Și atunci cum mă poate călăuzi Dumnezeu în mod personal în luarea unei decizii? Acesta este și motivul pentru care abordăm acest subiect.

Dumnezeu poate vorbi și prin alte moduri înafară de Biblie, dar nu va contrazice niciodată Biblia. Vezi articolul despre învățăturile „credincioșilor necredincioși” pentru a vedea o explicație mai pe larg a acestor învățături.

Ce spune Biblia

Iov 33:14 DCC “Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama.

v.15 El vorbeşte prin vise, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, când dorm în patul lor.

v.16 Atunci El le dă înştiinţări şi le întipăreşte învăţăturile Lui,

v.17 ca să abată pe om de la rău
şi să-l ferească de mândrie,

v.18 ca să-i păzească sufletul de groapă
şi viaţa de loviturile sabiei.

Dorința lui Dumnezeu este să trăim o viață din abundență, însă aceasta vine în momentul în care umbli în comuniune cu Cel care dă viața.

Dumnezeu nu face diferențe, El vorbește tuturor oamenilor prin vise, atât credincioșilor, cât și necredincioșilor.

Până la urmă, toți suntem creația mâinilor Sale, doar că unii neagă acest lucru. Dar cu toate acestea, Dumnezeu se implică în viețile tuturor.

Geneza 20:3 DCC “Atunci Dumnezeu S-a arătat noaptea în vis lui Abimelec şi i-a zis: „Iată, ai să mori din pricina femeii pe care ai luat-o, căci este nevasta unui bărbat.”

v.4 Abimelec, care nu se apropiase de ea, a răspuns: „Doamne, vei omorî Tu oare chiar şi un neam nevinovat?

v.5 Nu mi-a spus el că este sora sa? Şi n-a zis ea însăşi că el este fratele său? Eu am lucrat cu inimă curată şi cu mâini nevinovate.”

v.6 Dumnezeu i-a zis în vis: „Ştiu şi Eu că ai lucrat cu inimă curată: de aceea te-am şi ferit să păcătuieşti împotriva Mea. Iată de ce n-am îngăduit să te atingi de ea.

v.7 Acum, dă omului nevasta înapoi; căci el este proroc, se va ruga pentru tine şi vei trăi. Dar, dacă n-o dai înapoi, să ştii că vei muri negreşit, tu şi tot ce-i al tău.”

Acestă întâmplare cu Abimelec, evidențiază exact principiile din Iov 33:14-18 menționate mai sus. Dumnezeu a vrut să păzească viața lui Abimelec și l-a avertizat prin intermediul unui vis de greșeala sa.

Conlucize

Dumnezeu vrea să vorbească cu tine și este bine să întelegi că unul din modurile prin care El îți poate vorbi, sunt visele.

Faptele Apostolilor 2:17 DCC “În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise!

v.18 Da, chiar şi peste robii Mei şi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu şi vor proroci.

Dumnezeu a vorbit tot timpul prin vise, din Vechiul Testamanet, în Noul Testament și până în prezent. El nu se schimbă, ci continuă să vorbească și astăzi!

Decizie personală

Poți să alegi să îmbrățișezi acest adevăr sau să-l neglijezi, depinde de tine, dar nu uita că există beneficii și lipsa acestora, în funcție de decizia ta.

Rugăciune

Tată, vreau să te rog să mă ierți că nu am căutat să înțeleg ceea ce Tu îmi vorbești prin vise și că le-am neglijat.

Te rog să îmi dai înțelepciune ca să pricep care este voia Ta cu privire la acest domeniu și să o împlinesc, Amin!

P.S Dacă ți s-a părut benefic acest articol, te rog să-l dai mai departe și familiei, prietenilor ca să creștem împreună și astfel, ești și tu parte lucrării. Mulțumesc!

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?