fbpx

Visele și Biblia

Introducere

Zilele astea am avut niște vise prin intermediul cărora Dumnezeu mi-a vorbit și m-a făcut conștient de diferite aspecte legate de viața mea, dar și de lucruri care nu au legătură directă cu mine, însă în care eu sunt  implicat indirect.

Am început în felul acesta, ca să te fac să conștientizezi că Dumnezeu vorbește și astăzi prin intermediul viselor, ba chiar este unul dintre modurile în care El comunică cu regularitate.

De câte ori poate ai avut vise, la care ai aruncat doar o privire și ți s-a părut penibile sau banale și te-ai dus mai departe fără se le iei în considerare, gândindu-te că este doar un „vis de tip pizza” (acele vise pe care le ai atunci când mănânci ceva anume).

Dacă tu consideri visele tale penibile, ce părere ai despre visul acesta?

Judecători 7:13 “Ghedeon a sosit şi iată că un om istorisea tovarăşului său un vis. El zicea: „Am visat un vis şi se făcea că o turtă de orz se rostogolea în tabăra lui Madian; a venit de s-a lovit până la cort, şi cortul a căzut; l-a răsturnat cu susul în jos şi cortul a fost dărâmat.

v.14 Tovarăşul lui a răspuns şi a zis: „Aceasta nu este altceva decât sabia lui Ghedeon, fiul lui Ioas, bărbatul lui Israel; Dumnezeu a dat în mâinile lui pe Madian şi toată tabăra.”

v.15 Când a auzit Ghedeon istorisirea visului şi tâlcuirea lui, s-a aruncat cu faţa la pământ, s-a întors în tabăra lui Israel şi a zis: „Sculaţi-vă, căci Domnul a dat în mâinile voastre tabăra lui Madian!”

Deci, cineva are un vis cu o turtă de orz care se răstogolește într-o tabără și lovește un cort, iar acesta se răstoarnă cu susul în jos și în felul acesta este dărâmat.

Probabil dacă mi-ai fi spus mie acel vis, aș fi zis: vis de la pizza… Însă în cazul menționat, lucrurile au stat puțin diferit. Acel om a înțeles semnificația visului și în felul acesta Ghedeon și-a dat seama că Dumnezeu i-a dat pe madianiți în mâinile sale.

Oare de câte ori ai ratat posibilitatea de a intra în anumite lucruri pe care Dumnezeu le avea pregătite pentru tine, din pricina faptului că nu ai acordat atenție unui vis.

Ce spune Biblia

Iov 33:14 “Dumnezeu vorbeşte însă când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama.

v.15 El vorbeşte prin vise, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, când dorm în patul lor.

v.16 Atunci, El le dă înştiinţări şi le întipăreşte învăţăturile Lui,

v.17 ca să abată pe om de la rău şi să-l ferească de mândrie, v.18 ca să-i păzească sufletul de groapă şi viaţa de loviturile sabiei.”

Biblia este foarte clară cu privire la modul în care Dumnezeu poate să comunice. Unul dintre ele este prin vise sau vedenii de noapte.

Chiar dacă există tot felul de învățături prin care se promovează ideea că Dumnezeu nu comunică decât prin intermediul Scripturii deoarece este completă, aceasta contrazice Cuvântul Însuși.

Să spunem că până acum ai avut o astfel de învățătură sau poate că ai crezut oarecum, dar nu prea ai acordat atenție acestor lucruri. Cred că din acest loc în care ești în momentul de față, poți să începi o călătorie prin care să înveți să auzi ce spune Dumnezeu prin intermediul viselor tale.

Pocăiește-te

Acest termen de a te pocăi, are mai multe înțelesuri și cred că putem arunca o privire rapidă.

1.În primul rând, în momentul în care te gândești la pocăință, te gândește la ideea de a-ți cere iertare și da, este un lucru necesar pentru a începe această călătorie de auzire a vocii lui Dumnezeu prin intermediul viselor.

Roagă-L pe Dumnezeu să te ierte că ai nesocotit fiecare vorbire a Lui, care a venit sub formă de vis și nu ți-a păsat de acest lucru. Un alt lucru de care poți să-I ceri iertare, este pentru faptul că poate nu ai crezut că El poate să mai vorbească în acest fel în aceste zile, dar Biblia spune foarte clar…

Faptele Apostolilor 2:16 “Ci aceasta este ce a fost spus prin prorocul Ioel:

v.17‘În zilele de pe urmă’, zice Dumnezeu, ‘voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii şi bătrânii voştri vor visa visuri!

v.18 Da, chiar şi peste robii Mei şi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu şi vor proroci.”

Visele și vedeniile au legătură directă cu lucrarea profetică. Altfel spus, acestea au legătură cu capacitatea de a auzi din partea lui Dumnezeu. Această capacitate nu-i este rezervată doar unui grup restrâns de oameni, cei mai “spirituali”.

2.Un alt înțeles pentru pocăință este “schimbarea minții”, de la termenul grecesc “metanoeó” (în particular cu privire la acceptarea voii lui Dumnezeu). Poți aplica acest lucru în domeniul viselor prin faptul că dacă până acum nu ai crezut că visele pot să fie un mod prin intermediul căruia Dumnezeu să-ți vorbească, de acum să începi să-ți schimbi mintea, punându-te de acord cu ceea ce Dumnezeu spune despre vise.

Credința

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l îmbrățișezi în viața ta, dacă vrei să-L auzi pe Dumnezeu vorbindu-ți prin vise sau prin oricare alt mod, este să crezi că El o va face.

Evrei 11:6 “Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.”

În momentul în care tu ai credință și te aștepți ca El să-ți vorbească, Dumnezeu vede inima ta și te răsplătește. Acest verset este foarte clar! El răsplătește pe cei care Îl caută cu credință.

Habacuc și-a arătat credința prin faptul că a avut o stare de așteptare când a mers în prezența lui Dumnezeu. El s-a dus ca să vadă ce îi va spune Dumnezeu. Nu s-a dus doar ca să stea acolo.

Habacuc 2:1 “M-am dus la locul meu de strajă şi stăteam pe turn ca să veghez şi să văd ce are să-mi spună Domnul şi ce-mi va răspunde la plângerea mea.”

Administrare

Matei 25:29 “Pentru că celui ce are, i se va da şi va avea de prisos, dar de la cel ce n-are, se va lua şi ce are!.”

Acest lucru îl spune însuși Isus într-un context în care vorbește despre administrare. Mai exact, El le-a dat un exemplu prin pilda talanților.

Prin acest lucru, vreau să evidențiez faptul că este foarte important să-I arăți Tatălui că îți pasă de ceea ce El vorbește, chiar dacă nu înțelegi ceea ce spune, pentru că visul poate să fie simbolic adesea.

Dar chiar și așa, dacă este simbolic, este spre binele tău, pentru că Dumnezeu vrea să te determine să inițiezi o căutare a Lui pentru a-ți descoperi înțelesul acelor lucruri.

Iată un exemplu practic prin care Îi poți arăta că tu ști să administrezi revelația pe care El ți-o dă și nu o nesocotești. Acesta este sfatul lui Dumnezeu pentru unul dintre prietenii Lui, atunci când i-a vorbit.

Habacuc 2:2 “Domnul mi-a răspuns şi a zis: „Scrie prorocia şi sap-o pe table, ca să se poată citi uşor!”

Alege să practici acest obicei cu regularitate. Ia-ți un carnețel lângă tine sau pregătește-ți notițele de pe telefon ca să fii gata să notezi ceea ce Dumnezeu îți vorbește în timpul nopții. Apropo, nu te încrede în mintea ta. Nu insinuez că nu ai capacitatea de a reține lucrurile, doar că fix atunci când crezi că nu poți să uiți un lucru, îți dai seama că l-ai și uitat. Mai ales visele…

Roagă-te

Dacă vrei să-ți vorbească Dumnezeu prin intermediul viselor, cel mai ușor lucru pe care îl poți face, este să spui o rugăciune și să-i ceri lucrul acesta.

Matei 7:7”Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.

v.8 Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.

Concluzie

Acum că ai văzut că Dumnezeu poate comunica prin vise și o și face, nu mai rămâne decât să te pocăiești, să crezi, să cauți să administrezi corespunzător lucrurile și să ceri în mod personal aceste lucruri.

Decizie personală

Decizia îți aparține, dacă vrei sau nu să cauți aceste lucruri ca să umbli în ele.

Rugăciune

Doamne, în numele lui Isus Cristos mă rog și îți cer să mă ajuți să văd acest domeniu al viselor așa cum Tu îl vezi, și vreau să te rog să mă ierți că l-am neglijat și chiar l-am subestimat.

Te rog să îmi vorbești prin intermediul viselor în această noapte și de acum înainte. Amin!

Spread the love

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Scroll to Top
Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Cu ce te pot ajuta?