fbpx

Depășește obstacole

Introducere 

Ai observt și tu, e de necrezut, așa-i? 

Ele nu dispar niciodată, ci tot timpul apăr în calea ta, gata să te obstrucționeze din realizarea idealurilor, scopurilor și visurilor tale. 

Recent, acum doi, trei ani mă străduiam să-mi găsesc scopul în viață. Erau tot felul de obstacole în cale: Multe oportunități bune din care puteam alege, opiniile celorlalți, imaginea de sine necorespunzătoare (nevrednicie), ș.a.m.d.

În cele din urmă am trecut de toate acele lucruri și mi-am găsit chemarea dată de Dumnezeu.

După ce am găsit-o, au apărut din nou: Frica de eșec, frica de necunoscut, comparația cu cei care fac același lucru, dar la un nivel mai mare și exemplele pot continua. 

Zici că vor să te oprească din realizarea a ceea ce-ți dorești, așa-i? Cred că și ție ți se întâmplă.

Ce vreau să evidențiez? 

Oriunde vei merge în viață, orice vei face, obstacolele vor apărea în calea ta. Ele pot fi din interior sau din exterior, dar ce contează cu adevărat este modul în care tu răspunzi la aceste lucruri.

Așa dar, nu îți concentra atenția încercând să le eviți, ci gândește-te cum sa le depășești. Iar în vederea acestui lucru vreau să-ți dau câteva chei pe care Duhul Sfânt m-a ajutat să le înțeleg.

Ce spune Biblia

1. Caută să vezi beneficiul obstacolului. Ce va produce în tine acesta după ce îl vei depăși? 

Iacov 1:2 “Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări,

v.3  ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.

v.4 Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic.

În momentul în care cauți să vezi ce poate să producă acest obstacol în viață ta, automat vei obține un nivel de conștientizare mai ridicat și vei înțelege care este rostul punctului 2.

2. Încearcă să găsești perspectiva corespunzătore asupra acestuia. 

Pentru a face asta, poți începe prin faptul că îi schimbi denumirea. Îi poți spune provocare în loc de obstacol. Uneori un cuvânt negativ poate să îți inhibe creativitatea, pe când un cuvânt pozitiv, să ți-o elibereze. 

Gândește-te la cele doisprezece iscoade ale lui Israel care au fost să spioneze țara Canaan. Zece din ei au spus că ei ca și popor sunt niște insecte în comparație cu cei din țara Canaan și că vor fi mâncați de vi. În timp ce alți doi care aveau o perspectivă excelentă și se vedea prin cuvintele pe care le foloseau, au afirmat că Dumnezeu va da acel popor în mâna lor și i-au chemat la acțiune.

Diferența? Au avut perspective diferite asupra lucrurilor și au vorbit diferit despre acestea.

3. Uită-te tot timpul la ceea ce vrei să realizezi pentru că acest lucru te va motiva să vrei să-l depășești. 

Bineînțeles, dacă “DE CE-ul” tău este suficient de mare.

Pentru ucenici era atât de autentic mesajul Învierii încât au fost gata să sufere pentru acesta pentru că au știut că răsplata era una veșnică, nu temporară.

DE CE-ul lor era atât de mare, încât au putut să depășească orice obstacol.

4. Întreabă-te cine a mai făcut acest lucru înainte de tine. 

Aceasta întrebare te poate ajuta să identifici persoanele care te-ar putea ajuta sau cărțile pe care le-ai putea citi. 

Oamenii din Scriptură au căutat în mod regulat să aplice acest principiu pentru că i-au înțeles eficiența. Samuel a avut un Eli, Elisei l-a avut pe Ilie, ucenicii l-au avut pe Isus, Pavel a crescut la picioarele lui Gamaliel.

Toți au înțeles cât este de important să înveți de la oameni care au fost deja în locurile prin care tu treci și nu au încercat să găsească ei soluții noi la probleme vechi, ci au folosit soluții existente deja.

5. Roagă-te și cere-I lui Dumnezeu să-ți dea înțelepciune și curaj ca să știi să depășești acestă provocare.

Asta dacă crezi în Dumnezeu bineînțeles. 

Iacov 1:5 “Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi†va fi dată.

v.6 Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo.

v.7 Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul,

v.8 căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale.

6. Gândește-te, ce preț trebuie să plătești ca să rămâi în același loc dacă nu depășești această provocare? Deci, merită? Sper ca răspunsul tău să fie un “NU” ferm. 

Poporul Israel nu a fost gata să plătească prețul de mai multe ori și a stagnat, rămânând în pustie pentru patruzeci de ani. După cum cred că ști, asta înseamnă că acea generație a murit în pustie fără să intre în țara promisă sau în destinul lor. Ești gata să plătești același preț?

Concluzie

Acestea sunt doar câteva chei pe care poți încerca să le aplici pentru a depăși un obstacol. 

Nu uita, obstacolele sunt mereu acolo, dar ele sunt acolo nu pentru a te determina să renunți, ci pentru a le depăși. 

Decizie personală

Tu ești răspunzător pentru viața ta si pentru deciziile tale. Asta înseamnă că și pentru modul în care te raportezi la provocările vieții și ce faci cu ele.

Rugaciune

Tata, în numele lui Isus mă rog să mă ajuți să depășesc orice obstacol și ajută-mă te rog să am o perspectivă corespunzătoare asupra lor.

Dacă tu ai și alte idei, simte-te liber să le împărtășești într-un comentariu, s-ar putea să-i ajute și pe ceilalți. 

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?