Impactul cuvintelor asupra ta si a mediului inconjurator

Impactul cuvintelor asupra ta si a mediului inconjurator

Astăzi vreau să privim puțin mai profund la unealta pe care o folosim în fiecare zi. Această unealtă, la fel ca și cuțitul poate să fie folosită în mod util sau nociv.

Bănuiesc că ți-ai dat seama la ce fac referire. Vorbesc despre abilitatea de a comunica și puterea pe care o are aceasta.

Mi-a luat ceva timp ca să înțeleg importanța acestei, dar și când am făcut-o, am început să o folosesc ca atare.

Dacă înțelegi această lege spirituală și începi să o practici, îți poți schimba întreaga viață.

Înainte să existe transformarea spirituală în viața mea, lucrurile astea erau fără valoare pentru mine, iar comportamentul meu reflecta asta. Limbajul meu în fiecare zi era unul nociv, atât pentru mine, dar și pentru cei din jurul meu.

Pe lângă faptul că înjuram în mod constant, îmi băteam joc de cei din jurul meu și verbalizam și lucruri negative peste viața mea.

Dacă ești dintr-un mediu bisericesc, mai ales dintr-o biserică independentă, ai să spui: Astea sunt doar chestii carismatice sau super spirituale.

Să fie oare așa?

În continuare, vreau să ne uităm atât la ce spune Biblia despre aceste lucruri, dar vreau să-ți dau și niște argumente psihologice și științifice.

Biblia vorbea despre aceste lucruri de acum 3000 de ani aproximativ, iar știința a ajuns să le înțeleagă recent. Important este că acele lucruri se atestă și științific.

Masaru Emoto, un om de știință japonez a studiat structura moleculară a apei. El a vrut să știe dacă gândurile și emoțiile noastre, influențează în vreun fel structura moleculară a acesteia. Studiul a fost făcut mai apoi și pe alte lucruri, cum ar fi orez sau nisip.

În urma acestui experiment, el a putut să observe cum structura moleculară reacționa la diferite emoții. Dacă era o emoție de dragoste, structura ei era într-un fel, dacă era de ură, era altfel.

Ca să înțelegi cât mai bine, am să-ți explic ce s-a întâmplat cu orezul, care a fost pus în trei borcane diferite, pentru a testa această teorie. În trei recipiente diferite, a fost pus orez de același fel și în fiecare zi se verbaliza peste fiecare recipient altceva.

După 50 de zile, orezul din recipientul care a primit cuvinte de afirmare și dragoste, a rămas exact la fel. Adică, era alb și intact. Putea să fie consumat în continuare. Orezul peste care nu s-a rostit nimic, și-a schimbat doar puțin nuanța, dar cel peste care s-a vorbit cuvinte de critică și răutate, s-a înnegrit.

Aceasta este puterea cuvintelor!

Acum, vreau să-ți pui întrebarea în felul următor: Dacă apa sau orezul a reacționat astfel, cum crezi că reacționează omul la cuvinte, dar mediul înconjurător?

Poate până acum nu ți-ai pus problema în felul acesta. Și e perfect normal, că nu ai avut această conștientizarea, dar măcar de acum înainte, te poți gândi de două ori înainte ca să spui ceva.

Gândește-te că Dumnezeu ne-a făcut după chipul și asemănarea Sa. Iar unele caracteristici pe care le are El, ni le-a dat și nouă.

Una din aceste trăsături, este capacitatea de a crea. El este Creatorul și noi la rândul nostru putem să creăm.

Când a făcut cerurile și pământul, Dumnezeu a zis: Să fie lumină! Și așa a fost.

Acum nu vreau să spun că și noi creăm doar printr-o singură afirmație. Însă, există un sistem mai complex, care tot are legătură cu lucrurile pe care le vorbim.

Biblia spune că prin auzirea vine credința, Romani 10:17.

Deci, dacă rostești în mod constant anumite lucruri. Cum că ai să faci ceva, în cele din urmă ai să ajungi să ajungi să le faci. Corpul nostru, cuvintele pe care îl folosim și mintea noastră sunt strâns legate una de cealaltă. Acesta este un întreg domeniu în sine, pe care oamenii îl studiază de ani buni. Așa că, în momentul în care exprimi anumite lucruri cu gura, auzi acele lucruri și îți formezi o convingere.

Cu alte cuvinte, dacă auzi ceva de prea multe ori, ai să ajungi să crezi acele lucruri.

Prin urmare, dacă toată ziua îți spui că nu ai să realizezi niciodată un anumit lucru, ghici ce? Nu ai să-l realizezi! După cum observi, există o legătură strânsă dintre cuvintele noastre și ceea ce creăm, doar că este un întreg proces. Vezi articolul despre convingeri.

Iacov, face o afirmație extraordinară atunci când asociază limba cu cârma unui vas.

Practic, cârma este minusculă în comparație cu dimensiunea vasului, dar se pare că ea controlează direcția în care acesta se deplasează.

Același principiu se aplică și în viața ta. Adevărul este că limba este mică comparativ cu restul corpului, dar puterea pe care o are, este incredibilă.

Proverbe 18:20 „Din rodul gurii lui omul îşi satură fiinţa şi din venitul buzelor lui se satură. v.21 Viaţa şi moartea stau în puterea limbii, iar cei ce o iubesc îi vor mânca roadele.”

Concluzie

După cum vezi, prin cuvintele gurii tale poți să ajungi să ai parte de binecuvântare sau de blestem.

Gândește-te care sunt lucrurile pe care vrei să le trăiești în viața și vorbește despre ele.

Studiul asupra apei – Video

Puterea cuvintelor
Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?