fbpx

Cum sa recunosti vocea lui Dumnezeu din toate vocile?

In 2014 m-am intors la Dumnezeu si imediat dupa convertirea mea, mi-am dat seama care e cea mai mare dorinta a mea, sa aud vocea lui Dumnezeu. Poate ti se pare ceva maret, dar din perspectiva Cuvantului, asta este chemarea noastra, ca si copii ai lui Dumnezeu.

Cum ar putea un Tata sa vorbeasca copiilor Lui, daca acestia nu-i recunosc vocea?

Deci, e important sa vorbesti cu cineva, daca vrei sa ai o relatie cu acea persoana. Si adevarul este ca nu poti sa mergi pe prezumtia ca El vorbeste doar prin intermediul bibliei.

Cum sa recunosti vocea lui Dumnezeu din toate vocile?

Dumnezeu nu vorbeste doar prin Biblie

Vreau sa pun acest lucru foarte clar aici, pentru ca, anumite denominatii considera ca El doar asa vorbeste. Realitatea este ca, Cuvantul scris a lui Dumnezeu este o sita pentru tot ce credem ca auzim de la El. Am sa explic lucrul acesta mai incolo, dar pana atunci, hai sa vedem de ce nu agreez cu ideea ca El vorbeste doar prin Biblie.

Vreau sa te intreb: Cum ajunge un om la mantuire?

Romani 10:17 Astfel, credinta vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.

Stii cum se traduce Cuvant, din acest context? Iti raspund imediat, dar mai intai, lasa-ma sa-ti prezint contextul, ca sa faca sens ce vreau sa spun.

In limba greaca exista doi termeni pentru cuvant. Primul termen este „logos” si reprezinta cuvantul scris a lui Dumnezeu si al doilea este „rhema”, care inseamna cuvantul vorbit a lui Dumnezeu. Altfel spus, rhema este cuvantul pentru acum.

Care din cei doi termeni crezi ca este in Romani 10:17, logos sau rhema? Felicitari! Sunt sigur ca ai raspuns corect, este rhema.

Poate deja ai intuit unde vreau sa ajung.

De la aceasta idee doar, nu mai ai nevoie de inca un argument, ca sa vezi ca Dumnezeu vorbeste astazi. Daca El nu ar mai vorbi astazi decat prin cuvantul scris, inseamna ca nu am mai avea oameni mantuiti, pentru ca mantuirea vine prin credinta, iar credinta prin auzirea vocii Sale.

Clar ca lumina zilei.

Invata sa recunosti vocea lui Dumnezeu

De obicei cand stau de vorba cu oameni religiosi, nu duhovnicesti, ma ataca repede si imi spun: Cum adica sa inveti sa recunosti vocea lui Dumnezeu? Asa ceva nu se invata. Ori auzi vocea Lui, ori nu.

Mai urmeaza o serie de afirmatii de genul: „Atunci cand El iti vorbeste, esti sigur ca El ti-a vorbit si nu ai dubii.” „Daca El ar vrea sa iti spuna ceva, nimic nu l-ar impiedica.”

Vreau sa scot in evidenta ideea ca, majoritatea comunitatilor au promovat o idee eronata despre vocea si vorbirea lui Dumnezeu. Cele mentionate mai sus sunt un exemplu excelent si poate ca El iti vorbeste audibil si asa mai departe.

Nimic mai departe de adevar decat aceste lucruri. Dar hai sa ne uitam la Adevar, ca sa vedem ce spune.

Iov 33:14 Dumnezeu vorbeşte însă când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama. v.15 El vorbeşte prin vise, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, când dorm în patul lor. v.16 Atunci, El le dă înştiinţări şi le întipăreşte învăţăturile Lui, v.17 ca să abată pe om de la rău şi să-l ferească de mândrie, v.18 ca să-i păzească sufletul de groapă şi viaţa de loviturile sabiei.

Ce inteleg din acest pasaj?

Contrar a tot ce am mentionat mai devreme, ca ar spune unii oameni „spirituali”, poti observa ca Dumnezeu vorbeste, dar omul nu ia seama. Inseaman ca, El adesea ne cauta si vrea sa comunice cu noi, dar noi ratam vorbirea Lui.

Citeste mai multe articole de genul acesta.

Invata sa auzi vocea lui Dumnezeu

Ce parere ai despre Samuel?

Hai sa-ti spun povestea acestui tanar. Mama lui l-a dat in slujba lui Dumnezeu inca din pruncie, ca urmare a faptului ca El i l-a daruit. Samuel slujea sub autoritatea lui Eli la templu diferite forme.

Ce ne lasa istoria sa ne intelegem, este ca, Samuel era cam tot timpul pe la templu si iubea lucrul acesta. Intr-o noapte, cand s-a dus ca de obicei sa doarma, i-a vorbit Eli si l-a chemat. Stai, nu era Eli cel care l-a chemat, ci el a crezut ca este Eli, dar de fapt era Dumnezeu, iar el nu i-a recunoscut vocea.

Lucrul acesta s-a intamplat de trei ori, pana cand, Eli si-a dat seama ca Dumnezeu il cheama pe copil si i-a spus ce sa faca.

„Frate daca Domnul ar vrea sa-ti vorbeasca, ai sti clar ca El este.”

Da, la fel ca Samuel.

Cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca Samuel a invatat din ce in ce mai mult sa recunoasca vocea lui Dumnezeu. Deci, a fost un proces, nu dintr-o data.

Din acest motiv, am creat resurse in care discutam exact despre aceste lucruri. Cum poti sa recunosti vocea lui Dumnezeu? Cum vorbeste El? Scriptura este plina de exemple si invataturi, dar cineva trebuie sa plateasca pretul, ca sa le studieze.

Vezi resursele pe platforma

Numele
Email
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?